Trikster Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Pewnie po weekendzie majowym. Jeszcze zależy, czy dezo wypuszczą w międzyczasie dużo poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Po ustawieniu DX10 albo 11 wywala po wyjściu z bunkra sidorowicza na DX9 wszytko chula co to może być ? wklejam loga FATAL ERROR [error]Expression : The application has made an erroneous API call that it had enough information to avoid. This error is intended to denote that the application should be altered to avoid the error. Use of the debug version of the DXGI.DLL will provide run-time debug output with further information. [error]Function : CHW::UpdateViews [error]File : ..\xrRenderDX10\dx10HW.cpp [error]Line : 614 [error]Description : R stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wójek Jar Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Ma ktoś shader fix, który naprawiał problem z przejściem do Baru na statycznym renderze? Szukam już tego od godziny, znalazłem posta na Stalker.pl, ale link już wygasł, a trochę męczy skakanie z DX10 na statyczny. Edit. Nawet zmiana DX w moim przypadku nie działa, w momencie "synchronizacji" na ekranie ładowania robi się Black Screen. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez Wójek Jar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 @Sierioża - czy ten poprawiony patch też ma nr 1.4001? Bo jak ma inny, to trzeba zmienić w #1 na prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 @Sierioża nie trzeba instalować od nowa moda po wrzuceniu złego patcha. Ja po prostu wywaliłem patcha z błędem z folderu głównego i zainstalowałem patcha @tom3kbe. I mod działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Witam Przemierzam sobie wysypisko a tu taki cuś. Z angielskiego jestem niezły, ale rosyjski póki co to dla mnie czarna magia. Jakieś pomysły co też udało mi się znaleźć?http://imgur.com/a/yZm7A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 @kondotier Nowy patch to też 1.4001. @DaarMoo Wiem, ale osobiście uważam, że lepiej zapobiegać, niż później żałować - te kilka minut nikogo nie zbawi, a zawsze może się okazać, że nałożenie poprawionego patcha pieprzy coś w dalszej rozgrywce. To Lost Alpha, może się zdarzyć (znowu) wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 28 minut temu, Henkie napisał: Witam Przemierzam sobie wysypisko a tu taki cuś. Z angielskiego jestem niezły, ale rosyjski póki co to dla mnie czarna magia. Jakieś pomysły co też udało mi się znaleźć?http://imgur.com/a/yZm7A. To narzędzia podstawowe. Pewnie jakiś mechanik będzie ich potrzebował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dobrze wiedzieć dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 @Henkie W zwykłej wersji LA wszystkie 3 były w jednym miejscu, czyli teraz rozbili je na 3 schowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Żeby nie było zbyt prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Pytanie do grających. Czy jest zwykła gamedata czy w formie spakowanej gamedata.db? Chodzi mi o folder rus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 2 minuty temu, Henkie napisał: Żeby nie było zbyt prosto. Nie, żebyś miał co robić w modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 @Sierioża zgadzam się z Tobą. Lepiej zapobiegać niż leczyć. Ja na razie ledwo zacząłem. Mam nadzieję, że będzie spolszczenie. I tak patrzę sobie na grafikę i myślę - chyba potrzeba jeszcze trzech lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jest spakowany w gamedata.db. A z drugiej strony to dobrze, że tak się dzieje. Wiedzę parę rzeczy, które są lepiej zrobione niż w wersji podstawowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wie ktoś może jak rozwiązać mój problem ? nie moge wyjść z bunkra :/ FATAL ERROR [error]Expression : The application has made an erroneous API call that it had enough information to avoid. This error is intended to denote that the application should be altered to avoid the error. Use of the debug version of the DXGI.DLL will provide run-time debug output with further information. [error]Function : CHW::UpdateViews [error]File : ..\xrRenderDX10\dx10HW.cpp [error]Line : 614 [error]Description : R stack trace: 0023:726641A1 xrCore.dll, xrDebug::error() 0023:71AB5175 xrRender_R4.dll, SupportsDX11Rendering() 0023:00CF5BA2 XR_3DA.exe, CRenderDevice::Reset() 0023:00CF549F XR_3DA.exe, CRenderDevice::Begin() 0023:00CF4F01 XR_3DA.exe, CRenderDevice::on_idle() 0023:00CF488A XR_3DA.exe, CRenderDevice::message_loop() 0023:00CF53FE XR_3DA.exe, CRenderDevice::Run() 0023:00CC2271 XR_3DA.exe, CApplication::CApplication() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 7 minut temu, Keron napisał: Wie ktoś może jak rozwiązać mój problem ? nie moge wyjść z bunkra :/ Znalazłem podobny log z LA. Zalecają grać na DX9, a najlepiej DX8. Widać, że w LA DC nie naprawili tak ważnej sprawy. Chociaż na Yotube widać, że filmik fajnie wygląda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 To po jaką cholere dodawali DX10 I 11.... to DC jest z 20 razy bardziej zbugowane od wersji 1.3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 3 minuty temu, Keron napisał: to DC jest z 20 razy bardziej zbugowane od wersji 1.3000 HEH - zgadzam się w 100 % - niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Na DX9 niebo jest całe białe... Tu nic nie działa jak powinno po jaką cholere wypuszczali taki syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Nie miałem zamiaru grać, ale pobiorę i zagram z ciekawości. Na pierwszej stronie wstawiłem film na Youtube z przechodzenia tego moda i było ok. Na forum też widzę, że ludzie grają. Zaczęliśmy już tłumaczenie, ale jak to taki syf, to może warto odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Tłumaczenie to świetna sprawa @smox - jak będzie wersja stabilna wielu w nią będzie grało. Na chwilę obecną ja zaczekam, aby się nie zniechęcać. Myślę, ze to rozsądne posunięcie z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ja pograłem chwilę i w cale się nie zniechęciłem, wręcz przeciwnie, od razu zauważyłem kilka poprawek (pogonionych 120000 bugami ale zawsze poprawek) no i ten system umiejętności mile mnie zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 No ale bez kitu DX10 i 11 nie działa na DX9 gra wygląda tragicznie niebo jest cale białe i świeci jakby miało milion Lm chętnie bym sam pograł ale póki co nie będe się denerwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 U mnie DX10 działa. Ale co z tego kiedy grafika wygląda przedpotopowo. @smox jeżeli jest perspektywa tłumaczenia to myślę, że wiele osób z chęcią zagra. Mod co by nie mówić jest kultowy. A jak wyjdzie jednak kaszana to trudno. Ale może jednak będzie kilka jasnych punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi