tom3kb Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0005/1.0006 Data Premiery: 16.04.2018 r. Autor: SeeZ0 OPIS: Spoiler Radiophobia 2 to ulepszona wersja modyfikacji do Cienia Czarnobyla, której głównym celem jest zmiana gameplay'u, dodanie wielu usprawnień, nowych broni czy też poprawy oprawy wizualnej. Poziom trudność uległ lekkiemu podwyższeniu względem podstawki. Główne Zmiany: Zmiany w ekonomii; Ulepszona grafika; Dynamiczne wiadomości w PDA; Ulepszone AI; Zaimplementowano AtmosFear oraz Absolut Nature Pack; Emisje z AtmosFear 3.0 .. oraz wiele innych zmian SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Mod posiada własny instalator - wystarczy postępować zgodnie z jego wskazówkami i wskazać główny katalog z grą. Na końcu dodajemy poprawkę -Hotfix 2. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Torrent - [KLIK] GoogleDrive - [KLIK] Źródło: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Mod graficznie bardzo ładny,ale to w zasadzie klon Autumn Aurora 2.1, szkoda że nie ma żadnych fabularnych zmian, mogłby chociaż powstać na bazie RMA. Istnieje z resztą adaptacja AA 2.1 do RMA, jest do znalezienia na Moddb.com Zrobiłem nawet testową wersję spolszczenia lącząc polonizacje RMA z Restoration mod z polonizacją AA 2.1 dotyczącej głównie sprzetu. Co prawda nie udało mi się przetestować tego spolszczenia do końca ale spokojnie dało się grać. Postaram się odkopać w wolnym czasie ten mały projekt i dam znać czy coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Mod może być fajny dla tych co dopiero dowiedzieli się o stalkerze i nie mogą patrzeć na starą grafikę, u mnie pewnie będzie leżał na płytach parę lat zanim odpalę bo ile można grać podstawową fabułę stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) "Z serii Opinie Wędrowca o..." Modyfikacja RadioPhobia 2 w stosunku do swej porzedniej wersji według mnie jest niesamowitym downgrade'em. Stabilność mimo usunięcia RMA co jest niesamowicie przykre nie uległa zmianie, a w moim odczuciu jest wręcz gorsza. Gra crashuje co jakieś 10-20 minut mimo tego że mój sprzęt przekracza wymagania tego moda. Wcześniej wspomniany brak RMA wiąże się z znacznie mniejszym efektem wow bowiem wszelkie zadania jakie mamy dostępne ograniczają się do tych podstawowych więc gra znacznie szybciej robi się niezwykle nużąca. Warto dodać że przynajmniej dla mnie podstawowy CC szybko się nudził z braku różnorodności rzeczy do roboty. System wojny frakcji (czyli proste zdjęcie level changer'ów dla NPC) wiąże się z wieloma własnymi problemami (jest troszkę niedopracowany) i dodatkowymi problemami ze stabilnością. Dodajmy do tego wszelkiego rodzaju artefakty graficzne (takie jak glitchujący się skybox) oraz średni draw distance dla trawy mimo ustawienia suwaka na "max" Teraz RP przypomina troszkę mniej rozumnego brata AA2 (które swoją drogą polecam sercem i duszą). Jedyną zaletą RP2 jest poprawiony weapon pack co ratuje ją trochę w moich oczach. Tego moda jestem w stanie polecić tylko osobą które szukają mniej stabilnego AA2 z nieco jaśniejszą szatą graficzną i troszkę bardziej obszernym i dopieszczonym weapon packiem. Na pochwałę zasługuje głównie to że Twórca modyfikacji z tego co mi wiadomo ma zamiar dalej rozwijać moda. Ale co do mojej oceny RP2 powiem tak. RP była niesamowicie wciągającą i immersywną przygodą więc dzięki temu byłem w stanie przymknąć oko na jej problemy i dać jej mocne 8/10. Natomiast RP2 nie jest tak dobre jak jej poprzednia wersja i brakuje w niej tego czegoś co spowodowałoby że przymknąłbym oko na wszelkie niedociągnięcia więc moja ocena tej wersji to 5/10. Post scriptum: Chciałbym dodać że to tylko moja opinia. Mimo takiej a nie innej oceny nadal jestem w stanie polecić tego moda aczkolwiek nie tyle dla Weterana który już dużo widział lecz dla Kota, który chcę przeżyć vaniliową przygodę z troszkę uaktualnionym gameplayem, a AA2 wydaje się dla niego nazbyt trudne. Dobrych łowów towarzysze. Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Wędrowiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leniwa Buła Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Mam pytanie czy ktoś zajmie się polonizacją tego moda lub jak pisał Wędrowiec następnych aktualizacji tego moda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmiTh_J Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witam otóż ostatnio pobrałem se moda wszysko ładnie zainstalowałem ale gdy chce zaczać gre to wyskakuje mi komunikat x-ray engine crush na dole daje log FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default_aref::Compile [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender_R1\Blender_default_aref.cpp [error]Line : 75 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: prop\prop_barbwire3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Przełącz na oświetlenie dynamiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owitz Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) Witam . Mam taki mały problem techniczny. Otóż grafika miejscami tworzy jakieś dziwne glitche . Czarną jednolitą różnego kształtu texture w zależnosci od kąta patrzenia . Moze to jest bład od cienia rzucanego przez słonce ? Dzieje się to na różnych mapach , ma różne kształty i wymiary. Wystarczy ruszyć myszka i znika po czym ponowny najazd w określone miejsce i sie pojawia. Cos podobnego do tego na filmiku lecz znacznie gorsze Edytowane 17 Listopada 2019 przez Owitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 @Owitz Na cienie na ziemi mogą pomóc porady w ostatnim poście w temacie. Ale czy pomoże na dziwaczną teksturę na niebie? Nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Owitz - czasem najprostsze posunięcia dają najlepszy efekt - patrz w opcje dot. grafiki, czy masz statyczne lub lepiej, rozdzielczość ekranu, cienie i tekstury. Czasem - raczej zazwyczaj - warto obniżyć efekt - duperele dot. kolorów i tekstur - dla jako.ści - fabuły, po jakiego wała ci 10 000 odcieni zieleni skoro liczy się fabuła, to nie debilna gra z zachodu gdzie liczy się karta graficzna a nie akcja i w/w fabuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owitz Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Chłopaki dzięki za porady. Tak czy siak udało się to usunac w 90 %. Pomogło tylko obniżenie zasięgu pola widzenia. Teraz ta czarna plama pojawia sie tylko w narożniku ekranu, widoczna podczas rozgrywki kątem oka. Tak czy siak mod świetny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Przy instalacji pojawia mi się coś takiego: Co mam z tym zrobić ? Jaki folder mu wybrać ? Jakikolwiek nie wybieram to wyskakuje error z treścią że tam nie mogę tego przenieść. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 @Monolithalian ale co ty chcesz przenosić jak ci woła o kolejną część instalatora? Instalator był w partach? Wypakowałeś wszystkie jeśli były spakowane? Pobrałeś wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) 14 godzin temu, tom3kb napisał: @Monolithalian ale co ty chcesz przenosić jak ci woła o kolejną część instalatora? Instalator był w partach? Wypakowałeś wszystkie jeśli były spakowane? Pobrałeś wszystkie? Pobrałem to http://www.moddb.com/mods/radiophobia/downloads/radiophobia-2a-100056-torrent i to http://www.moddb.com/mods/radiophobia/downloads/radiophobia-2-hotfix-1 Nic więcej nie ma, odpaliłem ten instalator z 1 linka. Raz zadziałało, odinstalowałem bo chciałem spróbować na dynamicznym i znowu się nie da. Edytowane 31 Marca 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Grafika piękna, chciałbym to zobaczyć w CoC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Radio coś tam wersja 2a - torrent: http://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/radiophobia_2a_ogsr_edition_repack_ot_spaa_team/19-1-0-8364 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greatking Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Witam mam mały problem z modem, otóż po rozmowie z Sidorowiczem na początku gry drzwi bunkra nadal pozostają zamknięte. Edytowane 22 Czerwca 2020 przez schevchuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gloryboy Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 jest jakieś spolszczenie do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 @gloryboy do dwójki nie. Jedynka była spolszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gloryboy Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 jedynke mi wywala po kliknieciu nowa gra :/ a robie tak jak jest w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 @gloryboy to trzeba było chociaż wrzucić tam loga błędu jak jakiś był, może by ktoś coś wykombinował. Ale z drugiej strony jak ta część ci chodzi to może lepiej grać w dwójkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Linki nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 @Monolithalian Wpisz sobie na moddb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 W razie czego trzymam u siebie na dysku radiophobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Na moddb skasowane ale serio można w googla wpisać nazwę i zobaczyć gdzie jeszcze jest. @Monolithalian https://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=66502 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi