Urdur Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 A to pytanie juz do OldMana bo ja w tego moda nigdy nie grałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbialy1 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 W pliku "readmeplz" jest napisane tak: Unpack the archive content anywhere you want and run the game from "XR_3DA.exe" in the "bin" folder. Także nadal jakby nie wiadomo, gdzie to wypakować bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że wypakuję to gdziekolwiek i nagle magicznie zacznie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Mrbialy1 - tutaj masz wersję Priboja 1.1.3. na 10004: http://www.playground.ru/files/s_t_a_l_k_e_r_priboi_story_v_1_1_fix_3_rus-23370/ https://www.moddb.com/mods/priboi-story/downloads/priboi-story-113-patch-for-10004 A tutaj na 10005: https://www.moddb.com/mods/priboi-story/downloads/priboi-story-113-patch-for-10005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 4 godziny temu, Urdur napisał: A to pytanie juz do OldMana bo ja w tego moda nigdy nie grałem Z MEGA pobierasz tylko to: Wypakowujesz wszystko do jednego (dowolnego) folderu. Robisz do pliku XR_3DA.exe na pulipt i masz podstawkę ale w wersji 1.0006 Żeby otrzymać wersję 1.0004 kasujesz z utworzonego folderu folder bin. Potem z katalogu \patches\1.0004 kopiujesz wszystko do głównego katalogu ze zgodą na zamianę plików i to wszystko. Masz wersję 1.0004 i do tego dodajesz moda. Jeśli tak samo zrobisz \patches\1.0005 wtedy masz wersję 1.0005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbialy1 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Ok, podziałało. Dziękuję bardzo za pomoc <3 Hmmmm.. najwidoczniej jest kolejny problem: po kilku godzinach rozgrywki i zapisywania jej, musiałem zrobić przerwę i zostałem zmuszony wyłączyć komputer. Po odpaleniu gry i próbie wczytania save'a wyskakuje jedynie błąd "Program XR_3DA.exe przestał działać." Ktoś ma na to jakieś lekarstwo? I czy trzeba będzie robić w grze wszystko od nowa? Edytowane 10 Lipca 2018 przez mrbialy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urdur Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 A wgraj na nowo moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbialy1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dobra, mam. Ta wersja niestety nie działała, więc zainstalowałem Priboia Overhaul 3.2.5 i teraz kolejne pytanie: ma ktoś do tego spolszczenie? Widziałem gdzieś na tym forum niby link do spolszczenia, ale on nie działał ;_; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Gdy skrót do .exe przestaje działać można go jeszcze raz skopiować z moda na pulpit, jakby tak odświeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbialy1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Mod już działa. Jednakże brakuje mi tego spolszczenia, bo angielski w stalkerze jest... meh. Najlepiej by było, jakby wszystkie głosy były rosyjskie, ale napisy i lektor były po polsku. Ma ktoś w zanadrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 1. Skąd pobierałeś moda? 2. Wstaw jako załącznik swój plik localization.ltx który jest w gamedata\config. 3. Napisz dokładnie jak instalowałeś podstawkę i moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbialy1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) 1. https://www.moddb.com/mods/priboi-story/downloads/priboi-story-overhaul-325 2. proszę 3. Podstawkę gry kupiłem i pobrałem ze Steama, moda wgrałem tak, że przerzuciłem folder "gamedata" do folderu ze Stalkerem, tak jak było w jakimś poradniku na YT. localization.ltx Edit bo zapomniałem napisać: próbowałem zmieniać w tym pliku z "eng" na "pol" ale wtedy mi grę crashuje przy odpalaniu/ Edytowane 12 Lipca 2018 przez mrbialy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 @mrbialy1 jak się chce mieć moda po polsku to się pobiera spolonizowanego z tego forum, a nie wersje english z moddb. W pierwszym poście polonizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 @tom3kb Problem polega na tym, że link do polonizacji jest martwy a dodatkowo problem jest poruszony w złym temacie. W każdym razie da się to ogarnąć tylko musiałbym mieć spolszczenie. Właśnie postawiłem moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbialy1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 @OldMan widzę, że to też jest Priboi Story, skąd to pobrałeś? O ile można wiedzieć oczywiście Byłbym wdzięczny, gdybyś to podesłał i ew. powiedział, jak zainstalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 To dajcie znać adminowi albo moderatorowi to linka do polonizacji naprawi. Może @portals Mam moda na dvd z patchami i polonizacją ale nie wiem kiedy będe w domu pewnie za parę dni to pewnie ktoś tu szybciej podrzuci albo naprawi link do pobieralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 33 minuty temu, mrbialy1 napisał: @OldMan widzę, że to też jest Priboi Story, skąd to pobrałeś? O ile można wiedzieć oczywiście Byłbym wdzięczny, gdybyś to podesłał i ew. powiedział, jak zainstalować Przeniosłem sprawę tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubon123 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Dzień dobry, problem jest Gram sobie w priboika na 1.0006 i gdy chce podnieść amunicje to gra się wykrzacza pod pretekstem xrda POMOCY!!! wina spolszczenia. Obejdę się bez tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 @jakubon123 W tego zwykłego 1.13? Czy inną wersję, wolę się upewnić, no i przydałby się log to by może naprowadziło przez co błąd. Ps. Spolszczone Priboie już nie jeden przeszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolecAK Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Witam mam problem ze spolszczeniem do Priboi Story czy ktoś mógłby podlinkować spolszczenie bo nie moge nigdzie go znaleść z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 @bolecAK Najpierw tutaj bo nie wiem o którego Priboia ci chodzi. https://stalkerteam.pl/forum/258-mody-na-bazie-priboi-story/ A potem do okulisty Przeniosłem do odpowiedniego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolecAK Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 5 minut temu, tom3kb napisał: @bolecAK Najpierw tutaj bo nie wiem o którego Priboia ci chodzi. https://stalkerteam.pl/forum/258-mody-na-bazie-priboi-story/ A potem do okulisty Przeniosłem do odpowiedniego działu. Nie działa mi dlatego zapytałem o coś innego próbowałem już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Musi działać, innych nie ma, coś źle robisz. Postępuj wg instrukcji instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendrek94☢ Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 witam mam problem z modem do cfc priboi story overhaul 2020 otóż nie mogeę przejść z lokacji Kordon do Wysypisko.| tam gdzie zawsze było przejscie w tych drzwiach na posterunku mam tak jakby niewidzialna sciane i nie wczytuje mi lokacji wysypisko....nie wiem o co kaman dodam jeszcze ze mam rozpoczetego questa 20 butelek wodkie czy to przez to? prosze o jak najszybsza odp pozdrawiam stalkiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 @mendrek94 spokojnie, chłopcze. Niepotrzebnie się unosisz i spamujesz postami, przez co za chwilę zostaniesz odpowiednio "wynagrodzony" przez Admina/Moderatora. Odnośnie twojego problemu. Na pewno zainstalowałeś prawidłowo moda? Próbowałeś ukończyć w/w zadanie na te 20 butelek i wtedy próbować przejść na Wysypisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendrek94☢ Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 o siemanko! w koncu ktos sie odezwał otóz nie ukoncyzłem bo jeszcze jedna flaszke musze ogarnac ale nie wydaje mi sie by to było przez to! a czy dobrze zainstalowałem to mhysle ze tak wszystko działa spolszczenie na koncu etc....nwm. zobacze po ukonczeniu i dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi