Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3299258.jpg

Tytuł oryginalny: Золотой Шар. Завершение.
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 / repack - wersja samodzielna
Data premiery: 17.07.2017 r.
Autorzy: Jek@n, Charsi
Autorzy spolszczenia: @yellow, @Gatzek, @kondotier, @metek58, @smox
Śr. długość rozgrywki: (ok. 20 godzin)

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

PORADY:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: new_AP-PRO_LOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png

• Dodatnia 17

Zapomniałem loginu na stalkeruniverse ;) tak to już bym zerknął czy starą wersję cichemu udało się postawić na polskiej podstawce.

Jeśli nawet tak to pewnie nie na wiele nam się to przyda bo tamten mod wyglądał inaczej, stawianie ogse na cień i potem addon ze Złotą kulą, Tu z tego co czytałem OGSE jest wywalone, jakieś części wciąż są i jeszcze dodatki z innego moda. Także pewnie trzeba by rozgryzać od nowa jak dostosować do PL podstawki.

@kondotier

No właśnie chciałem założyć nowe konto i zobaczyłem ładny komunikat o konieczności zatwierdzenia przez admina. Chciałem użyć opcji "zapomniałem hasła" ale nie wiem jak szybko idzie email bo coś na razie nic do mnie nie przyszło :)

@tom3kb - jak nie masz konta na stalkeruniwerse, to będzie problem. Bo po scaleniu forów, rejestrację musiał zatwierdzić @cichy, a jak widzisz, ma miesiąc miodowy i się nie udziela. A skoro instalacje się różnią, to i tak nie ma sensu się poprzednią zajmować. Chyba że potrzebny opis przechodzenia.

To jest link do tego poradnika https://stalkeruniverse.stalkerteam.pl/index.php?topic=740.0   na StalkerUniwerse

i u nas https://stalkerteam.pl/topic/7475-złota-kula-albo-przejścia-czekana-ogse-0692-r2-poradnik/

Jest robota dla tych co już przenosili poradniki ze Stalkeruniwerse do nas, bo w tym u nas, nie otwierają się spojlery zamknięte, a otwartego nie da się zamknąć.

• Dodatnia 1

Na ap.pro - http://ap-pro.ru/forum/35-90228-1 pojawił się patch 2.6 i RePack 2017 by Sirius2012

Chciałem sobie trochę pozmieniać ustawienia, więc wypakowałem moda, zrobiłem "normalną" gamedatę i wstawiłem do niej przerobione pliki. Niestety, te zmiany skutkują nagłą śmiercią GG. Ciekawe.

ss_anita i sylwia_07-19-17_06-33-24_(l01_escape).jpg

• Dodatnia 4

@smox

Albo coś przedobrzyłeś :) albo mod ma jakieś zabezpieczenia przed cheaterką, już były takie mody w przeszłości.

Link do patcha 2.6 dodałem do pierwszego postu, Repacka nie dodawałem jeszcze bo jest ze starą wersją patcha 2.5 to pewnie za jakiś czas wyjdzie nowa wersja. Zresztą nie ma się co śpieszyć bo do moda może jeszcze wyjść parę patchy.

A jak ktoś by chciał to zawsze może sobie pobrać repacka i dorzucić najnowszy patch i też będzie ok.

• Dodatnia 2

Sporo różnych podpowiedzi odnośnie przechodzenia moda, różnych questów, tipsy. Co prawda po rosyjsku ale zawsze można sobie wrzucić do translatora ;) Może się przydać jak ktoś utknie albo nie wie co robić.

Porady cz 1.

Pokaż ukrytą zawartość

Porady cz 2.

Pokaż ukrytą zawartość
  • Dodatnia 6

W dniu 19.07.2017 o 04:44, smox napisał(a):

Na ap.pro - http://ap-pro.ru/forum/35-90228-1 pojawił się patch 2.6 i RePack 2017 by Sirius2012

Chciałem sobie trochę pozmieniać ustawienia, więc wypakowałem moda, zrobiłem "normalną" gamedatę i wstawiłem do niej przerobione pliki. Niestety, te zmiany skutkują nagłą śmiercią GG. Ciekawe.

ss_anita i sylwia_07-19-17_06-33-24_(l01_escape).jpg

Rozwiń  

W modzie został umiejscowiony anticzit.

sG9iiFe.jpg

W tym modzie wszystko mi się podoba, począwszy od lalki poprzez patenty z rozkopywaniem grobów w poszukiwaniu schowków, warzenie strawy, parzenie herbatki, przygotowywanie ładunków do samopałów i wiele więcej. Ciekawa fabuła, zadania, nietuzinkowe itemy (dostałem od przyjaznego kontrolera harmonijkę, myślę, że w odpowiednim momencie się przyda, a na razie chodzę i słucham znanego motywu Ennio Morricone), nietypowy sposób pozyskiwania artefaktów, wszystko to i to, czego nie wymieniłem, bo najlepiej sprawdzić samemu, sprawia, że klimat jest taki, że chce się grać, chce się żyć:).

Pokaż ukrytą zawartość

Odnośnie Patcha 3.0

Pokaż ukrytą zawartość

Stepka.

Pokaż ukrytą zawartość

Niestety, mod nawet po rozpakowaniu i spakowaniu (zero ingerencji w pliki) po wrzuceniu z powrotem do gry powoduje, to o czym pisał Smox: zgon GG na starcie. Antycheat widzi wszystko.

• Dodatnia 1

Panowie jakby wam gdzieś wpadł w oczy link do Repaka Złotej Kuli na normalnym downloadzie nie torrencie to wrzućcie. Bym sobie pobrał na zaś jakby czasem powstała polonizacja kiedyś :D a by się okazało, że jednak na polskiej podstawce za chiny nie pójdzie to już bym był przygotowany :)

W dniu 23.07.2017 o 11:16, gawron napisał(a):

Warto uratować Stepkę (można go dobić), podać mu adrenalinę i jak najszybciej odnaleźć tajemniczą maskę. Ten przyjaciel jest śmiertelny i ma dziwną fantazję pchania się w anomalie, nie wiem, czy ma to jakieś konsekwencje dla dalszej fabuły, ale jeśli Stepka zginie, to na pewno tracimy ciekawe zadanie.

Rozwiń  

U mnie Stepka jest nieśmiertelny. @gawron, wiesz może co dalej zrobić z tą maską?

Pomocy! Coś mi się porobiło! Rano grałem sobie spokojnie, a jak chciałem uruchomić w południe, to nie dało rady. Dziwne, bo nie było wylotu, tylko podczas wczytywania usłyszałem dźwięk. Wyszedłem Ctrl+Alt+Del i przy pasku na dole był prostokąt z napisem - Default IME. Przeskanowałem kompa i usunąłem zbędny syf. Default IME znikło, ale dalej nie mogę uruchomić moda. W logu jest to -

Pokaż ukrytą zawartość

A na ekranie pojawia się to -

20170723_153026.jpg

Wygląda na to, że zepsuły mi się wszystkie zapisy po wgrywaniu tych patchy. Nowa gra uruchamia się bez problemu. 

Miałem podobnie po nałożeniu 3.0 na 2.6. Musiałem cofnąć się do ostatniego zapisu zrobionego na 2.6. Zerknij też do spoilera parę postów wyżej: Odnośnie patcha 3.0.

Pojawił się patch 3.1, w którym podjęto próby naprawienia tego błędu, spróbuj nie masz nic do stracenia.

Patch 3.1 - https://cloud.mail.ru/public/HR6X/AnZxogijD

Pokaż ukrytą zawartość

A ja nałożę 3.1 na 3.0 i zobaczę co się będzie działo, ponieważ doczytałem się, że po instalacji patcha 3.1 u niektórych graczy wystąpiły problemy przy przejściu na inne lokacje.

Odpowiedź autora modyfikacji wygląda mniej więcej, tak:

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 1

Mariszka, która lubi mózgi jednookich chłopców.

z1xChxw.jpg

Sporo fajnych patentów, trzeba zwracać uwagę na wszystko i czytać podpowiedzi Lalki. W jednym z domów Lalka zagadała: Może byś napalił w piecu... Po znalezieniu szczap i rozpaleniu ognia ukazał się bardzo wartościowy artefakt. Innym razem w sklepie poprosiła o coś gazowanego do picia, (domyśliłem się, że coś jest na rzeczy) po znalezieniu monety w śmietniczce i wrzuceniu jej do automatu wyskoczyła "cudowna" szklanka (nawet paczka fajek, która przeleżała w anomalii może mieć właściwości takie, jak artefakt. Dużo eksploracji, poszukiwań kodów, kluczy i innych przedmiotów. Mod co chwila zaskakuje, wciąga bardziej niż bagno.

Pokaż ukrytą zawartość

Gram na 3.3: LINK, na razie bez problemów

• Dodatnia 4