Mayer99 Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 (edytowane) Zagrywam się obecnie w SGM+Gunslinger i .... nie mogę odejść od ekranu Zainstalowałem też paczkę textur z linka, bo vanilla zalatywała old schoolem :O. O plusach i lekkich mankamentach tej edycji STALKERA padło już tyle, że nie będę się już nad tym rozwodził, ale jako że nigdy nie obrywałem akurat żadnego SGM'a mam kilka pytań: - Tajne dochodzenie na Zatonie - odwiedziłem wszystkie zaznaczone miejsca na mapie a ostatnie przy jaskini kontrolera nie chce mi się "zaliczyć", dodam że kontrolera ubiłem wcześniej; - Misja ze Wstrząsem - rozwiązałem zagadkę i mam znaleźć dowody....których nie ma a ciało dr już zniknęło.... - Nie działa w moim przypadku odtwarzacz MP3....a szkoda bo muza zacna...:/ Czy on działa po Windows Media Player jakoś....? - Sigg 552 Streloka - nosz poezja.... może ktoś wie jakie pliki pozmieniać, aby reagował na rozwój z przeczytaniem poradnika dla SIG 550???? PLZ - Jest w grze amunicja dum dum 9mm - do jakiej broni ona jest?? Bardzo też proszę kogoś o rozpakowaną DAMEDATA'ę, bo chcę pozmieniać jakieś drobiazgi; np nie mogę pojąć czemu do Merc armour nie można nosić hełmu? Crazy Edytowane 17 Lutego 2022 przez Mayer99 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Moje wrażenia recenzje z Sgm+Gunslinger 1.13: Problemy: - brak tłumaczenia z rosyjskiego - istnieje co prawda tłumaczenie angielskie, lecz do klasy tego z forum wiele mu brakuje…. - bugi, które znalazłem: Żwawy nie sprzedaje ani pistoletów ani snajperek zamiast tego daje broń szturmową. Rozwiązanie: jest wbudowany spawner. Poza tym nie mogłem zacząć misji u najemników, ponieważ w przebiegu fabuły schowki, które dostałem nie miały zbroi najemników uniemożliwiając tym samym wejście do ich bazy. Rozwiązanie: włączyć opcję zbierania pancerzy z ciał lub po prostu dodać tę zbroję do asortymentu handlarzy. Poza tym obecnie utknąłem nieco na wątku fabularnym, a nie chciałbym sobie zablokować jakichś questów stąd moja prośba o pomoc ( nadmienię że nie grałem nigdy w czystego SGM’a). Jestem w momencie naprawienia Gaussa, mam odblokowane wątki Najemników i Świtu, zakończyłem pomoc agentowi wojskowemu i…nie wiem co dalej….Wiem, że są do odwiedzenia lokacje jak Agroprom, Dolina Mroku czy Magazyny Wojskowe, ale znalazłem na płaskowyżu teleport jedynie do Doliny Mroku ( w wersji 1.12 ten teleport przenosił nas do Agropromu), ale cóż z tego jak nie mogę nic tutaj zrobić bo wszyscy bandyci są nieśmiertelni - spotkałem się z czymś takim wcześniej w momencie gdy pominąłem pewne wątki fabuły…Stąd moje problemy: jak odblokować/uruchomić możliwość startu (przejścia) wątku z SGM? Bardzo proszę o pomoc, może ktoś z Was pamięta lokalizację teleportów ( przy pogłębiarce na Jupiterze nie ma) lub fabułę na tyle by pomóc mi pchnąć dodatkowe wątki…Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 @Mayer99 Chciałbym pomóc, ale tę wersję SGMa ogrywałem dwa lata temu i większości zadań nie pamiętam. Może skorzystaj z tego poradnika ? KLIK. Co prawda został stworzony pod wersję 1.7/2.0, ale być może okaże się w czymś pomocny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Dziękuję; gram w 1.13 tylko ze względu na Grozę z gunslingera…Ta wersja różni się sporo nawet w porównaniu do 1.12…stąd mętlik mam…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 (edytowane) FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : out_of_memory_handler [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 336 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 384 K Coś, ktoś ? Zainstalowałem wcześniej kilka dodatków ten sam błąd był, teraz tylko podstawę moda i spolszczenie i to samo 😞 Edytowane 22 Lutego 2022 przez Paulinnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 @Paulinnio out of memory czyli pierwsze co to graficzne opcje w dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 (edytowane) Szukam ochotnika/moddera który byłby w stanie pomóc mi z przeniesieniem modelu Grozy z wersji SGM+Gunslinger z wersji 1.13 do przetłumaczonej wersji 1.12…Nie wydawało mi się to specjalnie trudne…ale poległem. Mam problem z asortymentem Żwawego bo chcę aby w karabinach szturmowych miał Grozę na 5.45 ammo, poza tym jakakolwiek ingerencja w tłumaczenie to wylot z gry… Edytowane 26 Lutego 2022 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Do 1.13 nie działa spolszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Oba linki do spolszczenia działają. Jedyne co jest nie spolszczone w 1.13 na obecną chwilę to launcher, ale sam mod jest po spolszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 2 minuty temu, Szczepan9205 napisał: Oba linki do spolszczenia działają. Jedyne co jest nie spolszczone w 1.13 na obecną chwilę to launcher, ale sam mod jest po spolszczony. Przenosze gamedate i nadal mam po rosyjsku. Z angielską wersją też mi nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 @Sin memberW wolnej chwili rzucę okiem o co może chodzić Możliwe, że coś źle spakowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Sory za post pod postem @Sin member Pobrałem wersję 1.13, wrzuciłem spolszczenie i u mnie wszystko działa jak należy - coś musisz robić nie tak skoro masz po rosyjsku. Jedyne co przychodzi mi jeszcze do głowy to to, żebyś w fsgame.ltx zmienił linijkę od gamedaty z false na true, ale ja nie musiałem tego robić i po uruchomieniu gry od razu była po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 (edytowane) Dziękuję za spolszczenie u mnie działa, tyle że nie mam polskich liter....Jakieś domysły...??? EDIT: JEST GITARA MÓJ BŁĄD Edytowane 29 Marca 2022 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoltestBro98 Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Witam serdecznie! W trakcie rozgrywki na wersji 1.13, po wejściu w interakcję z handlarzem Sową lub z Sękiem dostaję crasha do pulpitu i w logach pojawia się taki błąd. FATAL ERROR [error]Expression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CPhraseDialog>::GetById [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\xml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : gunsl_zat_b33_stalker_snag_controller_dialog Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) @FoltestBro98 Wrzuć sejwa sprzed wylotu, koło czy na Skadowsku. Zobaczę u siebie, co go w tym xml boli. A no i skrobnij co pododawane - jeśli. Edytowane 31 Marca 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoltestBro98 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) Sorka nie wiem, który to konkretnie jest plik potrzebny do wgrania sejwa więc wrzucam trzy. Jest to wersja moda 1.13 z wgranym spolszczeniem plus lektorem nic więcej z addonów w sumie nie ma. Jedynie wgrałem plik actor.itx i system.itx dla większego udźwigu ze wcześniejszych postów z tego forum. Crash do pulpitu od razu jak się próbuje gadać z Sową, Brodą, Żwawym lub Sękiem. Edit: Ok w sumie problem już rozwiązany bo wygląda na to, ze właśnie problemem były te pliki actor.itx oraz system.itx bo pochodziły z wersji 1.12, w sumie dopiero teraz na to wpadłem ale nie sądziłem, ze o to może chodzić. Rozpakowałem folder gamedata programem AXRtoolset, wgrałem go do folderu z grą na czysto już wszystko działa. W każdym razie dzięki za odpowiedź. save5.dds save5.scop save5.sgm Edytowane 31 Marca 2022 przez FoltestBro98 Rozwiązanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Podchodziłem kiedyś do zwykłego moda i szybko mnie znudził ale tutaj gunslinger robi mega robotę, moda pewnie całego przejdę jak bugi się nie pojawią Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 W jakim miejscu jest ten artefakt na który daje zadanie handlarz na samym początku gry? W pda nie ma nawet przybliżonej lokalizacji a znając ruskich modderów to będzie w jakimś dziwnym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @Zwinny A tego artefaktu czasami nie ma w ''standardowym" miejscu, czyli skupisku anomalii obok wioski nowicjuszy ? Jeżeli nie to sprawdź jeszcze teren obok wykolejonej lokomotywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Obok nowicjuszy nie ma za to duże promieniowanie, no nic szukamy dalej Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Trzecie miejsce spawnu gdzieś na torach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) Ehh Trzeba tonę akumulatorów nosić bo jeden nie starcza na kilka minut wyjętego detektora, po co są takie przeszkadzajki to nie wiem, psują całą przyjemność z grania, wyłączyć w opcjach też się nie da Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Po wejściu do bazy bandytów na bagnach po ominięciu min mam znaleźć ładunek wojskowych, jest jeden w budynku na skrzynce drewnianej i można go tylko zdetonować ale quest się nie zalicza Tak ma być czy bug? Ten prawdziwy ładunek jest gdzieś schowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 5 godzin temu, Zwinny napisał: Po wejściu do bazy bandytów na bagnach po ominięciu min mam znaleźć ładunek wojskowych, Dawno grałem w SGMa ale czy tu nie chodziło o to zadanie, że w parku maszynowym mamy znaleźć ciała zabitych wojskowych żeby popchnąć to zadanie do przodu? A ciał było bodajże 4 czy 5. @edit. Chodzi mi o to: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Ktoś wie czy wszyty jest spawner? Jeśli tak, to jak go odpalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi