Skocz do zawartości

Powrót Legendy - Porady Graczy

cichy

Rekomendowane odpowiedzi

Dodano menu "Photo mode" - uruchamiamy klawiszem "-" (ale nie z numpada). Rzecz przydatna dla "fotografów". Pozwala szybko włączyć/wyłączyć HUD, ustawić FOV i DOF oraz włączyć nagrywanie demo_record.

mfot.jpg.351a26a35149756e6e4467840e69be0c.jpg

Info dla leniwych: spawner działa, ale przy próbie zespawnowania "Oka stalkera" - wylot bez loga (przynajmniej u mnie). Reszta bez zarzutu.

I jeszcze "paschałka" znaleziona na Rostoku

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 6

Kolejne 3 schowki Kolekcjonera

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 3.03.2018 o 09:56, Anton Gorodecki napisał(a):

(...) na razie pograłem trochę "grzesznikiem":005: i sam skrypt działa dobrze - zamiana neutrał/"grzesznik" funkcjonuje bez zarzutu.

Rozwiń  

W 0.8 również - to dotyczyło tylko Samotników. Dodam, że Grzech po tej "operacji" nadal był wrogi, inne frakcje - bez zmian.

• Dodatnia 4

Poniżej zamieszczam tłumaczenie "krzaków" z opcji instalowania repacka:

1RNyZ2m.png

1.  Dźwięki kroków ze starych buildów

2.  Półprzezroczysty inwentarz

3.  Muzyka w menu z Legend Returns 0.4

DODATKOWE ŹRÓDŁO DO POBRANIA LR 0.9.1 (~5 GB, archiwum rar):

xWJRP7m.png

Informacje pochodzą ze strony macierzystej modyfikacji LR.

• Dodatnia 5

Miałem umieścić tą informację w instrukcji instalacji polonizacji, kiedy skończymy testy, ale jeśli ktoś już teraz chce zmienić sobie portret (awatar) swojej postaci to należy edytować (najlepiej w darmowym programie paint.net) plik your_avatar znajdujący się w katalog instalacyjny moda/gamedata/textures/ i w czasie wyboru postaci zaznaczyć:

Pokaż ukrytą zawartość

ui_your_avatar w linijce menu gdzie wybieramy portret postaci. 

• Dodatnia 5

2vqBmeO.png

Jeśli ktoś chciałby zmienić wygląd ikon (żywności, lekarstw i amunicji) w inwentarzu (na podobieństwo tych z serii NLC) to poniżej umieszczam plik, który należy skopiować ze zgodą na nadpisanie plików do katalogu gry.

gamedata.7zPobieranie informacji ...

Informacje pochodzą ze strony macierzystej moda na VK.

• Dodatnia 3

W dniu 14.03.2018 o 16:00, A6AKAH napisał(a):

Zwiadowcy szukaj (zgodnie z opisem zadania) na Rostoku, a nie Dziczy. Rostok to nowa lokacja LR - sprawdź mapę.

Rozwiń  

Niestety opis na mapie źle wskazuje nazwę lokacji (dotyczy to zarówno rosyjskiej jak i polskiej wersji, jest to wina skryptu). Dlatego warto pamiętać, że niewielka fabryka na północ od Dziczy to właśnie Rostok.

Dodano: poniżej zrzuty ekranu ze źle działającym obszarem zaznaczenia nazwy "Rostok":

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 5

Ograłem kolejną frakcję - tym razem był to "Grzech" i dowiedziałem się jak odcinać części ciał stalkerów. Potrzebne będą nam do tego dwie rzeczy:

1. Rytualne ostrze "Warg" oraz
  2. Umiejętność "GRABIEŻ" na pierwszym poziomie.

Ostrze dostaniemy za wykonanie zadania na zlikwidowanie 3 przywódców frakcji. Zadanie to otrzymujemy od Worona:

Pokaż ukrytą zawartość

Kiedy już zdobędziemy "Warga" uczymy się umiejętności "GRABIEŻ" na pierwszym poziomie:

Pokaż ukrytą zawartość

po czym otrzymujemy info o nowej, dodatkowej umiejętności, którą jest wycinanie części ciał stalkerów:

Pokaż ukrytą zawartość

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rozwijając umiejętność "SIŁA" na czwartym poziomie będziemy mogli korzystać z karabinu Gaussa oraz kopać niewielkie mutanty. Jeśli chcemy kopnąć mutanta podchodzimy do niego tak blisko aż wyświetli się napis "Kopnij" i naciskamy przycisk "F":

Pokaż ukrytą zawartość

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grając jako "Samotnik" w jednym z bonusowych schowków otrzymanych z osiągnięcia "Turysta" znalazłem "Skórę z twarzy stalkera". Po jej założeniu rzeczywiście stajemy się neutrałem czyli stalkerem bez przynależności frakcyjnej.

Pokaż ukrytą zawartość

Jednak po jej zdjęciu NIE stajemy się znów "Samotnikiem", ale członkiem frakcji "Grzech":005: (wszystkie frakcje są naszymi wrogami:uzi:).

Pokaż ukrytą zawartość

Niestety nie mogłem sprawdzić czy można w ten sposób podejmować zadania od frakcji "Grzech" gdyż została ona przeze mnie wcześniej spacyfikowana:070: 

• Dodatnia 4

W dniu 17.03.2018 o 09:49, kondotier napisał(a):

Makabryczno-nekrofilskie to zadanie z "wycinaniem serc" i handel nimi :081::008: . Bez komentarza.

Rozwiń  

Nie rozumiem tego komentarza. Po pierwsze to tylko gra/modyfikacja (pomijam, że nie ma nawet animacji wycinania TYLKO informacja o wyciętych częściach ciała) a po drugie zgodnie z informacjami na okładce Zewu Prypeci (na którym oparty jest i CoC i LR) oraz stronach:

https://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13216

https://pl.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K.E.R.:_Zew_Prypeci

gra ta jest przeznaczona dla osób, które osiągnęły 18 rok życia.

Pomijam fakt, że frakcja Grzech to kanibale (jest to opisane w dialogach Legend Returns).

• Dodatnia 3

W dniu 17.03.2018 o 09:15, anatol napisał(a):

Co trzeba zrobić w zadaniu Dzieci Podziemia. Chodzę po labie  X8 słyszę płacz dziecka i nie wiem co dalej.

Rozwiń  

Zgodnie ze współrzędnymi z pliku tz_scripts dokumenty powinny leżeć na tym stole w X-8:

Pokaż ukrytą zawartość

Niestety ich tam nie ma (wziąłem zadanie od "Śmierci", odszyfrowałem PDA i udałem się do X-8). Być może pojawienie się dokumentów jest uzależnione jeszcze od czegoś a być może to po prostu błąd).

@anatol uruchom spawner i utwórz sobie te dokumenty (Przedmioty z zadań/docs_x8):

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 3

O ile dobrze pamiętam, podziemia Agropromu się od siebie różnią, w zależności od tego którędy do nich wejdziemy. Inaczej wyglądają wchodząc jak w podstawce z Kretem, a inaczej jak przez wentylację. A nazwa zadania jest trochę myląca. Bo nie rozchodzi się o dzieci w podziemiach, a o kryminalistów ( popularne podziemie ).

W dniu 2.12.2017 o 20:04, cichy napisał(a):

Pociągnąłem temat artefaktu Spirala dla Żaby. Jest on w ...

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Natomiast ja grając Najemnikiem, po rozmowie z przywódcą najemników otrzymuje "artefakt atrapę" w celu oszukania Żaby. Co z tego wyniknie, zobaczymy :D Tak jak mówił Cichy, ten mod jest naprawdę świetny, wow.

• Super 1
  • Dodatnia 1

Odnośnie zadania "Dzieci podziemi":

W dniu 17.03.2018 o 11:18, Anton Gorodecki napisał(a):

Zgodnie ze współrzędnymi z pliku tz_scripts dokumenty powinny leżeć na tym stole w X-8:

Niestety ich tam nie ma (wziąłem zadanie od "Śmierci", odszyfrowałem PDA i udałem się do X-8). Być może pojawienie się dokumentów jest uzależnione jeszcze od czegoś a być może to po prostu błąd).

Rozwiń  

Udało mi się odnaleźć je w tym miejscu:

Pokaż ukrytą zawartość

A więc chyba jednak błąd...

• Dodatnia 1

• 2 tygodnie później...

Przypominam jedynie, że ten temat NIE SŁUŻY do zadawania pytań, ale przeznaczony jest do umieszczania gotowych rozwiązań dla innych graczy.

Pytania proszę zadawać w poniższych tematach:

https://stalkerteam.pl/forum/485-dyskusja-ogólna/

https://stalkerteam.pl/forum/486-problemy-fabularne/

https://stalkerteam.pl/forum/487-problemy-techniczne/