OldMan Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zostają dwie możliwości: W tym katalogu gry z dodatkami ode mnie - usuń z głównego katalogu gry folder bin i pliki gamedata.dbc gamedata.dbd Pobierz https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZHqhSkZalDOlgzeRVLohICq5fV7pS1IorVV Wypakuj paczkę do głównego katalogu gry. Jeśli się pojawi pytanie o nadpisanie tzn że źle skasowałeś to o czym piszę wyżej. Daj znać czy mod się uruchamia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 @OldMan udało się. Gra działa, nawet sejwy wrzuciłem i wszystko OK. Bardzo dziękuję Ci za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Najważniejsze, że działa. Ruszaj w Zone a w razie problemów pisz. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 @OldMan zmuszony jestem znowu prosić Cię o pomoc, tym razem problem tyczy się już rozgrywki a dokładniej pewnego błędu w jej trakcie. Dotarłem do szpitala do Czarnego Doktora i doktor wysyła wiadomość żebym zabrał Panterę zanim z nim pogadam, problem w tym że nie ma opcji żeby z nią pogadać. Nie da się w ogóle otworzyć okna dialogowego żeby rozpocząć rozmowę. Wczytywałem wcześniejsze sejwy i z innej lokacji a gdy doszedłem do tego miejsca w dalszym ciągu to samo. Wrzucam sejwa może Tobie się coś uda wskórać (o ile masz taką możliwość). Spoiler marek_quicksave.dds marek_quicksave.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Znowu Twój sejw mi się nie wczytuje. Chyba masz coś przekombinowane ze zmianą udźwigu: [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'weight_control_item' Jedyna możliwość jaką ja widzę to zmniejsz udźwig do normalnego zrób sejwa i wstaw albo podaj jaka masz ustawioną wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Tak @OldMan zgadza się, mam zwiększony udźwig bodajże do 550kg jak wolisz, mogę zmniejszyć udźwig tylko szpej muszę upchnąć. chyba że użyjesz własnego patcha haha Patch na udźwig NS2016 by OldMan.rar EDIT: zmniejszyłem wagę i chciałem włączyć grę żeby zapisać ale znowu coś się po****ło i już gra włączyć się nie chce... Jest tak jak wcześniej że w momencie gdy ma się pojawić menu wywala do pulpitu i tym razem z innym błędem niż wcześniej Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) Function : CUIXmlInit::InitStatic File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp Line : 172 Description : XML node not found Arguments : mod_version Edytowane 26 Grudnia 2019 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 No i chyba Ci nie pomogę. Kombinowałem i nic toi nie daje dalej mam błąd: [error]Arguments : Can't open section 'weight_control_item' Więc pozostaje tylko próba zostawienia w jakimś plecaku zbędnych rzeczy i zejście poniżej 90-100kg. Jeśli Ci się uda wstaw sejwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 @OldMan w załączniku sejw z oryginalnego moda bez żadnych ulepszeń, świeżo rozpakowanego. Aktualna waga ekwipunku ok 60kg marek_quicksave.dds marek_quicksave.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Niestety sprawdziłem wszystko i ciągle to samo. Ostatnie co mi przychodzi do głowy to nie rób quicksejwa tylko zapis twardy przez menu i wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 @OldMan wstawiam sejwa zrobionego przez menu ale ja już się domyślam w czym rzecz, czemu u Ciebie nie idzie otworzyć. Prawdopodobnie masz starego patcha a u mnie jest najnowszy NS_2016 Patch z 23.02.2018 myślę że to jest przyczyna. sejw.dds sejw.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Działa ale nie wiem ile mi to zajmie. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Ok. Nie ma pośpiechu, kilka dni i tak nie grałem to zająłem się SGM'em więc na spokojnie Dzięki Ci bardzo że w ogóle sprawdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Niestety mimo wielu prób nie udało mi się ustalić co jest nie tak :( Niby STALKER to gra liniowa ale moim zdaniem coś zrobiłeś za wcześnie i teraz wszystko padło. Może ktoś inny pomoże więc ponów pytanie na forum. Sorry, że nie mogłem pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Nic się nie dzieje @OldMan, dziękuję że próbowałeś i chciałeś pomóc. Szkoda że nie da się pchnąć fabuły ale taki już jest stalker 10x może być ok ale potem 20x pokaże pazur i udowodni że z nim tak jak i z zoną... nic nie jest pewne i nie można niczego brać na pewniaka haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmpol111 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Witam wszystkich. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wyleczyć się z działania psionicznego. Sen pomaga na chwilę i zaraz pojawia się po prawej stronie ikonka mózgu. Antyrad też nie wiele pomaga. Czy można temu czemuś jakoś zaradzić. Przeglądałem, forum ale nic nie znalazłem może przeoczyłem. jakby ktoś coś to mile widziane każde info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 15 minut temu, mmpol111 napisał: Witam wszystkich. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wyleczyć się z działania psionicznego. Sen pomaga na chwilę i zaraz pojawia się po prawej stronie ikonka mózgu. Antyrad też nie wiele pomaga. Czy można temu czemuś jakoś zaradzić. Przeglądałem, forum ale nic nie znalazłem może przeoczyłem. jakby ktoś coś to mile widziane każde info. Pozdrawiam. .......papierosy i cygara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Bardzo proszę o pomoc, mam problem w postaci takiego oto logu: Expression : fatal error Function : CScriptEngine::lua_error File : D:\xray-svn\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp Line : 70 Description : <no expression> Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:38: attempt to call method 'GetGSVer' (a nil value) Gra świeżo zainstalowana. W momencie gdy ma się ukazać menu wywala do pulpitu z powyższym błędem. Miałem już ten sam błąd 2 lata temu i wtedy pomógł mi @OldMan niestety linki z zawartością do naprawy nie są już aktywne i nie mogę sam sobie z tym poradzić żeby uruchomić grę. Poniżej link do strony w której opisałem ten problem 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 @ramirez12 Naprawiłeś to? mam to samo a już sprawdziłem milion opcji instalacji......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 @tom rosyjska NS 2016 bez spolszczenia też ci nie odpala? Czy możesz opisać jak zainstalowałeś moda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 @Anton Gorodecki Już wszystko działa, jak piszą, to błąd instalacyjny, u mnie to nie mod a podstawka. Kilka czynników na to wpłynęło: brak napędu(więc crack), mało czasu na granie w stalkera, jeśli już to raczej mody na ZP lub CzN, ale i tak teraz większość modów to repaki, więc instalki czystego SoC od lat nie używałem, patche pl, 10004 - ..5 - 0006 wchodziły, gra działała, a przy wrzuconej gamedacie wywalało, NS gryzła się z crackiem. Pora zainwestować 40 zeta i kupić napęd na usb😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Witam, mam problem ze schowkiem Kostii w X10. Wszystko wydaje się ok ale drzwi nie otwierają się mimo wpisania poprawnego kodu. Czy ktoś z Was na na to jakieś remedium ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 @ramirez12- a skąd masz ten kod? Ostatni plecak znalazłeś-jak mniemam -czy podparłeś się netem? Kod jest jak najbardziej poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 @boberm ostatni plecak znalazłem na radarze niedaleko wejścia w kamieniach. Po oddaniu PDA Kosti dostałem zadanie na odszukanie schowka w X10 i tu pat. To pomiędzy plecakiem na Radarze a schowkiem w X10 jest coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Ano - @ramirez12 - masz jeszcze finalny schowek w X10 . https://www.youtube.com/watch?v=qX4lioWgZH8 Wkleiłem Ci odnośnik do filmiku - bo inaczej możesz dostac lekkiej gorączki podczas tej akcji:-)) A dopiero po odkryciu schowka - otwierasz drzwi:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 tak @boberm wiem o tym schowku, tzn widziałem go na filmikach i właśnie przypuszczałem że może o niego chodzić ale problem w tym że przemierzyłem całe X10 aż do sterówki i nie napotkałem na teleport. Nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi