smox Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Nie ma się czym chwalić, ale co mi tam. Może posiadacze słabszych komputerów pójdą moim śladem. Obudowa: Obudowa Zalman Z9 PLUSPłyta główna: GA-P55-UD3L rev. 2.0Zasilacz: OCZ 600W Procesor: Intel Core i7- 870Chłodzenie: SilentiumPC Fortis HE1225 Pamięć: Transcend 6 GB DDR3Grafika: ASUS GTX 660 2 GB 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Jak się i7 sprawuje? Można gdzieś jeszcze tą wersję tanio wyhaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 W porównaniu do i3 530, którego miałem wcześniej, to różnica jest spora i widać to w grze. Kupiłem go na allegro za 300 zł. Był też tańszy, ale zagapiłem się i przegrałem licytację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Się przypatrzyłem i ci "powiem", że twój złom jest o 2-3 klasy wyższy niż mój i nie narzekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Nie narzekam. Mój staruszek jakoś sobie radzi, a cały kosztował mnie około 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 @smox napisz o liftingu zalmana z użyciem szlifierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Smox , wierz mi , do najgorszych on nie należy i według mnie wcale nie jest staruszkiem. Ja mam zabytek w chacie z gtx 220 i i2 Edytowane 6 Lutego 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 @smox ja się tylko zastanawiam gdzie ty trzymasz nogi siedząc przed kompem, bo z tego co widzę na zdjęciu to przestrzeni tam za bardzo nie ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Jest to pozycja w stylu: na beczce przez ocean+kot na kolanach p.s. też zdejmuję osłony zaraz po kupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 @Mnieciu, kieszenie na dyski skutecznie blokowały dostęp wdmuchiwanego powietrza do wnętrza obudowy. Wywaliłem je, a dyski zamocowałem wyżej (dodałem tam 2 wentylator z frontu) na frotkach do włosów, które podprowadziłem córce. Miałem to zrobić bardziej estetycznie, ale mi się nie chce. Ważne, że jest cicho i przewiewnie. Miało to wyglądać tak - @carlopapa, pólka z klawiaturą jest na prowadnicach z kółeczkami. Zwyczajnie ją wysuwam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Patent na dysk twardy jest najlepszy, naprawdę brawo i gratuluję inwencji twórczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Gratuluję,@smox, operatywności. Masz głowę na karku, jeśli chodzi o radzenie sobie, gdy budżet bywa cieniuśki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 @smox polak potrafi. Sam bym nie wpadł na to i kupił jakieś fiu bździu za 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Po moich przeróbkach obudowy i dodaniu dodatkowego wentylatora na kartę graficzną temperatura tej nie przekracza mi 60 stopni C nawet w upalne dni. Temperatura dzisiaj po 3 godzinach grania w Soliankę 2016 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Aktualizacja - Nadeszła pora na modernizację kompa. Zmiany będą spore, aczkolwiek ograniczone niskim budżetem. Całość zamknie się w kwocie (z dostawą) 1380 zł. Płyta główna - ASRock Z370 PRO4 - https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z370-pro4-1533534/ Procesor - Intel Core i3-8100, 3.60GHz, 6MB - https://www.morele.net/procesor-intel-core-i3-8100-3-60ghz-6mb-box-bx80684i38100-978215/ Pamięć RAM - HyperX Fury Black, DDR4, 8GB(2x4GB), 2400MHz, CL15 - https://www.morele.net/pamiec-hyperx-fury-black-ddr4-8gb-2x4gb-2400mhz-cl15-hx424c15fbk2-8-766879/ Dysk SSD - KINGSTONS SSDNow UV400 120 GB Jak widać poszedłem w Coffee Lake. Sądzę, że to dobry wybór. Na koniec chciałbym podziękować @kazikowi za pomoc w doborze podzespołów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Gratuluję decyzji i sprzętu Coffee Lake mniam mniam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Zadam tutaj pytanie - eksperymentując z systemami zauważyłem w programie - Hard Disk Sentinel, że na Windows 7 dysk SSD działa z wydajnością 80%. Coś mu tam nie pasowało, czy czegoś brakowało. Natomiast na Windows 10 wydajność wynosi 100%. Tak ma być? Dlaczego na W7 spada wydajność SSD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Tak moim skromnym zdaniem powinieneś poczekać z testami na nowa platformę. Bierz poprawkę, że Twoja poprzednia płyta nie słyszała o dyskach SSD. Wielu wiesza psy na 10tkę ja przesiadłem się dawno i nie zmieniłbym teraz na 7kę. Dodatkowo do mierzenia wydajności SSD bardziej nadaje się CristalDiskInfo. Edytowane 14 Lutego 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 2 minuty temu, kazik napisał: Tak moim skromnym zdaniem powinieneś poczekać z testami na nowa platformę. Teraz nic nie testuję. W ogóle nic nie robię, tylko używam Opery do przeglądania internetu. Te moje spostrzeżenia dotyczą początkowego okresu po zakupie SSD. I ciekawi mnie dlaczego wydajność SSD na W7 wynosi 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Jeśli chodzi Ci o tą wydajność: Przyczyną może być to, że może 10tka jest lepiej dostosowana do SSD niż 7 która jes dużo starszym systemem ale to tylko moje gdybanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Może jakiś posiadacz dysku SSD i systemu W7 sprawdzić darmowym programem Hard Disk Sentinel czy tylko u mnie wydajność była 80%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Proszę bardzo. Win7 - 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 @apg2312 Takie krótkie pytanie. Czy SSD masz podłączony do SATA 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 O ile wierzyć specyfikacji płyty głównej, to Asus Z170 Pro Gaming posiada : Cytat Obsługa Raid 0, 1, 5, 10 Obsługa Technologia Intel® Rapid Storage Technology 1 x gniazdo SATA Express, godne gniazdami 2 x SATA 6.0 Gb/s 1 x gniazdo M.2 Socket 3, z klawiszem M, obsługa nośników pamięci typu 2242/2260/2280/22110 (tryb SATA & PCIE mode)*1 4 x port SATA 6Gb/s Obsługa technologii Intel® Smart Response *2 a wg Wiki złącze 6Gb/s to SATA 3 https://pl.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#SATA_3_(6_Gbit/s) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Czyli masz SATA 3 i moim zdaniem to jest odpowiedź na pytanie @smox Czekam na testy jego nowego sprzętu i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi