Szczepan9205 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @bolo Jak mnie pamięć nie myli to musisz wyciągnąć śrubę ( lub mieć puste ręce aczkolwiek nie jestem pewny) i wtedy nacisnąć przycisk pod, który masz przypisany detektor to GG go wyjmie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @bolo, by użyć detektora musisz wstawić go do slotu, a potem wcisnąć O. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Rozgrywka na patchu 1.12: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Bardzo dziękuję, działa, jednocześnie wynikł następny problem, mam detektor znaleziony razem z częścią do wykrywacza min i polazłem po artefakt dla zwiadowcy, to nawet się nie " zająknął ", nic nie pokazuje. Czy to nie jest tak, że muszę znaleźć poradnik jak się posługiwać detektorem Weles?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @bolo, jeżeli nie odhaczyłeś w opcjach, to detektor potrzebuje baterii. Nie wiem jednak jak to dokładnie działa, bo ja to to odhaczyłem i baterii nie używam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1977 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) W dniu 10.09.2020 o 11:48, Szczepan9205 napisał: @Anton Gorodecki W Anomaly np. nie trzeba trzymać cały czas przycisku sprintu, jeśli pamiętam to jest opcja po której raz naciskasz przycisk przypisany pod sprint i GG biegnie cały czas sprintem, a jak chcesz przestać biegać to ponownie klikasz shift. Choć w sumie tego nie przemyślałem, możliwe, że tylko w Anomaly jest coś takiego, ale wydaje mi się, że jeszcze w jakimś się z tym spotkałem - tyle, że nie pamiętam którym... @piter1977 Co do Twoich pytań, kwestia kombinezonów to decyzja autora tej adaptacji chyba, większość tych kombinezonów np nie ma też noktowizorów - ja grałem z wersją SEVY od Powinności, no ale ogólnie autor widocznie coś źle powpisywał w pliki ( w każdym razie w następnym patchu chyba mają być jakieś fixy dla kombinezonów więc może to poprawi). A co do Informatora, Wilka, Kaniewskiego, i Bandytów to te wątki są wycięte chyba bo w żaden sposób nie udało mi się dojść do momentu gdzie te misje się pojawiają - czy to założenie autora czy niezamierzone działanie - nie mam pojęcia, ale w każdym razie nie ma tych misji. Mnie się udało wejść do Leśniczówki, ale przed atakiem na Szewczenkę i misji od Miecza na oczyszczenie Leśniczówki, trzeba chyba było dać w łapę gościowi, który pilnuje wejścia, ale można wejść i dostać od Czapajewa 2 misje, a co do ataku to w moim przypadku udało się Czapajewa ubić jak atakowałem z Elbrusem i jego ekipą Leśniczówkę. Tak samo z Sową - u niego jest chyba tylko misja na laptopa i detektory dla Naukowców :/ A kwestia narzędzi wygląda tak, że można je znaleźć nie wykupując namiarów u Sowy, ale nie znajdują się tam gdzie mówią poradniki i filmy na youtube. ja po prostu kupowałem namiary uprzednio zapisując grę, robiłem sobie screenshota z ich położeniem, potem wczytywanko i szedłem je po prostu zebrać - tu też nie wiem czy to zamysł twórcy czy o co chodzi, ale w tej adaptacji nie ma co się sugerować poradnikiem jeśli chodzi o narzędzia. No i nawiązując jeszcze do pytań @smox ja również nie potrafię zmodyfikować tego moda, żeby przywrócić opcję usuwania zapisów z poziomu gry, jeśli chodzi o sprint to tu również nie jestem w stanie pomóc - lepiej trochę mi wychodzi tłumaczenie niż grzebanie w "bebechach" modów @Szczepan9205 Dzięki wielkie za wskazówki. Czyli, po prostu bez przejmowania się tym pojadę dalej z fabułą, i tak jest co robić. Pozdrowionka i dzięki jeszcze raz. Edytowane 11 Września 2020 przez piter1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 @piter1977 Nie ma problemu Sprawdzaliśmy z @Agrael fabułę przed wypuszczeniem spolszczenia jeszcze podczas testów i na żaden z tych wątków nie trafiliśmy - przykladem może być to, że teoretycznie Czapajew powinien zlecić 3 misje - na zdobycie broni od Najemnika, na znalezienie lornetki na Jupiterze i na misję z przemytnikami - w modzie są tylko te pierwsze dwie plus Kociłeb zleca misję na odnalezienie latarki i to wszystko. A według poradnika to tak w ogóle do Czapajewa powinien nas skierować Sułtan po ogarnięciu wątku z Płotką i Wilkiem, ale u mnie nic takiego nie miało miejsca, a specjalnie po ukończeniu moda wczytałem sobie zapis z pierwszego wejścia na Zaton no i na nic takiego nie trafiłem. Także pozostaje czekać i obserwować, może autor za jakiś czas to naprawi czy coś i powrócą te zadania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Cześć przeszedłem sgm i pobrałem se cheat moda i nie działa wiecie co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Gdzie dokładnie w opcjach trzeba odhaczyć aby detektor nie potrzebował akumulatorów, kombinowałem z i bez i nie pokazuje artefaktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 5 godzin temu, Szczepan9205 napisał: A według poradnika to tak w ogóle do Czapajewa powinien nas skierować Sułtan po ogarnięciu wątku z Płotką i Wilkiem, ale u mnie nic takiego nie miało miejsca, a specjalnie po ukończeniu moda wczytałem sobie zapis z pierwszego wejścia na Zaton no i na nic takiego nie trafiłem. Także pozostaje czekać i obserwować, może autor za jakiś czas to naprawi czy coś i powrócą te zadania Chyba pomyliły się wam mody. To jest SGM 2.2 z adaptacją Gunslingera, a nie SGM 2.0 Geonezis Addon. W Geonezisie było zadanie z Wilkiem, Anubisem, itd. Autor adaptacji nie wycinał tych zadań, bo nie było ich w zwykłej modyfikacji. Z pewnością wiele graczy chciałoby zobaczyć ten addon w SGM 2.2, ale z tego co się dowiedziałem (ŹRÓDŁO), to nie zostało to zrealizowane z powodu dużej ilości pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 @kamil190 A no to jeśli tak to zwracam honor Ja SGM 2.2 ogrywałem przed tą adaptacją tak dawno, że nie pamiętałem zbytnio poszczególnych wątków i podczas testów spolszczenia @Agrael pytał mnie o te wątki więc uznałem, że musiały być w 2.2 skoro pyta, a doświadczenie z modami podejrzewam ma większe niż ja także... No to kwestia wyjaśniona - żadne zadania wycięte nie są tylko po prostu ich nie było w tej wersji od samego początku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Te wszystkie wersje SGM-a już zaczęły mi się mylić w pewnym momencie. Z tym że nie ma niektórych zadań, zorientowałem się, pracując dla bandy Czapajewa. Nie zlecił GG ostatniego zadania, dzięki któremu mogliśmy wejść w posiadanie dokumentów o Lab. X-12. Szkoda, że jeszcze nikt nie połączył SGM 2.2 z Geonezis Addon. Mimo wszystko w tej adaptacji i tak jest co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1977 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Godzinę temu, Agrael napisał: Te wszystkie wersje SGM-a już zaczęły mi się mylić w pewnym momencie. Z tym że nie ma niektórych zadań, zorientowałem się, pracując dla bandy Czapajewa. Nie zlecił GG ostatniego zadania, dzięki któremu mogliśmy wejść w posiadanie dokumentów o Lab. X-12. Szkoda, że jeszcze nikt nie połączył SGM 2.2 z Geonezis Addon. Mimo wszystko w tej adaptacji i tak jest co robić. @Szczepan9205 @kamil190 @Agrael Dzięki za odzew i wskazówki. Rzeczywiście, poradnik mam do wersji 2.0, a przyjąłem w domyśle, że te misje również w wersji 2.2 "powinny być" - rzadko spotyka się rozwinięcia modów, które zamiast dodawać zawartości, raczej wycinają. Skoro tak, wszystko jasne, dalej jadę z fabułą - rzeczywiście, robić co jest cały czas, a mod jest dla mnie osobiście wciągający. Pozdrowionka dla wszystkich. PS. A marzy mi się.... SGM 3.0 (jak wyjdzie :-)) + Geognezis + Gunslinger, na silniku Unreal 4..... dałbym za wersję pudełkową 300 zł w preorderze :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Panowie w dalszym ciągu nie mogę ogarnąć dlaczego mi nie działają detektory, kombinowałem na wszystkie sposoby i dalej nie działają, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) 23 godziny temu, bolo napisał: Gdzie dokładnie w opcjach trzeba odhaczyć aby detektor nie potrzebował akumulatorów, kombinowałem z i bez i nie pokazuje artefaktów. Sciągałes ten dodatek? link : https://yadi.sk/d/EBG1Pn4B07jL4Q Kamil wstawił to w sekcji dodatkach, Punkt 10, Latarka tez nie bedzie potrzebowala baterii. A co do nie działania detektorów, napewno masz akumulator w ekwipunku? niewiem czy tutaj nie trzeba przeciągac akumulatorów do detektórow. Edytowane 12 Września 2020 przez Samotnik67 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 @bolo Ściągasz dodatek, do którego link wstawił @Samotnik67, wypakowujesz, wypakowany folder(ten z rosyjską nazwą) wrzucasz do folderu MODS w głównym katalogu gry, potem odpalasz JSGME, na lewej liście klikasz na ten dodatek, tak żeby Ci się podświetlił, potem na pojedynczą strzałkę w prawą stronę i tyle, jak przeskoczy do prawego okienka to zamykasz JSGME i odpalasz moda i powinieneś mieć ten addon zainstalowany, wtedy sprawdź czy działa Ci detektor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Dziękuję, tak zrobię i poinformuję czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Witam mam prośbę, wrzuciłby ktoś z litości cheat moda na inny serwer? Bo ni cholery z yandexa pobrać nie mogę. https://yadi.sk/d/o2tPSQ6bZlEumQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Nie "z litości", ale z chęci pomocy drugiej osobie jak najbardziej. Proszę bardzo: Cheat.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 2 minuty temu, Anton Gorodecki napisał: Z litości nie, ale z chęci pomocy jak najbardziej. Proszę bardzo: Cheat.7z Dzięki wielkie, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Reaper napisał: 4 godziny temu, Anton Gorodecki napisał: Nie "z litości", ale z chęci pomocy drugiej osobie jak najbardziej. Proszę bardzo: Cheat.7z Wypakowuje tego moda do plików i jak wchodzę do gry to nic się nie dzieję. Tak wciskałem aktywacje cheatmoda ale nic Edytowane 13 Września 2020 przez guccimucci5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 30 minut temu, guccimucci5 napisał: Wypakowuje tego moda do plików i jak wchodzę do gry to nic się nie dzieję. Zajrzyj do pliku tego moda i spójrz jakie ma rozszerzenie, a będziesz wiedział dlaczego nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 21 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Zajrzyj do pliku tego moda i spójrz jakie ma rozszerzenie, a będziesz wiedział dlaczego nie działa. jakie rozszerzenie???? sorry ale jestem zielony :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) 10 minut temu, guccimucci5 napisał: jakie rozszerzenie???? sorry ale jestem zielony :p Rozapakuj pobrany plik, a następnie podfolder mods wrzucasz tam gdzie zainstalowałeś moda, a dalej uruchamiasz launcher klikasz dodatki i aktywujesz cheat moda. W grze wczytujesz save wchodzi do menu i uruchamiasz cheay domyślnie F1 i F2 spawner Edytowane 13 Września 2020 przez Reaper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 21 godzin temu, Reaper napisał: Rozapakuj pobrany plik, a następnie podfolder mods wrzucasz tam gdzie zainstalowałeś moda, a dalej uruchamiasz launcher klikasz dodatki i aktywujesz cheat moda. W grze wczytujesz save wchodzi do menu i uruchamiasz cheay domyślnie F1 i F2 spawner Takie coś wyskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi