Szczepan9205 Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 @LisKotTak to wynik ograniczenia strzelb z tym, że spolszczenie było robione jeszcze do wersji, które Winchestera 1300 nie miały, a zamiast niego była Sajga 12 i stąd błąd, ale dobrze, że to wypatrzyłeś to poprawię to 🙂 Gdybyś jeszcze trafił na podobne błędy to możesz dać znać to za jakiś czas najwyżej sklecę jakąś mini-łatkę do spolszczenia 😎 Tylko mała prośba - mógłbyś mi wstawić plik SGM_xml_dialogs.xml z configs/text/rus jak i tak masz moda na dysku? Bo w polskim widzę, że są nazwy broni z oryginalnego SGM np. PPSz-41, a tych broni nie ma w SGM+GA - jeżeli autor tej adaptacji poprawił te nazwy i wpisał właściwe nazwy pukawek, to będę miał łatwiej to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 @Szczepan9205 sgm_xml_dialogs.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 @LisKot Dzięki 👌 Ale z tego co widzę to ten Winchester to jedyna różnica, ale są jeszcze u handlarzy/handlarza na Zatonie np. AK-101, OC-33 Pernacz, APB i TOZ-34 "Tropiciel", a na Jupiterze PPSz-41 i FN-P90. No i o ile AK-101, OC-33, APB, TOZ-34 i FN P90 występują w tej adaptacji to PPSza już nie, więc tam pewnie też będzie coś innego niż mówi tekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Dobra Pany skończyłem go, zostałem w Prypeci, zostało mi kilka jakiś bzdurnych zadań pobocznych, typu wybić zombie w Prypeci czy tam szukanie jakiś artów dla naukowców, jak dla mnie sztuka dla sztuki i szukanie sobie na siłę zajęcia, co już staje się po mału nudne, jak dla mnie mod bardzo sympatyczny gdyby nie był taki wylotowy ze względu na 32 bitowy silnik (tak mi się wydaję z resztą nie tylko mi) Zrobiłem parę fotek na pamiątkę, pozdro Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 23 godziny temu, Szczepan9205 napisał(a): Gdybyś jeszcze trafił na podobne błędy to możesz dać znać Jest jeszcze coś takiego, ale chyba nie dasz rady tego poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 @LisKot No niestety nie z tego względu, że po naszemu musiało by być "1-szy, 2-gi, 3-ci, 4-ty, 5-ty" itd., ale pierwsze 3 stanowią problem - ruscy mają prościej bo u nich jest "pierwyj, wtaroj" itd. dlatego u nas jest tylko liczba - wtedy trochę prościej to sobie samemu zinterpretować. Czy chodzi Ci o odstęp między liczbą i słowem schowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 55 minut temu, Szczepan9205 napisał(a): Czy chodzi Ci o odstęp między liczbą i słowem schowek? O to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Co robić? Spoiler Rozmowa z Sękiem Expression : no_assert Function : CXML_IdToIndex<class CPhraseDialog>::GetById File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\xml_str_id_loader.h Line : 112 Description : item not found, id Arguments : gunsl_zat_b33_stalker_snag_controller_dialog Próba rozmowy z Brodą Expression : no_assert Function : CXML_IdToIndex<class CPhraseDialog>::GetById File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\xml_str_id_loader.h Line : 112 Description : item not found, id Arguments : gunsl_zat_a2_barmen_controller_info Próba rozmowy z Sową Expression : no_assert Function : CXML_IdToIndex<class CPhraseDialog>::GetById File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\xml_str_id_loader.h Line : 112 Description : item not found, id Arguments : gunsl_quest_merc_sci_outfit_ask_owl_about_stealth Próba rozmowy z Żwawym Expression : no_assert Function : CXML_IdToIndex<class CPhraseDialog>::GetById File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\xml_str_id_loader.h Line : 112 Description : item not found, id Arguments : gunsl_quest_items_ask_nimble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 @LisKot Na AMK w "Справочник вылетов" taki znalazłem opis wylotu: Cytat Expression : no_assert Function : CXML_IdToIndex<class CCharacterInfo>::GetById File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h Line : 112 Description : item not found, id Arguments : amk_artem_kulinar Przyczyna: Gra nie znajduje id jakiegoś profilu... lub dialogu... lub zadania. Wskazany id jest w pliku .xml. Leczenie: Sprawdźcie czy nazwa identyfikatora jest prawidłowa lub dodajcie ją jeśli jej nie ma. Podobny problem też był tutaj: https://otvet.mail.ru/question/211854026 I problemem jest przedmiot - albo nieprawidłowo ukazany, albo infoportion w skrypcie jest zepsuty. I jako leczenie wylotu trzeba sprawdzić, czy id nie ma spacji/został nie prawidłowo napisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid321_1 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Witam. Wytłumaczy mi ktoś co i jak z tym zadaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 @dawid321_1 Nie pamiętam tego zadania, ale skoro trzeba zlikwidować renegatów i zabrać im skrzynkę, to muszą być w tej Dolinie mroku. Nie ma znacznika na mapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid321_1 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 (edytowane) @Agrael Zadanie zostaje anulowane od razu po jego otrzymaniu. Dostaje się je po przejęciu bazy wolności w magazynach wojskowy przez "Nocnych stalkerów". Edytowane 21 Lipca 2023 przez dawid321_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam9609 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 (edytowane) Witam. Świetny mod ale ja się poddaję. Wyszedłem z Kordonu, trafiłem na Bagna, znalazłem umierającego Wojaka, wybiłem bandytów zaraz przy posterunku z wieżą i nie wiem co dalej. Wykrywacza min nie mogę znaleźć, jak go sobie zrespiłem i dotarłem na plac maszynowy to jeden z bandytów Rzeźnik, jest nieśmiertelny. No poddaje się po prostu. Ma ktoś jakiś poradnik, cokolwiek co mi pomoże? Pozdrawiam. EDIT, w końcu udało mi się popchnąć fabułę dalej, z przejęciem kościoła Edytowane 4 Września 2023 przez adam9609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 @adam9609 Nie jestem w 100% pewien, ale wykrywacz min był chyba w jaskini, która jest obok tunelu Tuzla na Bagnach. Zresztą fabuła i tak nas tam poprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek1022 Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Witam, mógłby ktoś podrzucić paczkę z plikami potrzebnymi do zwiększenia udźwigu na wersję 1.14? Gdy instalowałem z poprzednich wersji to miałem lotki do pulpitu po zagadniu do Sowy lub Sęka. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia2320 Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 Czy jest możliwość dodania HD Models Pack do tego moda? Próbowałem sam, ale większość modeli dalej jest oryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Mocno się zawiodłem na tej wersji, brak zachodniego uzbrojenia a Odziały Alfa słabe jak nigdy, uzbrojone w jakiś tani szmelc a zwykle byli wielkim wyzwaniem, uzbrojonym po zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Witam, problem prozaiczny, ale nie mogę wczytać gry. Normalny zapis z menu mówi, że zapisało, ale jak wchodzę do menu "Wczytaj grę" to nic się nie wyświetla (tylko wczytaj, usuń, anuluj, brak tabelki z zapisami). Zapisuję szybkim zapisem, to samo 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia @Adam a mod nie zainstalowany na c:\programfiles\....? Jak tak to spróbuj odpalać z uprawnieniami administratora albo jak to nie pomoże to zainstaluj gdzieś indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia @tom3kb, jak najbardziej w Program Files, uruchamiałem jako admin, w dalszym ciągu "Wczytaj grę" jest bez tabelki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia @Adam czyli zainstaluj na innej partycji. Można też gdzieś indziej np na C:\nazwa moda i zobaczyć wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia @tom3kb zadziałało po instalacji na dysku D, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Potrafi ktoś pomóc w zwiększeniu udźwigu w tym modzie na patchu 1.14? Już chyba próbowałem wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego @Starika.. tu na drugiej stronie był plik ze zwiększonym skokiem i udźwigiem podniesionym do 500kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofobew Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Witam! Zaczynam zabawę z tym modem i pytanie bo co zmiana broni mam przycięcie w grze w postaci laga. Czy da się zmienić wygląd ekwipunku i huda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi