Zwinny Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Gdzie jest schowek kostii? W pda jest napisane że gdzieś w stercie złomu na przeciw hangaru na wysypisku, przeszukałem i nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Proszę: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Już nie ważne, koniec z graniem, miałem dwa sejwy i oba się spieprzyły - wylot przy loadingu Daję loga, może ktoś będzie wiedział o co chodzi FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...hadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_utils.script:88: attempt to index field 'actor' (a nil value) stack trace: Edytowane 2 Lutego 2018 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Cholera, nie wiem co powiedzieć... - @Zwinny próbowałeś zmniejszyć zasięg A-life? Grałem na paczu 1.0006 i wszystko było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 1 godzinę temu, Zwinny napisał: Już nie ważne, koniec z graniem, miałem dwa sejwy i oba się spieprzyły - wylot przy loadingu Daję loga, może ktoś będzie wiedział o co chodzi FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...hadow of chernobyl\gamedata\scripts\amk_utils.script:88: attempt to index field 'actor' (a nil value) stack trace: Wstaw sejwa i swój plik actor.ltx z katalogu config Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @Zwinny - A nie dzieje się to podczas silnej burzy, kiedy dalszy plan jest szary, bez szczegółów tekstur? Też tak miałem. Zmniejszyłem w ustawieniach zasięg widzenia i szedłem patrząc pod nogi. Po burzy, gdy pojawiły się dalsze tekstury, wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Byłem w jantarze, była noc (bez godziny grozy) i nie mogłem wejść do bunkra ani spać bo naznaczonemu było zbyt strasznie.Zrobiłem quicksave i poszedłem do dziczy, przy wczytywaniu był wylot, a teraz żaden save nie działa. ja_quicksave.dds ja_quicksave.sav actor.ltx Edytowane 3 Lutego 2018 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @Zwinny - Mimo że w opcjach sterowania modów, są opcje dla quicsave, to nie należy tego używać, bo często powoduje to ich uszkodzenie i dalsze skutki odczuwalne w twardych zapisach. Jak masz zapis na Jantarze sprzed godziny grozy, albo ten przed wejściem na niego, wczytaj i godzinę grozy przetrwaj na dachu bunkra, starając się przy okazji natłuc zombiaków. Zabici, po godzinie grozy nie znikają, możesz pozbierać ich ręce potrzebne do jednego z zadań Akima. A jak je zrobiłeś, to za rączki leci kasa. I jeszcze przypomnienie. Można robić szybkie zapisy metodą scigacz1978. Jest cały temat jak to zrobić. Wtedy masz pewność, że nic Ci się nie spieprzy. Albo skorzystaj z tej porady: https://stalkerteam.pl/topic/10789-baza-wojskowa-agropom/?do=findComment&comment=123000 Stosuję bezproblemowo od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Próbował ktoś uruchomić mój save? Zmniejszyłem zasięg widzenia do zera i inne detale bez skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @Zwinny Sorry ale jak patrzę jak ktoś gra w solianki albo inne duże mody na 2 save-sch i quicksave-ach to trudno żeby po jakiś crashach było do czego wracać. Myśl trochę. I tak jesteś dobry, że przez kilkadziesiąt gpdzin tylko F5 nie dusiłeś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) No teraz kolejny raz tego samego błędu nie popełnię Czyli co? Zaczynamy 5 raz w solę od zera? Ten mod jest tak fajny że chyba się skuszę za parę dni Edytowane 3 Lutego 2018 przez Zwinny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @Zwinny Mod jest wiieellki. Dużo rzeczy może się popsuć. Dla własnej wygody i żebyś miał w razie problmów do czego wracać graj sobie na 10-20 zapisach. Najwyżej co jakiś czas przenisiesz sobie niepotrzebne do jakiegoś folderu. I tak mialeś pecha bo NS 2016 w porównaniu np do OP2 to dzień do nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @Zwinny - Masz rację. Mod jest tego wart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coles313 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Stalkerzy pomóżcie bo mnie zaraz coś trafi . Problem jest raczej techniczny niż fabularny ale postanowiłem napisać w tym dziale. Ciągłe wyloty w tej części Prypeci uniemożliwiają mi odszukanie trzeciego schowka Kosti . Ani żonglerka ustawieniami grafiki ani inne zabiegi nie pomagają wylot po kilku sekundach i koniec . Dlatego proszę jakby się ktoś nudził i wziął schowek z dworca i odszedł gdzieś na bok np. koło Doktora byłbym wdzięczny i mógł grać dalej . Dołączam mój oststni save . 91.dds 91.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Więc tak. Najgorzej, że to wyloty bez loga i nie wiem co było przyczyną. Jednak ogarnąłem temat i teraz już nie wyrzuca przy przejściu między lokacjami. Zaliczyłem Bar Dzicz Magazyny Wojskowe. Udało mi się wszystko pokleić i teraz jesteś obok Kostii do rozliczenia masz schowki z Prypeci. Masz też rozliczone zadanie na Złote Kotlety dla Ducha (jest na Radarze) Idź do niego bo coś jeszcze chciał ale nie miałem czasu czytać bo tekstu było dużo Masz też dużo dodatkowego sprzętu więc przejrzyj, co nie potrzebne zostaw w schowku lub sprzedaj. Polecam zostawienie Snajperskiego Wintareza (nie pytaj skąd jest ) Coś pozmieniałem w ustawieniu artów na pasie bo dla testów wyrzucałem wszystko z ekwipunku. Mod co raz pokazywał, że masz ustawiony za wysoki poziom trudności do poziomu gry. I jeszcze jedno w przypadku wylotów bez loga cofaj się do wejścia na lokację przynajmniej na razie. To chyba wszystko w razie pytań jestem cały czas na forum. kostia ok.ddskostia ok.sav 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coles313 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 @kazik Dzięki . Z tą Prypecią to mam jakieś czary , mogę swobodnie poruszać się prawą stroną i centrum lokacji a jak tylko zbliżę się do dworca od razu wylot i jest to jak na razie jedyna lokacja z tak permanentnymi wylotami . Na innych też mi się zdarzają ale po wczytaniu save mogę iść dalej i wylot się nie powtarza . Jeszcze raz thx pędzę dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Mam pytanie Gdzie są te duże termosy na mag wojskowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 47 minut temu, Zwinny napisał: Gdzie są te duże termosy na mag wojskowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 To znowu ja, gdzie znajdę tą diabelską szkatułkę w labiryncie i sejf? Przeleciałem labirynt od góry do dołu, wytłukłem monolit oprócz cienia bo on jest nieśmiertelny i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 @Zwinny - Najprostsze wyjście, odnaleźć w temacie wpis z mapką, na której kolorami są zaznaczone drogi do poszczególnych itemów. Podmieniasz tę z moda na tę z tematu i patrząc na minimapę trafiasz dokładnie do celu. Na sejf jest druga mapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Znalazłem szkatułkę i otworzyłem pierwsze drzwi do bunkra ale są jeszcze drugie i nie mam trzeciego kodu (wziąłem z internetu ale nie działa), czytałem w poradniku żeby pójść do adrenaliny i on powinien dać questa na dołączenie do monolitu żeby móc pogadać z cieniem, nie ma żadnych opcji dialogowych, z górnikiem też nie i jestem zamrożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Tak to opisałeś, że nie wiem o co kaman Postaram się pomóc ale wstaw sejwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Oto save ja_quicksave.dds ja_quicksave.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Zwinny- Zobacz na tym gameplayu od 10 min. Trzeci kod bierzesz z trupa, taka niebieska książeczka. Patrz 14.12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @ZwinnySorry ale mam trochę problemów po zmianie sprzętu. Jeśli film który wskazał @kondotier nie pomoże wieczorem podłączę dysk gdzie mam NS2016 i sprawdzę sejwa. Na razie mój komp działa na "pająka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi