sev31 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) Mam problem z instalacją moda. Pierwszy part pobrał mi się jako plik 001 i nie wiem co mam zrobić? Edytowane 5 Października 2019 przez sev31 Chciałem dodać grafikę by mieć pewność że, będziecie wiedzieć o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc0 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 To są pliki archiwum, rozpakuj 7-zip lub może WinRar również da sobie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARRCZ Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam Na nowym sprzęcie postanowiłem pobrać tego samodzielnego Hybrida i po jakimś czasie grania, gdy próbuję się dostać do Jupitera lub Cmentarzyska pojazdów wywala mnie do pulpitu. Taki sam problem występuje u mnie z połączenia Call of Chernobyl z Hybridem final. Log z samego Hybrida: FATAL ERROR [error]Expression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : FS.cpp [error]Line : 584 [error]Description : c:\users\arczi\onedrive\pulpit\stalker\hybrid\gamedata\meshes\dynamics\weapons\wpn_sig550\wpn_sig550_hud.ogf [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. stack trace: Log z CoC'a + Hybrid : FATAL ERROR [error]Expression : D3DX11CreateTextureFromMemory ( HW.pDevice,S->pointer(),S->length(), &LoadInfo, 0, &pTexture2D, 0 ) [error]Function : CRender::texture_load [error]File : ..\xrRenderDX10\dx10Texture.cpp [error]Line : 525 [error]Description : Ran out of memory [error]Arguments : c:\users\arczi\onedrive\pulpit\s.t.a.l.k.e.r. - call of chernobyl\gamedata\textures\item\item_altar_device_bump.dds Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 @ARRCZ Nie da się tego naprawić. To jest typowy błąd, gdy Stalkerowi brakuje RAMu. Pamiętaj, że Stalker z definicji potrafi korzystać tylko z 3.2 GB RAMu. Jeśli masz zapis sprzed wylotu to powinien on normalnie działać. Możesz próbować zmniejszyć ustawienia graficzne albo zmniejszyć promień A-Life w trybie online. Powinno to częściowo pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARRCZ Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 @Marcus_Polonus Ale to jest błąd od tak z brakiem pamięci? Czy jest to wina mojego sprzętu, jest to świeży pc z 16gb ramu i chciałem w stalkerze polatać na max jakości. Może to zmniejszenie wymagań pomoże. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 @ARRCZ Napisałem Ci, jak wół: Cytat To jest typowy błąd, gdy Stalkerowi brakuje RAMu. Pamiętaj, że Stalker z definicji potrafi korzystać tylko z 3.2 GB RAMu. Nic nie da się z tym zrobić. Musisz obniżyć część ustawień, by nie zużywało tyle RAMu, Twój komputer nic tutaj nie pomoże, no chyba, że masz mniej niż 4 GB RAMu w ogóle. Możesz sobie poczekać aż Junx z Dragonem przerzucą się na x64 bitowy silnik, wtedy nie powinno być takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 generalnie mam sprawę opanowaną ale nie mogę przejść do wschodniej Prypeci ani a tunelu ani z Prypeci wyrzuca do pulpitu może ktoś znający się na sprawie rzuci okiem na loga uda się sprawę naprawić xray_marcin.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Luko Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) mam to samo co kubastalker123 Edytowane 7 Października 2019 przez Mr.Luko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 @kubastalker123@Mr.Luko W logu jest napisane coś w stylu "cho***a, właśnie się coś spiep****o, radź se sam". To zależy od tego, czy nie możecie się dostać za każdym razem, czy tylko czasami. Możliwych błędów może być mnóstwo, poczynając od przeładowanej lokacji, przez błędy w plikach smart_terrain, kończąc na niepoprawnie skonfigurowanym spawnie mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Luko Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Niestety błąd z przejściem na wschodnią prypeć pojawia się za każdym razem nawet po rozpoczęciu nowej gry i przy próbie wejścia z każdego przejścia. Możliwe że podczas rozpakowywania uszkodziły się te właśnie pliki ? Edytowane 7 Października 2019 przez Mr.Luko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Nie, nie uszkodziły się tylko ktoś niepoprawnie je skonfigurował. Możesz zawsze zrobić reinstalację moda i sprawdzić. Wystarczy, że ktoś odpowiedzialny za tą lokację zapomniał o jednym przecinku i już powinno tak wywalać. Można szukać jakiegoś błędu, ale to jest jak szukanie igły w stogu siana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 a ja to mam kumulację bo do elektrowni z Prypeci też nie mogę przejść brama zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Luko Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Po usunięciu folderu z grą i instalacji na nowo problem z przejsciem na Prypeć wschodnią nie zniknął. Proszę starszych i mądrzejszych o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 @kubastalker123 co do przejścia to nie ten spawn dałem, muszę poprawić. @Mr.Luko Jak wyżej, muszę spawn zamienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Cześć mam pytanie odnośnie fabuły Hybrida. Znalazłem Doktora i mam quest z Hotelem Polesie. Mam pyanie czy zadania z podstawki (Dokumenty z X-labów dla barmana/sidora) też są czy brak ? PS: Wiem że to raczej mod baza z freeplayem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Jestem totalną amebą, wytłumaczyłby mi ktoś jak mam zainstalować Hybrida 1.1? Pobrałem oba party oraz patcha. Wypakowałem part 1, part 2 się nie dało potem doczytałem, że sam się wypakował, to fajnie wszystko, tylko nie potrafię wgrać patcha, ponieważ mam ten sam problem co już był wymieniony, ale nikt nie napisał jak to ogarnąć. Mam 900000rubli i hełm psioniczny, najwidoczniej źle wgrałem patcha. Wrzuciłem go do gamedaty xD. Najwidoczniej źle, to gdzie mam go wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 W dniu 9.10.2019 o 21:32, Junx napisał: @kubastalker123 co do przejścia to nie ten spawn dałem, muszę poprawić. @Mr.Luko Jak wyżej, muszę spawn zamienić Ściagam własnie Hybrida 1.1.7 czy w tej wersji można przechodzic do wschodniej Prypeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Witam... gram teraz w Hybrid mam pytanko, dlaczego ucieka mi życie kiedy jestem zdrowy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 @vojtas040 może jesteś napromieniowany albo masz arty, które za mocno promieniują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Dzięki miałeś racje nie widzialne promieniowanie ... miałem wcześniej arta, i sprzedałem Sidorowi... Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Luko Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Cześć. Mam prośbę mógł by ktoś spakować i wrzucić do sieci z linkiem folder zaznaczony na screenie. Walczę nadal z niedziałającą prypecią wschodnią, ktoś tam tez miał ten sam problem. Z góry dziękuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Witam. Próbuję otworzyć plik 001 winrarem i 7zipem i dalej archiwum jest uszkodzone... Próbowałem już pobierać kilka razy i dalej nic:( Czy możecie mi jakoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Iwan - u mnie odwrotnie, wypakowałem plik 001, łatkę ale nie mogłem rozpakować pliku 002, więc posłałem to w piec. p.s. i tak nie polubiłem moda Dead Air więc dla mnie mała strata, jest tyle modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc0 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Pliku *.002 nie rozpakowuje się oddzielnie - jest automatyczna kontynuacja po rozpakowaniu pliku *.001 Polecam użyć najnowszej wersji 7-zip (u mnie wystarczyła wtyczka do Total Commander) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Witam. Dostałem taki log FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CInifile::Load [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 285 [error]Description : fatal error [error]Arguments : Duplicate section 'simulation_task_60' found. stack trace: 0023:00CC3DCC xrCore.dll, xrDebug::fatal() 0023:00CC69A1 xrCore.dll, CInifile::Load() 0023:00CC6318 xrCore.dll, CInifile::CInifile() 0023:0644C1E4 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:00C8A46F luabind.beta7-devel.rc4.dll, luabind::detail::class_rep::constructor_dispatcher() 0023:6E7E266D lua51.dll 0023:6E7E7246 lua51.dll, lua_pcall() 0023:0645FDFB xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:77824751 ntdll.dll, RtlGetCurrentServiceSessionId() 0023:6E7E75EE lua51.dll, lua_rawget() 0023:6E7E7F1F lua51.dll, lua_type() 0023:064604B5 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:06460505 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:77825EC9 ntdll.dll, RtlAllocateHeap() 0023:00CAE542 xrCore.dll, CLocatorAPI::get_path() 0023:06460190 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:06439FA3 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:06673E9F xrGame.dll, CDialogHolder::UseIndicators() 0023:06675CA3 xrGame.dll, CDialogHolder::UseIndicators() 0023:06678B54 xrGame.dll, CDialogHolder::UseIndicators() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi