mkk7 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 18 stycznia na Netflix pojawi się ich nowa produkcja science fiction pod tytułem IO, taką nazwę ma trzeci i największy księżyc Jowisza na który udała się prawie cała ludzkość po zniszczeniu ziemi, jednak niektórzy pozostali. Film zapowiada się ciekawie, a jak będzie przekonamy się już niedługo. Źródło: Netflix Polska 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Parę dni temu trafiłem na ten serial: http://synthira.ru/news/pervyj_trejler_postapokalipticheskoj_nauchnoj_fantastiki_io_ot_netflix/2019-01-10-3005 Opis jak w/w oraz - na naszej planecie zostaje naukowiec Sam, dziewczyna przed odlotem na IO ostatniego promu z ziemi poznaje ocalałego o imieniu Micah. Film zapowiada się ciekawie, w Rosji w kinach od 18.01.2019. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Narobiliście mi chęci na ten IO. Dzisiaj go obejrzałem i no cóż, tyłka nie urywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Jak to z filmami od Netflixa, maks to górne stany średnie. Ale, że ostatnio mało sci-fi to człowiek łyka wszystko co wychodzi licząc, że będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Bardzo przewidywalny, a co za tym idzie przeciętny. Zdecydowanie lepiej bawiłem sie na Cloverfield Paradox, mimo że jego miejsce to też średnia półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Czujny, podobały sie efekty? fabuła jak zwykle niezwykle sztampowa, taki tam sobie "holiłudzki" topos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 @vidkunsen w Io najciekawszy jest sam początek. Te momenty kiedy bohaterka eksploruje miasto, zajmuje się codziennymi obowiązkami etc etc. Z pojawieniem się drugiego bohatera film leci na łeb. Co do Cloverfield Paradox, to efekty nie zrobiły na mnie wrażenia, bo... już gdzieś to widziałem, już miałem okazję widzieć rozpadające się stacje kosmiczne, dziwne stworki czy rozczłonkowane ciała w pierdyliardzie wcześniejszych filmów. Skupiłem sie na scenariuszu, który w prosty (żeby nie powiedzieć prostacki) sposób wyjaśnia pierwszy Cloverfield. Nie powiem, motyw z przenikaniem się wymiarów nawet zabawny, ale przynajmniej ta odrobina akcji nieco wynagradza prostotę. W ogóle mam wrażenie, że po swoich pierwszych, całkiem udanych produkcjach, Netflix gubi formę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Netflix przestał mnie inspirować od kiedy Herkulesa zagrał zambos a Valkirie nie były Germankami! A co do efektów to u mnie na osiedlu pod budka z piwem lepsze widuję. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Ja tam nie patrzę kto ten film robi, zresztą każdy film na Netflix ma "produkcja oryginalna" a ile z nich to filmy np "podkupione" np ten Cloverfield ostatni co jakby poszedł do kina to by go ocenami zjedli @vidkunsen ale co ma cię inspirować. Jakby ten film poszedł do kina najpierw to byłby lepszy Przecież to kwestia scenariusza wykonania itd jak film wygląda, a nie tego gdzie go pokazują. Jedyne plus tej platformy to wrzucanie seriali w całości, a nie że muszę czekać 2,5 miesiąca albo i rok jak niektóre stacje walą przerwę w połowie sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Ewolucja naszego gatunku sprawiła, że mamy m.in. wole wyboru i w myśl zasady de gustibus non ... jak mi nie pasuje film/serial to go nie oglądam i trzymam się zasady per primo non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Tak to chyba każdy robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Godzinę temu, tom3kb napisał: zresztą każdy film na Netflix ma "produkcja oryginalna" Nie każdy. "Netflix originals" to są produkcje wymyślone / wydawane przez nich. A te "podkupione" tylko dystrybuują przez określoną ilość czasu. Dlatego "Wiedźmin", czy jakikolwiek inny tytuł serial będzie nosił, zostanie "produkcją oryginalną", ale już uratowany nie tak dawno "Lucyfer" - raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 @Sierioża o kurde nie wiedziałem, że uratowali Lucyfera, kończyłem 2 sezon jak się dowiedziałem, że po trzecim go kasują i dalej spasowalem. Także dzięki za info Teraz mogę wrócić, chociaż jak dla mnie przegięcie z ilością odcinków, pierwszy sezon 13, drugi 18, a w trzecim to już dowalili 26. Może Netflix zejdzie do 10-13 bo to taka optymalną liczba jak na mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 @tom3kb Zejdą bodajże do 8 lub 10 w czwartym sezonie, który będzie też definitywnie ostatnim. Trzeci kończy się tak, że bym się pochlastał, gdyby Netflix nie uratował sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Obejrzałem i nie podobał mi się. Nudny, przegadany i film totalnie o niczym. Najgorszy z filmów sci-fi od Netflixa jakie ogladałem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Niestety też muszę potwierdzić, że straszna lipa im wyszła. Mogli poprzestać na tym co było w zwiastunie, krótko i na temat. W tym roku mają wypuścić coś koło 90 swoich oryginalnych produkcji i mam nadzieję, że takich wpadek będzie jak najmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Od czasu wspomnianych wyżej Heraklesa i Valkiri nie liczę na nic więcej jak po 100 razy odgrzewane pulpety (remake) lub zlewki ... poprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 W dniu 21.01.2019 o 07:52, mkk7 napisał: W tym roku mają wypuścić coś koło 90 swoich oryginalnych produkcji i mam nadzieję, że takich wpadek będzie jak najmniej. Znaczy się idą na ilość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) W dniu 20.01.2019 o 21:05, tom3kb napisał: Obejrzałem i nie podobał mi się. Nudny, przegadany i film totalnie o niczym. Najgorszy z filmów sci-fi od Netflixa jakie ogladałem. Obejrzałem - potwierdzam niestety . Mimo iz s-f i postapo to moje ulubione gatunki filmowe i literackie (i dużo mogę wybaczyć twórcom) -totalnie spaprano ten pomysł . Na szczęscie jest jeszcze Star Trek do oglądania - ten chociaż trzyma kanon poetyki gatunku. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez boberm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi