Necrontyr8989 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Godzinę temu, tom3kb napisał: @Necrontyr8989 Zakładam, że raczej trzeba wybierać. Konkretnego info nie widzę nawet na wiki, o liczbie punktów do zdobycia też są różne informacje. Zauważyłem że skill Handlu jest bezwartościowy. Włożyłem w niego 4 punkty. Ceny towarów które sprzedawałem nie zmieniły się a ceny towaru które chciałem kupić spadły prawie niezauważalnie. Pancerz który kosztował 23652 kosztuje 23359 xD Nadal nie da się podnosić kasy od NPC. Zauważyłem też u jakiegoś YTubera że rozwinięcie handlu na maksa nie daje podnoszenia kasy z trupów, Przetrwanie niestety też nie. To zostało wycięte co jest sprzeczne z samym tytułem gry xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 @Necrontyr8989 @Necrontyr8989 No to niezły ten zysk z handlowca. To jak masz zapis z kilkoma dostępnymi punktami to bym chyba zmienił decyzję. Ja z tego co pamiętam to inwestowałem w perka survivalowca to mi podskakiwał dopuszczalny udźwig o kilka kg to była zauważalna różnica chociaż, niby miał też zwiększać częstotliwość zdobywania informacji o schowkach. Teraz dopiero zacząłem grać od nowa na tej spolszczonej 1.4007 to nawet jeszcze nie dostałem punkcików żeby posprawdzać co i jak. Jest jeszcze mod na sprzedawanie uszkodzonych przedmiotów, to dodatkowe rubelki. https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/traders-buy-crap-quality-v14007 @Necrontyr8989 Jest jeszcze mod na sprzedawanie uszkodzonych przedmiotów, to dodatkowe rubelki. https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/traders-buy-crap-quality-v14007 I kolejny na tanich przewodników (np z 2000 na 200 rubli to dużo się zaoszczędza) ale w komentarzach piszą ludzie, że crashuje grę to nie wrzucam, jak chcesz to też w tych addonach do LA. Ps. A jeszcze mnie tak naszło, że żeby hakować kompy musimy dostać lub kupić pendrive z oprogramowaniem i go użyć żeby ulepszyć pda. Może dopiero to daje nam możliwość zbierania kasy z trupów? Nie mam jak sprawdzić na razie, może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Nie ma rabowania trupów bo to wycięto. Moja ostatnia LA to była 1.3003 i tam mieli przy sobie ładne banknoty. Gotówka została w wersji 1.4004 ale tylko w kilku schowkach. Moge wrzucić tego moda na uszkodzone itemy na już spolszczonego moda czy i tak będę musiał znów go spolszczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Stary nawet nie wiesz jak ci jestem wdzięczny za tą polonizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Może ktoś wrzucić najnowszą wersje Configuratora? Chodzi mi o plik .exe bo co próbuję u siebie zaktualizować to Configurator się crashuje. Co do modyfikacji na ceny gratów to ja używam ten modzik: https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/non-hostile-economy-v14007 Jeśli chcesz sprzedawać bronie "ubite w chlaminu" to skorzystaj z tego moda https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/traders-buy-crap-quality-v14007 Nie musisz się martwić o polonizację korzystając z tych dodatków, bo nie mieszają nic w tekście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 FeRu - pobierz sobie stąd: https://yadi.sk/d/Oufgg5McEGPUgQ 1 MB ma plik exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) tom3kb thx za moda. Zawsze to te kilkaset rubli więcej. Chociaż bardziej bym przytulił moda który podnosi wartość sprzedawanych itemów. Bo za nieuszkodzone bronie i pancerze dostaje jakieś 7% ich wartości xD Edytowane 13 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 @Necrontyr8989 sprawdź tego moda co Ci wrzuciłem link non hostile economy. Dzięki temu w lepszej cenie sprzedasz graty i taniej je kupisz. @vitkunsen dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 5 minut temu, FeRu napisał: @Necrontyr8989 sprawdź tego moda co Ci wrzuciłem link non hostile economy. Dzięki temu w lepszej cenie sprzedasz graty i taniej je kupisz. @vitkunsen dzięki za link thx. CO oznacza "ubite w chlaminu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No to ten mod co dał link @tom3kb co daje możliwośc sprzedawania zepsutych broni 2 godziny temu, vidkunsen napisał: FeRu - pobierz sobie stąd: https://yadi.sk/d/Oufgg5McEGPUgQ 1 MB ma plik exe @vidkunsen nie chodzi mi o plik setup tylko o configurator.exe zaktualizowany do ostatniej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 FeRu ten mod na lepsze ceny sprawił że większości broni nie da się sprzedać xDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No on zmienia ceny tylko skupu i sprzedaży, a bardzo zepsute bronie dalej nie nadają się na sprzedaż. Dlatego musisz wybrać czy sprzedawać wszystko nawet graty całkiem uszkodzone, czy sprzedawać bronie w stanie jak w podstawce tylko za lepszą cene, dodatkowo kupowane bronie oraz sprzęt będzie tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 5 minut temu, FeRu napisał: No on zmienia ceny tylko skupu i sprzedaży, a bardzo zepsute bronie dalej nie nadają się na sprzedaż. Dlatego musisz wybrać czy sprzedawać wszystko nawet graty całkiem uszkodzone, czy sprzedawać bronie w stanie jak w podstawce tylko za lepszą cene, dodatkowo kupowane bronie oraz sprzęt będzie tańszy Nie. Nowy sprzęt który został dodany do tej wersji czyli broń, skanery, pancerze itp. Nawet jak są na 100% całe to są na czerwono i nie mają ceny. Nie sprzedam ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Hmm dziwne, może coś nie tak zainstalowałeś, albo masz oba dodatki naraz wrzucone. Ja używam tych w zalaczniku która zmienia tylko i wyłącznie stosunek cen skupu i sprzedaży sprzętu i nie miesza w weapon packu ani niczym innym Sprawdź sobie ten dodatek. Wrzuc folder misc go do gamedat\config usuwając poprzednie pliki jakie tam miałeś i sprawdź teraz. Ten dodatek jest kompatybilny z kazdą wersją LA z dodatkami czy nie. misc.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No wrzuciłem oba. Sprzedawanie mocno popsutych itemów i lepsze ceny. Zrobie kopie gamedaty na wszelki wypadek gdyby to w załączniku jeszcze bardziej spaprało gre :v 39 minut temu, FeRu napisał: Hmm dziwne, może coś nie tak zainstalowałeś, albo masz oba dodatki naraz wrzucone. Ja używam tych w zalaczniku która zmienia tylko i wyłącznie stosunek cen skupu i sprzedaży sprzętu i nie miesza w weapon packu ani niczym innym Sprawdź sobie ten dodatek. Wrzuc folder misc go do gamedat\config usuwając poprzednie pliki jakie tam miałeś i sprawdź teraz. Ten dodatek jest kompatybilny z kazdą wersją LA z dodatkami czy nie. misc.rar 898 B · 1 pobranie Wrzuciłem twój czysty misc i tylko moda na lepsze ceny od ciebie i niestety nadal ta część sprzętu nie jest na handel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Wrzuc screen z tym czego sprzedać nie możesz, bo nie wszystkie rzeczy sie da sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 1 minutę temu, FeRu napisał: Wrzuc screen z tym czego sprzedać nie możesz, bo nie wszystkie rzeczy sie da sprzedać A jak zrobić tam screena? BO próbowałem i nic. ALbo zapisuje się gdzieś gdzie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Klawisz F12, zrzuty zapisuja się w folderze appdata\screenshots Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Godzinę temu, FeRu napisał: Klawisz F12, zrzuty zapisuja się w folderze appdata\screenshots A ja głupi PS wciskałem. Te 2 bronie przed tym modem dało się sprzedać :v To tylko część bo reszte wydałem na naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Normalnie w grze ta bron też nie była na sprzedaż. Sa itemy i bronie których handlarze nie skupują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) 18 minut temu, FeRu napisał: Normalnie w grze ta bron też nie była na sprzedaż. Sa itemy i bronie których handlarze nie skupują Aha xD TO screen z czystej wersji. Edytowane 13 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 @Necrontyr8989 To może nie wrzucaj screenów w .bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) Nie moja wina że w takim formacie je robi Naprawiłem Edytowane 13 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 @Necrontyr8989 Możesz zmienić format nawet paintem. A zbaczając z tematu, po co Ci tyle kont? @Necrontyr @Necrontyr89 Sprawa zakończona w PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Godzinę temu, FeRu napisał: Normalnie w grze ta bron też nie była na sprzedaż. Sa itemy i bronie których handlarze nie skupują Nie ma co się przejmować. Może twój mod uniemożliwia sprzedawanie wielu rzeczy ale przynajmniej nie będzie mi ich żal na części do napraw wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi