ziomek - łowca Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Mam problemy z kodami w czerwonym lesie. 1. Problem z kodem do tego tunelu koło lasu (tam gdzie jest snajper monolitu). Znalazłem pendriwea naukowca w lesie (był w ciele doktora) i pisała tam część kody do tunelu obok lasu: y = 6. Nie wiem co to znaczy, ale próbowałem wpisywać różne kody (w tym ten) i nic, Jeśli wiecie jaki jest kod do tego tunelu to napiszcie. 2. Kod do drzwi w x19. Weszłęm do labolatorium x19 (labolatorium ze sterownią muzgozwęglacza) i gdy przeszłem przez korytaż to zobaczyłem zamknięte drzwi z konsolą kodów. Wpisałem losowe kody, a drzwi nadal zamknięte. Jeśli wiecie jaki jest kod do drzwi w labx19 to napiszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Od problemów z Priboi Story jest odpowiedni dział http://stalkerteam.pl/forum/97-priboi-story-v-113/ Jest tam też kompletny poradnik. Odnośnie bunkra na Radarze brakuje ci jeszcze jednej cyfry kodu, do znalezienia w Dolinie Mroku. Kod do drzwi w X10 ma Dezik Lohnar na Magazynach Wojskowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Witam.Jestem nowy i gram w Priboi Story wersja ze spolszczeniem 1.1.3 a Cień Czarnobyla to 1.0006. Gdy gra się zapisuje automatycznie to mogę dalej grać. Jeżeli zapisze grę to przy ponownym wczytaniu grę wywala.To samo się dzieje, gdy chcę porozmawiać z Barmanem lub Woroninem. Jestem laikiem w te sprawy i proszę o fachową pomoc.Pozdrawiam. kubekpop-wysłałem do ciebie e-maila i prosze o odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Priboy był chyba na 1.0004, musisz zdegradować grę. W temacie z modem masz napisane jaka wersja jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Priboy był chyba na 1.0004, musisz zdegradować grę. W temacie z modem masz napisane jaka wersja jest potrzebna. http://stalkerteam.p...out-off-memory/ Ok. Dzieki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Albo instaluj Priboi Story Overhaul To ostateczna wersja Priboi Story, no i na patcha 1.005. Wersja 1.1.3 to antyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 PRIBOY STORY ver. 1.1.3...jest dla patch 1.004/ 1.005 PRIBOI STORY OVERHAUL v.3.2.5...jest dla wersji patch 1.005 Priboi Story - Ukryte Zagrożenie 1.3..jest na 1.004 Priboi Story - Ukryte Zagrożenie 1.4..jest na patch 1.004 Ja polecam właśnie ten ostatni wersję 1.4...przednia zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mogart Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) @Arni68 Problem z save'ami przy spolszczeniu ps wynika chyba z wersji samego Stalkera (dokładniej - czy to wersja "pudełkowa" czy z CDA). Ten sam problem ze spolszczeniem Priboia miałem (sądząc po lekturze priboiowego wątku na konkurencyjnym forum nie ja jeden) gdy grałem na wersji z CDA, na "pudełkowym" tych problemów nie ma. Czyli - albo będziesz grał w anglojęzyczną wersję moda, lub, jeśli masz taką możliwość, powinieneś zainstalować Stalkera "pudełkowego". Na patchu 1.006 PS w wersji 1.1.3 u mnie chodzi stabilnie. Piboia mam tego dołączonego do CDA a Stalkera "pudełkowego" - gra wykrzaczyła się może ze trzy razy. Edytowane 7 Października 2012 przez mogart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Widzę że, dawno nikt tu nie zaglądał. Odświeżę więc temat pytaniem o to, czy zaczynając przygodę z Pribojem, robić to od wersji 1.1.3, czy go sobie podarować i zacząć od razu od Ukrytego Zagrożenia. Poczytałem przewodnik po 1.1.3 i opis UZ, oba ciekawe. Szukając coś dla siebie, myślałem też o Apokalipsie. Co byście mi zalecili. Każda opinia się liczy, a ja liczę na szeroki odzew :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Ja, na Twoim miejcu klepnął bym w UZ 1.4. Zacne modziwo z lekkim przeładowaniem sprzętu NATOwskiego. Apokalpsę też polecam :thumbsup: . Jest świetna. Edytowane 21 Października 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 W wersję 1.1.3 nie ma co grać. Jak już to w Priboi Story Overhaul. To jest ostateczna wersja Priboi Story. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mogart Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Cześć Pewnie taki lajkonik jak ja modów nie powinien recenzować i polecać, ale co tam. Najwyżej się zbłaźnię ;) Kondotierze Priboie czy Apokalipsa. Wszystko zależy od tego co w grze lubisz. Jeśli chcesz masy nowego sprzętu, nowych mutantów, emisji, zarośniętej zony i w sumie schematycznych misji (idź do danej lokacji, wybij wszystko co żyje, weź papiery, wróć) - znajdziesz to w PSach. Ukryte Zagrożenia dodają nowe zadania poboczne ale nadal jest schematycznie. Do tego dla mnie uz 1.4 ma pewną nielogiczność, która psuje zabawę. Jeśli wolisz w sumie liniowo prowadzoną fabułę, za to z bardziej rozbudowaną "filmową" narracją, bez masy nowych broni (za to z kompletnie przegiętym karabinem którego jedyną wadą jest brak granatnika :D) to mody Zaurusa są dla Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goroos Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Mam problem , ponieważ zawsze kiedy dostane jakiegoś nowego questa ,nigdy nie zaznacza mi na mapię. Zawsze mam znajdź dokument #2 o opuszczonym mieście (lub coś w tym stylu) gdyby nie poradnik nic bym nie mógł zrobić narazie jakoś sobie radziłem ,ale teraz jestem w x16 i nie wiem gdzie jes wejście. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharex Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 [FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid() [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : D:xray-svnxr_3daxrGamealife_spawn_registry.cpp [error]Line : 93 [error]Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN! stack trace: No i to samo jak w przypadku SGM MOD do ShoC przy wczytywaniu nowej gry. Edit: cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czyli przyczyna jest pewnie taka sama. Napisz: - Jaka wersja (wydanie) gry, jaki patch, ew. jak degradowany? - Instalowałeś od nowa grę, czy kasowałeś pliki zapisów i configów z Dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharex Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jaka wersja nie wiem , od kumpla pożyczona , a nie wiem jak sprawdzić , grałem na podst. dorzuciłem wlaśnie gamedata obok bin i nową grę włączyłem. Dogrywałem ten plik do 1.0004 bo wydaje mi się, że taka wersja ale na bank nie powiem. Ha , mam wersję 1.0000. Pisz po Polsku. cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 W katalogu gry masz pliki tekstowe: i świadczą one o patchach jakie masz zainstalowane. Jeżli nie masz tych plików to albo masz 1.000 albo 1.0006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharex Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Już pobieram patcha 1.0004 , można od razu go czy trzeba po kolei od 1.0000 do 1.0004? Edytowane 14 Grudnia 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Wszystko skasuj i najpierw porządnie zainstaluj grę we właściwej wersji - takiej jak podana w instrukcji moda. Jeśli masz 1.0000, to instaluj odpowiedni patch. Sprawdź czy działa. Priboi to fajny i mało problematyczny mod. Wystarczy 1.0004 suharex, ta gra kosztuje 10 zł... Używanie pirackiej, jest nie tylko nieuczciwe, ale po prostu głupie. Takie wersje i cracki powodują masę błędów. Nie dublujemy postów LD. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez LordDino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharex Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Akurat teraz nie polecę do sklepu, a chciałbym pograć. Proszę, pisz po Polsku. cichy Dobra gram , na razie ślina leci :D Edytowane 14 Grudnia 2012 przez LordDino 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Regulamin Forum mówi jasno o wersjach :pirate: . Więc kup, bo warto :thumbsup: . Gamedata ma być w głównym katalogu gry: C:Program FilesTHQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylgamedata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Akurat teraz nie polecę do sklepu, a chciałbym pograć. Do sklepu to trzeba było dawno "polecieć". Lubisz grę, to poświęć na nią równowartość paczki fajek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharex Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Grę mam od kumpla! , ok syf ten priboy , grafika ze pożal się Boże... // Ostrzeżenie za lekceważenie wpisów moderatora. Zasady pisania zdań z dużej litery uczą już w szkole podstawowej. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 To najstarsza odsłona Priboja więc nic dziwnego że grafika jest jaka jest. Obecnie gra się w wersję Ukryte zagrożenie 1.3 lub 1.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 ok syf ten priboy , grafika ze pozal sie Boże... Kilka dni temu skończyłem Priboi Story Overhaul i moja opinia o nim jest diametralnie rożna od Twojej. Tak w sferze grafiki jak i stabilności. Poczytaj w temacie o nim. Uwaga malakasa daje Ci ukierunkowanie na nowsze wersje i wtedy nie będziesz ględził. Wgraj PSOh a się przekonasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi