kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 @Gnuśniarz - Rolą Obrzeży jest danie nam możliwości pozyskania sprzętu. No i kawałek dobrej, ciekawej gry. Można je zagrać dwa razy. Raz pomagając szabrownikom, drugi raz żołnierzom. Na dalszą fabułę nie ma to wpływu. Jeśli zagrasz dwa razy, to dalszą grę prowadzisz z tej rozgrywki, z której masz lepszy sprzęt. Wcześniej są moje screeny, pokazujące czym się można obłowić. Mała rada. Pomagając szabrownikom, pozwól aby kurier niosący ładunek zginął. Masz z niego kombinezon o zwiększonej nośności, a zadanie nie jest zawalone, bo sam za niego kończysz robotę. Pomagając żołnierzom, zabijasz go i też masz ten kombinezon. A AK 7,62 z celownikiem optycznym i granatnikiem, ta strzelba czterolufowa z Kordonu i kupiona przez internet Sajga, to broń na całego moda. Naboje solne do strzelby są tak samo skuteczne jak śrutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Ściągnąłem spolszczenie i pytanie: Gdzie wrzucić "Przetłumaczone Inro i inne" oraz "Zakończenia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @TheSoldy, tego nie trzeba wrzucać do gry. To tylko informacja dla ciekawych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @smox W porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszubski stalker Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Czołem Mam problem odnoście przeszukania chat zaginionych stalkerów w wiosce kotów w kordonie. Otóż do jednego z nich trzeba klucz a nie mogę go znaleźć, pytałem lalki ona mówi ze na strychu tego domu . Wlazłem na niego a tam nie ma kluczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 17 minut temu, Kaszubski stalker napisał: Otóż do jednego z nich trzeba klucz a nie mogę go znaleźć Zeskocz ze strychu na dół, a najpierw przejrzyj 3 stronę tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leniwa Buła Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Hej mam pytanie dlaczego gdy zrobie zadanie dla kucharza w x18 to nie ma tego typa w tej grzybiarni ? O tego Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez Leniwa Buła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Mam problem z BTRem na wysypisku, reduktor znalazłem ale nie mogę go naprawić. I nie mam jeszcze pojęcia jak zdobyć leki dla połamańca w dolinie mroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 @TheSoldy Lekarstwo bodajże kupowało się od naukowców, wezwij ich sobie przez komputer. Przylecą śmigłowcem to kupisz. Reduktor: W dniu 15.10.2017 o 20:19, tom3kb napisał: Jak zdobędziemy reduktor to w dolinie mroku z abdulem musimy najpierw zrobić quest na tej budowie z działkami, potem idziemy na wysypisko i jest tak jak opisał smox, porwanie itd Sam też popełniłem ten błąd, że poprułem z reduktorem od razu Anomalia przy autobusie na drodze do baru była już wyjaśniona też na poprzednich stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Przeciągnałem ciało kota na cmentarz dla Malandriusa ale nic się nie dzieje. Część zadania dot. tego się nie zalicza a Malandrius nie ma nic do powiedzenia. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) Witam , chciałbym wypakować całą grę pliki db,próbowałem kilka programów i mi nie działały ,możecie polecić jakieś konkretne i dobre programy , i jak wypakować . z góry Dzięki. Dzięki poradziłem sobie, temat do zamknięcia. Edytowane 24 Września 2018 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 @tom3kb Właśnie w tym problem że nie wiem jak to zrobić. Może ma to związek z tym że gdy wchodzę w zakładkę "Ludzie" to pisze coś w stylu "brak plików" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 na głównej stronie szukaj Poniżej 2 unpackery, odpowiednio dla rosyjskiej i angielskiej podstawki: Data_Unpacker.zip albo AXR Toolset (od twórców CoCa): https://github.com/revolucas/AXRToolset Nie otwierasz "Otwórz za pomocą..." tylko z menu unpackera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 @TheSoldy Wpisz sobie w tym temacie w szukajke "lekarstwo" to ci wyskoczy opisów. Nie pamietam jak się wzywało tych naukowców, w kompie była zakładka, że możesz robić misje dla kilku osób, jedna z nich była naukowcem, wybierałeś, że od niej chcesz zadanie, jak przylatywali to wybierałeś też dodatkowo dialog o lekarstwie. W dniu 16.10.2017 o 23:30, kondotier napisał: Tu mowa o Obrzeżach, a Ulik jest dopiero w DM. I Ulika dostajesz, a nie zabierasz. Połamaniec chce lekarstwo, wiec prze laptopa wzywasz uczonych i dialogiem kupujesz lekarstwo. Odnosisz lekarstwo i masz Ulika. Art bardzo przydatny, nosisz tylko w plecaku, a te anomalie jak przy zielonej kuli na Wysypisku, nie wyrzucą Ci artów z plecaka. Nie mylić z taką śnieżąca anomalią, która wyrzuca wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 W jaki sposób ubić tego kontrolera w zadaniu od gostka w bunkrze? Jak do niego podejdę to magicznie się odwraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Najlepiej nożem. Kilka prób i dasz radę. Najprościej dostać się do niego przez dach. Nie zapominaj też, że na forum jest poradnik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 @tom3kb Ok, dzięki sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Czy w tym modzie jest jakiś sposób na spanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Nie pamiętam, ale były chyba strefy w których można było spać, podobnie jak w Zewie Prypeci. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Na dachu młynu w Kordonie siedzi jakiś snajper którego zabić ani rusz. Jest jakiś sposób na zabicie go albo przynajmniej wyminięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 @GlucioPL Zakradnij się i ją rozwal, najlepiej z bliska, jak nie masz żadnej lepszej broni tylko ten pierwszy pistolet samopał, to bodajże ze szmat i kulek do łożysk zrób amunicję śrutową to szybko rozwalisz tą wieżyczkę. Np: W dniu 3.10.2017 o 21:52, gawron napisał: "Wartownika" na dachu można załatwić również z pięterka, jest taka możliwość, tylko wymaga trochę gimnastyki. Cztery razy z samopału i po sprawie. Ale możesz zdjąć z różnych miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 @GlucioPL - To nie snajper, tylko km-samostrzał. Naraziłeś się tym co zniknęli w młynie, nie oddałeś tej niby fleszki, to Cię z Kordonu wypuścić nie chcą. Byłeś już na Obrzeżach? Groby na Kordonie rozkopałeś? Jeśli tak, to musisz mieć conajmniej 1 snajperkę. Zza przystanku walisz do tego kaemu, ale potrzebne jest z 10 trafień. Możesz popróbować podejść bliżej, da się. A rozwalenie jest konieczne, dla kolejnego zadania przejścia za nasyp, oraz zabrania ( jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś ) z dachu przystanku dobrego, przydatnego artefaktu. I taka informacja z wyprzedzeniem, choć w temacie już to pisałem. Za tory można przejść na dwa sposoby. Albo pod nim, gdy nasi przeciwnicy wlezą w to zabijające pole i zdążymy przeskoczyć w te kilka sekund. Albo gdy się nie uda, to przez elektrotunel. Z tym że wcześniej idziemy do Skidana, on nam daje zadanie na specjalny kostium z posterunku. Dostajemy dodatkowo sporo ciekawej gry, zabrania kostiumu, uwolnienia żołnierza-wartownika oszukanego na samym początku i umiejętnego przejścia przez tunel. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby po udanym przejściu pod mostem oddalić się od niego i zrobić zapis. A następnie wczytać zapis sprzed mostu, nie wykonać przeskoku i zrobić drugi wariant. W obu przypadkach skutek jest taki sam. Jak już pogadasz z Andrzejem i wojskowym w ruinach i wybierzecie się do północnego posterunku, puść ich samych, będą na Ciebie czekać, a Ty idź do tego śmigłowca o którym mówił wojskowy. Najpierw idziesz to trupa za nim, do żywego w anomalii, a na koniec do śmigłowca. Znajdziesz coś, z czym warto się nie rozstawać do końca moda. Wielu z grających w nieświadomości opuściło ten fragment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Na Obrzeżach była jakaś babka w czerwonym który po pogadaniu zmieniła się w koty I chyba kontrolera. A tak a propo czy ktoś wie gdzie jest to miejsce które na obrzeżach pokazuje maska? Za Chiny go znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 @GlucioPL Gdzieś wrzucałem zdjęcie z dokładnym położeniem ale nie mogę znaleźć. To były rejony przy skarpie, jak się idzie od strony bazy wojskowej do tej dużej wioski. Obszar z tego screena. Możliwe, że rejon tam gdzie jest kursor ale już nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 @GlucioPL Zgadza się, była taka "zjawa". Pozabijaj koty i dokładnie przeszukaj. W jednym z nich art, który psom łamie zęby. W łódce w stawie, w jej dziobowej części następny dobry art. O tym schowku maski też pisałem. Jest tam gdzie kursor na screenie @tom3kb . Trzeba podchodzić od stawu pod górkę i nawet w dzień z zapaloną latarką na kucaka. Inaczej trawa go skutecznie przesłania. Jeśli pomagasz przemytnikom, w straży pożarnej wejdź garażu na samochód z budą. Znajdziesz pomocnika w unikaniu śmigłowców. A co i gdzie szukać, aby z Obrzeży wyjść objuczony jak wielbłąd, opisałem wyżej. Patrz nie tylko pod nogi, ale i na drzewa, szczególnie jak lalka powie "Smatri, szto on tam sprjatał. Nie trzeba włazić, wystarczy zestrzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi