suharex Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 W dniu 8.05.2020 o 23:38, Monolithalian napisał: Po rozpoczęciu gry mam jakiś problem z teksturami. Takie coś jak na ss mi się pojawia. Kombinowałem z obniżeniem grafiki i nic. Tylko na wersji 1.4008 taki błąd u mnie występuje Mam to samo i nie pomogło zainstalowanie modów w launcherze. Do tego nie widze Sidora i swoich rąk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 11 godzin temu, suharex napisał: Mam to samo i nie pomogło zainstalowanie modów w launcherze. Do tego nie widze Sidora i swoich rąk . Mój problem został naprawiony, ale to było z starą wersją. Generalnie to polecam odpuścić sobie wersje 1.4008 z powodu licznych bugów. Zagraj w 1.4007, albo 1.4005 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 PROŚBA O POMOC ! ! ! v1.4008 DC Extended + spolszczenie Chcę zmienić ceny jakie handlarze oferują za itemy. Rozpakowauje plik "gamedata0.db" w którym znajdują się configi. Zmieniam je a następnie pakuje spowrotem w plik .DB i wrzucam do gry. Nie ma zmiany w grze. Handlarze dalej kupują po starych cenach. Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi że pomimo zmienionego pliku oraz configów (poprawnie spakowanych) nie ma żadnej reakcji ?????? Proszę was 😒🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Może ktoś spotkał się z problemem gdy nagle LA żąda biblioteki dll. api-ms-win-core-libraryloader-l1-2-0 Ani jej nie usuwałem ani nie manipulowałem. O co stalkerowi i "windzie" chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Godzinę temu, Trux napisał: Może ktoś spotkał się z problemem gdy nagle LA żąda biblioteki dll. api-ms-win-core-libraryloader-l1-2-0 Ani jej nie usuwałem ani nie manipulowałem. O co stalkerowi i "windzie" chodzi? W jaką wersję grasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 @Trux a może brakować jakiejś biblioteki .dll albo być uszkodzona. Można pobrać ją wrzucić do folderu z Lost Alpha i może wystarczy. Ewentualnie pobrać całą paczkę i zainstalować w systemie jeśli nie ma. Tylko jak już byś szukał tego pliku/całej paczki bibliotek to najlepiej na oficjalnej stronie microsoftu żeby nie pobrać czasem jakiegoś syfu na kompa Możliwe, że brakuje ci, którejś z zestawu bibliotek VC++, w Lost Alpha był folder z dodatkowym oprogramowaniem "3rdparties" tam był jakiś DirectX, OpenAl i właśnie jedna z bibliotek VC++. Ps. Niby ten twój error odnosi się chyba do tego: https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/aktualizacja-universal-c-runtime-w-systemie-windows-c0514201-7fe6-95a3-b0a5-287930f3560c Ale ja by jeszcze doczytał żeby się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 @Monolithalian Pierwsza wersja LA jaka się pojawiła, miała w paczce do pobrania katalog zawierający uzupełnienia do bibliotek i jeszcze inne wsparcia potrzebne do uruchomienia moda. Jego twórcy przy następnych aktualizacjach już tego nie dodawali, uważając widocznie, że pozostały one na kompach grających. Później takie wymagania zaczęły mieć i inne mody. Już kilka razy była o tym mowa i na forum są wstawione paczki, lub odsyłacze do nich dla silników x64 . Pobierz sobie taką paczkę i zainstaluj na kompie, a rozwiążesz sobie problem tak z LA, jak i innymi modami. Ja w LADC nie grałem. Czy w pobranej paczce nie ma czasem tego katalogu z bibliotekami i resztą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 13 godzin temu, kondotier napisał: @Monolithalian Ja w LADC nie grałem. Czy w pobranej paczce nie ma czasem tego katalogu z bibliotekami i resztą? Jest, ale ja to mam pobrane i to nie ja mam problem z LA tylko W dniu 22.09.2021 o 01:01, Trux napisał: Może ktoś spotkał się z problemem gdy nagle LA żąda biblioteki dll. api-ms-win-core-libraryloader-l1-2-0 Ani jej nie usuwałem ani nie manipulowałem. O co stalkerowi i "windzie" chodzi? hah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Sprawa jest o tyle dziwna że instalowałem w zasadzie wszystkie wersje Lost Alpha po kolei (wczesne wersje się zawieszały i wywracały w niektórych miejscach. Skończyłem na wersji 007 i działała bez zarzutu. Skończyłem, przeszedłem, został praktycznie freeplay na deser. Podczas próby powrotu ni z tego ni z owego komp żąda wspomnianej biblioteki. A przecież jej nie wywalałem z systemu. Bibliotekę ściągnąłem , podłożyłem w systemie we właściwym miejscu ale nie chce dać się zarejestrować. No i zgłupłem bo nie wiem co zrobić z tym fantem. Gdzie tych paczek uzupełnień bibliotek szukać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 @Trux z tymi bibliotekami to może być różnie, np tu zerknij w temat. Tak na sto procent, że akurat tych potrzebujesz to nie musi być. Zerknij sobie w system co masz zainstalowane. Bo ten twój error to chyba konkretnie pod te VC++ nie podchodzi tylko pod ten Runtime. Pamiętaj też, że czasami potrzebne są biblioteki i dla systemu 32 i 64 bit chociaż masz np windowsa 64 bitowego. Tutaj np kondotier wrzucał taką paczkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Dzięki. Spróbuję jeszcze raz zainstalować Lost Alpha i się zobaczy. Swoją droga LA jest chyba najładniejszy wizualnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 @Trux Ale wcześniej zainstaluj te wszystkie potrzebne dodatki. Przydadzą się nie tylko dla LADC. A co dotyczy "ładności", to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1911 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Próbowałem instalować z repacka - mod działa, ale gdzieniegdzie pojawiają się "robaczki" zamiast tekstu. Więc spróbowałem z upgradem 1.4007, wtedy w ogóle nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yascarr Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 @Matiz1911 Spróbuj dorzucić ten addon po instalacji: DC Extended eng text files addon - S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha mod for S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl - Mod DB Powinno pomóc na "krzaczki". Ja mam w ten sposób postawiony repack od SpAa Team. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 (edytowane) Po nowej zainstalowaniu nowej wersji moda wyskakuje mi ten stary błąd FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitWindow [error]File : ui\UIXmlInit.cpp [error]Line : 85 [error]Description : XML node not found [error]Argument 0 : global_wnd [error]Argument 1 : ui\game_tutorials_16.xml stack trace: 0023:63F89FC7 xrGame.dll, CDialogHolder::IR_UIOnKeyboardHold() 0023:63FBA609 xrGame.dll, CDialogHolder::IR_UIOnKeyboardHold() 0023:63EDBAE3 xrGame.dll, xrFactory_Create() 0023:64F14871 xrLua.dll, lua_getinfo() 0023:64F14C90 xrLua.dll, lua_yield() 0023:64F09BD2 xrLua.dll, lua_pcall() Mam wrzucone pliki game_tutorials ze starszej wersji spolszczenia. Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić? Edit: Naprawiłem. Wystarczało wyrzucić game_tutorials i game_tutorials_16 z gamedaty Edytowane 26 Października 2021 przez Wędrowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Wie ktoś jak pomóc? Zainstalowałem LA i wgrałem do tego spolszczenie, ale jest e opcjach tylko Rosyjski i Angielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 (edytowane) Pamiętam że ściągałem jakiś inny Launcher do LA(starszy, który miał wybór PL w opcjach) bo na tym dołączonym do gry była kupa. Ale to już z pół roku temu że nieponiemiaju. Edit To co nabazgrałem dotyczy OGSE, pomerdały mi się mody. Edytowane 2 Listopada 2021 przez MOS bo mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turecki69 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Witam panowie i panie. Zainstalowałem LADCE według instrukcji jednak powyżej menu nie jestem w stanie wejść. Na ładowaniu nowej gry wywala na przemian raz z zawieszeniem gry raz z report bug Ustawienia zrobione miałem na (extreme+ Dx11). Dołączam przybliżoną specyfikacje komputera, screena buga i zapisany raport buga. PS: nadal się łudzę że w końcu pogram normalnie w Lost Alpha xD Więc proszę o pomoc bezpośrednio was @Viktus @kondotier Aktualizacja: Żadne ustawienia od minimum do maximum oraz od dx8 do dx11 nie działają XRayEngine_error_report_211108-063556.zip Edytowane 9 Listopada 2021 przez turecki69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 @turecki69 log wskazuje na źle zainstalowanego moda. Ostatnio taki sam wylot nękał @Tom 335 tutaj ale kolega nie napisał jak poradził sobie/w jaki sposób zainstalował moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turecki69 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 11.11.2021 o 15:05, Anton Gorodecki napisał: @turecki69 log wskazuje na źle zainstalowanego moda. Ostatnio taki sam wylot nękał @Tom 335 tutaj ale kolega nie napisał jak poradził sobie/w jaki sposób zainstalował moda. przeczytałem post jest tam odnośnik do forum stalker.pl dziś wypróbuje metodę ale jest trochę z nią kombinacji Wyszło na to że działa mi 1.4007 DC ale spolszczenie nie chce się załączyć i konfigurator znowu jest zabugowany ale gra odpala po angielsku w wersji vanila Edytowane 15 Listopada 2021 przez turecki69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 @turecki69 a spolszczenie nie było czasem robione pod konkretne wersje moda, które trzeba było pobrać? @edit a nie takie rzeczy to z 1.4005. Z konfiguratorem to kilka razy były cyrki, że trzeba było pobierać starsze wersje bo nie chciał działać 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turecki69 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 15.11.2021 o 22:46, tom3kb napisał: @turecki69 a spolszczenie nie było czasem robione pod konkretne wersje moda, które trzeba było pobrać? szperałem spolszczeń ale powiem szczerze że znalazłem tylko. https://zone.stalkerteam.pl/files/383 <===LADC 1.4007 z PRM DLC https://zone.stalkerteam.pl/files/384 <===LADCE i oczywiście starsze ale to bez sensu raczej Aktualizacja1: Spróbuję może przeciągnąć konfigurator najnowszy tylko nie pobiorę rozszerzenia 1,4008 bo to trochę lipa że urozmaicaczy i upiększaczy nie mogę przez konfigurator dodać w tym czasie by się zrelaksować popykam w inne mody część drugą Gry dusz lub jakieś stare Aktualizacja2: Udało się! mam działający LADC 1.4007 Spolszczony i z modami (lepsze to niż 1.4003 na minimum jak ostatnio próbowałem) Oto jak przechodziły etapy instalacji 1- instalacja LADC 1.4007 (nie usuwam żadnych plików) 2- wrzucenie konfiguratora LADCE(i aktualizacja samego konfiguratora [BEZ pobierania 1.4008!!!]) 3- wypakowanie spolszczenia LADC z 22.05.2019( posiadający również pliki Graphics, Game oraz polonizacje do PRM DLC(link wyżej w poście) 4- ustawienie w konfiguratorze upiększaczy i urozmaicaczy i ustawienie ustawień na ultra 5- efekt Edytowane 29 Stycznia 2022 przez turecki69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Ktoś może polecić jakiś unpacker na rozpakowanie plików gamedaty? Bo nie ma tam plików actor.ltx i user.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 @Monolithalian na wiki pisali, że używali tych: https://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads/stalker-game-archives-unpacker http://www.metacognix.com/files/stlkrsoc/#SoCPUP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 4 minuty temu, tom3kb napisał: @Monolithalian na wiki pisali, że używali tych: https://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads/stalker-game-archives-unpacker http://www.metacognix.com/files/stlkrsoc/#SoCPUP Sprawdzałem już to i nie pomogło, albo coś źle robię. Pamiętam że kiedyś już to robiłem, ale wtedy od kogoś z linka pobrałem jakiś program, który od razu wypakowywał wszystko, nie mogę jednak tego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi