smox Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Kolejna porcja. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Wersja 0.3 spolszczenia. Aby nie uszło uwadze: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 @ Kondotier - podaj co to są za przedmioty, których nazwy są nieprzetłumaczone w twoim schowku, bo coś mi tu nie pasuje. Jedno to na pewno jest piwo a w moim schowku piwo to piwo. Tak samo prosty detektor artefaktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 @kobal - chciałem to wyłapać, ale nazwy przedmiotów na screenie z wykazem, są w innej kolejności niż miejsce tych przedmiotów w schowku. Daję screena zawartości schowka. A dodatkowo dwa screeny z detektorami w plecaku. Przy ich opisach, też nazwy w robalach. Detektory, to screeny z dzisiejszej gry. Ten specjalny z lewej, świeżo znaleziony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 @ Kondotier - Coś jest nie tak z twoją gamedatą. Hmm, może nie zacząłeś nowej gry, tylko narzuciłeś polonizację na już trwającą rozgrywkę, więc część przedmiotów może mieć zapisane swoje nazwy jeszcze po rosyjsku. Oto wyżej wskazane detektory w moim ekwipunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Nie. Nie ruszyłem nawet z grą bez polonizacji. Spolszczonego zacząłem od nowej gry. I chyba ten prosty detektor artefaktów, wyświetlał się prawidłowo przed wklejeniem v.0.3. Bo mam go już dłuższy czas i wyłapał bym go w robaczkach. Podaj mi, w jakim pliku i liniach są nazwy tych detektorów to sprawdzę jak mam. Bo na pewno nie są w alspawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Gamedata / config / misc / items.ltx muchomor - linia 15 i 16 detektor holograma - linia 971 i 972 zwykły detektor artefaktów - linia 1122 i 1123 mój plik items.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 @kobal - problem wyjaśniony. Przyczyną był fix na pokazywanie anomalii, niewidocznych na słabszych detektorach. Ma nieprzetłumaczony plik items.ltx. Wstawiłem Twój, robale zniknęły. Ale nie porównywałem plików przetłumaczony i nie, czy oprócz tłumaczenia są inne zmiany w oryginalnym aby opcja pokazywania zadziałała. Dla mnie przy tym najlepszym detektorze, jest to już nieistotne. Temat fixa jest tutaj: https://stalkerteam.pl/topic/10274-fix-na-niewykrywalne-anomalie/ Tak że, te screeny z błędnym wyświetlaniem nazw detektorów i innych dupereli możesz odpuścić. A tu bym zmienił dialog. Nie przynosi drugiego detektora, ale pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Dokładnie @kobal, błąd był po stronie fixa na anomalie. Mogłem przetestować przed wrzuceniem, ukryłem temat. Człowiek uczy się na błędach, więc następnym razem wszystko dokładnie sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 @ Kondotier - To jest drugi detektor. Wcześniej, w smsie, Adrenalina prosi o zdobycie drugiego detektora bo jeden już sobie sam zorganizował a potrzebuje dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 To mój ostatni screen ze znalezionym błędem. Powód jest prosty - ukończyłem Soljankę 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Ja mam jeszcze sporo przed sobą. Dopiero Sacharow mi drogę na Jupiter pokazał, a Kulinar nagradza schowkami daleko z tyłu. Może jeszcze coś wyniucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Kolejna porcja. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 No i ostatnia paczka. Chyba że zostanie zrobiony ten dodatek "Rodzinne gniazdo" i Striełok ruszy szukać żony. Spoiler Ostatnia, bo moda skończyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Proponuję, zmienić trochę dialog dotyczący zadania "Zdjęcia dla Klonowa" W opisie jest informacja, że zdjęcia Kontrolera będzie można zrobić w tunelach pod X-16. Jednak Kontroler pojawia się na powierzchni przed X-16. Idąc robić zdjęcia odstrzeliłem wszystko co wrogie i tego Kontrolera również. Wczytywałem tunele z 3 razy przebiegłem całe kilka razy niema mutka. Dopiero potem skojarzyłem, że to był ten na powierzchni więc trzeba było się cofnąć w zapisach :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Mam problem ze spolszczeniem. Nie wszystko jest po polsku, cześć pojawiających się komunikatów czy imion stalkerów jest w jakimś swa-hili pisane jakimiś dziwnym znakami. Zgłaszał ktoś już taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 @Trux mogą się trafić jakieś nieprzetłumaczone rzeczy. A wrzuć screena. Może też tak chyba być z ksywami stalkerów jak zacząłeś grać, a dopiero później wrzuciłeś spolszczenie. A ty tam nie grasz w jakąś inną wersję bo z gry online kiedyś pobierałeś i się o nią pytałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 @Trux, @tom3kb Połączyłem temat z błędami w spolszczeniu dot. Solianki 2016. Może ktoś już o tym wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 12 godzin temu, tom3kb napisał(a): @Trux mogą się trafić jakieś nieprzetłumaczone rzeczy. A wrzuć screena. Może też tak chyba być z ksywami stalkerów jak zacząłeś grać, a dopiero później wrzuciłeś spolszczenie. A ty tam nie grasz w jakąś inną wersję bo z gry online kiedyś pobierałeś i się o nią pytałeś. Wydaje mi się ze to wersja właściwa. Spolszczenie wrzuciłem od razu. Ściągnąłem jeszcze raz wszystkie party. Spróbuję reinstalki i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi