tom3kb Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tytuł oryginalny: Волей случая Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 13.03.2017 r. Autor: Eugenium Autor spolszczenia: @gawron Śr. długość rozgrywki: ok. 5 godzin OPIS: Spoiler Tichon, główny bohater opowiadanej historii, przez przypadek stał się członkiem najbardziej tajemniczego ugrupowania w Zonie - Monolitu. Z biegiem czasu uda mu się odkryć przyczynę wstąpienia do fanatycznej frakcji, a także poznać jedną z największych tajemnic, jakie skrywa Strefa Wykluczenia. Wątek główny zawiera 12 pełnoprawnych zadań i kilka pobocznych, a możliwość wcielenia się w monolitowca jest elementem, który zdecydowanie wyróżnia produkcję. Cechy moda: nowa fabuła, 4 lokacje (Wschodnia Prypeć, Laboratorium X-8, Laboratorium X-13, Bąbel Czasoprzestrzenny), cutscenki, elementy RPG - możliwość rozwoju bohatera, zmiany w grafice i ścieżce dźwiękowej, nowy interfejs, unikalne przedmioty, zmieniony gameplay. PORADY: Spoiler Wybór poziomu trudności oraz nabyte zdolności protagonisty podczas gry mają duży wpływ na jakość rozgrywki. Zdolność „Dyplomacja” może znacząco ułatwić rozgrywkę. Artefakty zapewniają skuteczną ochronę. Zaleca się modyfikowanie kombinezonów. Wskazane jest, aby grać na oświetleniu dynamicznym lub wyższym. Modyfikacja przeznaczona jest dla posiadaczy monitorów 16:9. W 4:3 niektóre elementy interfejsu mogą być poprzesuwane. Adaptacja HUD-a na monitory 4:3 - [KLIK] GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: sharemods - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Spawner: cloud.mail - [KLIK] Źródła: 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Odpaliłem moda na polskiej podstawce. Startujemy w Prypeci, za oknem pełnia lata, zielono. Na początek proste zadania typu dostarcz przedmiot, czy znajdź artefakt. Załatwiamy wojskowych i zombi, przy tych drugich oprócz jedzenia i medykamentów można znaleźć artefakty. Nie znajdziemy broni, która po śmierci nieprzyjaciela znika, amunicji też nie znalazłem, lepiej ją oszczędzać. Artefakty są widoczne, więc zbieramy bez detektora, jednak niełatwo je wyłuskać z anomalii. Latarka została umieszczona w slocie detektora (włączamy ją klawiszem przypisanym do tego przedmiotu), z racji tego, gdy używamy karabinów, latarka nie działa. Tak więc walka w mrocznych pomieszczeniach nie należy do łatwych. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Jeszcze jeden alternatywny link: https://cloud.mail.ru/public/HKZt/BYcmuBdrM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Z niecierpliwością czekam na spolszczenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Wyszła poprawiona wersja moda, naprawiono problemy z autosave-ami, są jakieś zmiany zmiany w balansie gry, naprawiono inne błędy znalezione przez autora, choć parę niekrytycznych wciąż zostało. Brak szczegółowych informacji co tam jeszcze zmieniał naprawiał Nowa gra wymagana. Link do poprawionej wersji moda. http://sharemods.com/rflz1uza2q0i/Longshot_fixed.rar.html Zaktualizowałem link w pierwszym poście. Dodano opis instalacji na polską podstawkę stalkera. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Nie siedzę zbytnio w temacie ale czy lokacja Przestrzenny Bąbel w tej grze oznacza lokację znaną z Anomalia Przestrzenna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Nie wiem ale strzelam, że o to samo chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 To nie to samo. Jest to całkiem nowa (przynajmniej dla mnie) niewielka, ale niebezpieczna lokacja. Natomiast pod nią, po odnalezieniu w limitowanym czasie wejścia, cały kompleks laboratoryjny z wieloma niespodziankami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Autor wydał ostateczną wersję moda z finalnym patchem. http://sharemods.com/j7m8dm1xjsi7/Longshot_final_fix.rar.html Nowa gra nie jest wymagana. Lista zmian: - zmniejszono spawn postaci w Prypeci - randomizacja spawnu na mapach - naprawiono noktowizje 3 generacji - poprawiono handel z npc-ami - zmienione parametry naszej postaci (skoczność) - usunięto poltergeista z drugiego poziomu X13 - zwiększono czas wyświetlania niektórych wiadomości - naprawiono inne błędy Dodałem link do pierwszego postu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dla mnie to już koniec przygody z monolitowcem Tichonem, przynajmniej na razie. Mod raczej nie dla terminatorów, bardziej dla poszukiwaczy eksploratorów. Fabuła ze zwrotami akcji, nie można powiedzieć, żeby kończyła się happy endem. Ładna letnia grafika (centrum Prypeci chwilami przypomina ogrody działkowe), dużo zadań pobocznych, zagadki, ciekawa kompilacja laboratorium X-13. Krótko mówiąc, fajnie spędzonych parę godzin. Spoiler 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 @gawron A jak oceniasz, nadaje się na kandydata do spolszczenia tam w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości Bo wydaje się ciekawy plus ma te różne fajne rozwiązania gameplayowe. No i za często Monolitem się nie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 @tom3kb, jak najbardziej się nadaje, w bliżej nieokreślonej przyszłości istnieje taka możliwość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Wideo recenzja moda od AP PRO. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 2 kwietnia znowu wyszła jakaś nowa wersja moda, brak info co się zmieniło albo ja nie znalazłem, nowe archiwum o kilka mega mniejsze niż ostatnie więc coś tam autor grzebał http://sharemods.com/pnuomxoaayou/Timeshot.rar.html Link dodany do 1-ego postu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 @tom3kb. Jestem ostatnio bardzo nieczasowy, no i NS, więc z polonizacją jeszcze trochę. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 A już miałem pytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 @gawron Grunt, że temat żyje. Jakiś czas temu aktualizowałem link do moda w 1 poście bo po tym kwietniowym był jakiś mały update bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Spolszczenie powinno być dzisiaj do pobrania. 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 A więc jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Wie ktoś czy istnieje link do Torrentu ? --- Znalazłem, ale z tego co rozumiem.. jest to Repack. Tak więc ryzyko. Dla ciekawskich: http://stalkerportaal.ru/load/modifikacii_zp/mody_zp/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_volej_sluchaja_1_6_02_2017_repack_rus_ot_serega_lus_obnovlen_ot_14_03_2017/11-1-0-2560 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Nie wiem czy takie ryzyko, to jest repack od Serega-Lus. Powinno być dobrze. Do moda wyszły chyba 2 fixy. Jeden z tego co pamiętam wymaga nowej gry. Najlepiej grać na tym, na czym @gawron tłumaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Instaluję repack, ale wiadomo.. blokada językowa. Pomógłby ktoś rozszyfrować na szybko, co tam jest napisane ? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 @Agrael Pierwszy kwadracik to nie wiem, drugi to hud pod monitory 4:3, a trzeci to (chyba) spawner. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Od chwili premiery pojawiło się kilka wersji moda, autor nie wypuszczał fiksów, tylko kolejne wersje. Z tego, co wiem fiksy, które się pojawiły to robota graczy. Grając na repacku, nie wszystko będzie po polsku, ponieważ część tekstu mod czyta z podstawki. Tak więc modyfikację najlepiej pobrać z #1 tematu, zawartość skopiować do Zewu Prypeci, nałożyć polonizację i grać. A w związku z tym ze swojej strony, mogę tylko życzyć wszystkim przyjemnej gry. @Agrael. Pierwszy kwadrat to dodatki, o których wspomniał MakleR (hud pod monitory 4:3 i spawner). Zaznaczając pierwszy kwadrat - instalujesz oba dodatki, ale możesz wybrać tylko jeden, zaznaczając wybrany kwadrat poniżej. Instalacja wedle życzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Właśnie pobrałem i zainstalowałem. Jak to mawiają monolitowcy .. Chwała ci @gawron Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Ledwo @gawron skończyłeś spolszczenie i już do Prypeci pognałeś. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi