prozmus84 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) @Szczepan9205 Proszę screeny. Edytowane 25 Października 2020 przez prozmus84 Uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @prozmus84 tak patrzę na ścieżkę gdzie masz zainstalowane Misery+Gunslinger... Czy Ty przypadkiem nie wrzuciłeś tego co było w paczce na czysty Zew Prypeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @Szczepan9205 Mod jest samodzielny, a dla porządku jest w folderze z modami. Wypakowałem moda jeszcze raz i kopiuje wszystko zgodnie z instrukcja i dalej nie mam min miapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @prozmus84 Mhm rozumiem, zmyliła mnie ta ścieżka do steam'a Kurde nie wiem o co może tu chodzić, wszystko jest na swoim miejscu z tego co widzę, fakt tą pozycję nr 1 niepotrzebnie wrzucałeś bo to są foldery z nazwą kategorii do której jest mod po to, żeby je oddzielić, ale nie sądzę, żeby to miało wpływ na rozgrywkę. Daj mi chwilkę to wypakuje mod u siebie i sprawdzę, ale tak jak mówiłem - jak ostatni raz sprawdzałem spolszczenie to każdy z modów, który sobie wybrałem działał bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @Szczepan9205 tak mi przyszło do głowy - a po przerzuceniu interesujących mnie dodatków z lewej strony na prawą to trzeba jeszcze coś nacisnąć czy tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @prozmus84 No właśnie nie trzeba, wybierasz mod klikasz strzałkę w prawo i w lewym dolnym rogu pokaże się pasek instalacji moda - akurat te które dodają minimapę i inne pomniejsze pierdoły to się instalują w mgnieniu oka, ale przy dodawaniu modeli HD dla NPC widać ten pasek bo zainstalowanie chwilę zajmuje, a potem wystarczy zamknąć JSGME i uruchomić grę ot cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) @Szczepan9205i właśnie tak robię i nic. A jest jakaś kolejność - tz. Czy najpierw trzeba włączyć grę, zrobić save i dopiero wtedy dodać dodatki, czy nie ma znaczenia? Edytowane 26 Października 2020 przez prozmus84 Uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @prozmus84 Raczej to nie powinno mieć znaczenia aczkolwiek ja to zrobiłem w taki sposób - wypakowałem mod, wrzuciłem spolszczenie i włączyłem JSGME, dodałem sobie mody i uruchomiłem grę pierwszy raz, ustawiłem sterowanie, grafikę itd, zrestartowałem, uruchomiłem raz jeszcze, rozpocząłem nową grę i u mnie wszystko śmiga : Modele HD, alternatywny HUD masek, alternatywny ambient i minimapa działają bez zarzutu. Teoretycznie może być tak, że jeżeli dodałeś sobie addony po tym jak już zacząłeś nową grę i po ich dodaniu wczytałeś istniejący zapis z przed ich dodania to mogą nie działać bo Stalker to taka "franca", która niektórych zmian nie pokazuje na istniejącym zapisie zrobionym przed dodaniem czegoś nowego tylko dopiero po rozpoczęciu nowej gry można te zmiany zauważyć więc jeśli dodawałeś mody po tym jak zacząłeś nową grę, zrobiłeś zapis i potem go wczytywałeś, to wywal mody, dodaj je jeszcze raz, zacznij nową grę i daj znać czy zaczęły działać mody. EDIT. Przy okazji sprawdziłem tego niby fiksa na zmianę klasy GG - nic nie daje, jak zmienimy klasę to gra i tak się wysypuje po restarcie więc usunąłem linki do tego "fiksa" i tak jak napisał @tom3kb: "W modzie nie wolno zmieniać klasy postaci, gramy tą która jest ustawiona domyślnie po pierwszym uruchomieniu. Jeśli zmienicie klasę postaci to mod przy ponownym uruchomieniu wysypie się do pulpitu i nie będzie dało się go już uruchomić. Potrzebna będzie instalacja wszystkiego od nowa." Także proszę o stosowanie się do tego zapisku, żeby się później nie pojawiały skargi, że coś nie działa Jeśli ukaże się nowa wersja moda, w której autor naprawi wybór klas to linki do niej zostaną dodane i spolszczenie również zostanie zaktualizowane do działania z nową wersją. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) @Szczepan9205poszukałem trochę w necie i na stronie https://vk.com/page-34670845_55011796 pobrałem paczkę Russian MISERY_v2.2.1 z punktu 3 i działa. Edytowane 26 Października 2020 przez prozmus84 Uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @prozmus84 Hmm a to ciekawe Ja tam używałem addonów, które autor dołączył do moda, ale w sumie to jest z tego samego profilu VK na którym on publikuje swoje buildy tego moda więc chyba nie powinieneś mieć później żadnych problemów W każdym razie jak działa to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 @Szczepan9205bedę testował - dzięki za zainteresowanie problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Jak chcę przyłożyć lornetkę do oczu to mam wylot. W logu to : Spoiler 0023:0791CD60 xrGame.dll, CDialogHolder::CDialogHolder() Fatal errora nie ma. Ma ktoś jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irekan Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Można prosić o aktualizację linków do repacka? Bo oba są nieaktualne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 7 godzin temu, Irekan napisał: aktualizację linków do repacka? Dziękówa @Irekan za cynk o uszkodzonych łączach do pobrania. Łącza do pobrania pochodzą ze strony moda Misery + Gunslinger na VK (kompilacja z dnia 11.01.2021): Repack do pobrania stąd https://yadi.sk/d/38CmkcJpinklYg lub z torrenta https://yadi.sk/d/OSs9mAlb0QZPTA i https://drive.google.com/file/d/1Gen_dMq_vjkKa_pIxhdDZ4i43L2Lgvqd/view Fiks z 12.01.2021 do pobrania stąd https://yadi.sk/d/85s2e6kT9RT8yw lub stąd https://drive.google.com/file/d/1d8BJgc-2lnf2DZsYpBDh9ydACAiodyzz/view 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Wstawka moda została uzupełniona o linki. Dzięki za ich dodanie i oczywiście zgłoszenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senkiwaka Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Pobrałem, zainstalowałem, dodałem Fixa, wrzuciłem spolszczenie "addony" dodałem. MOD działa, wygląda na prawdę ładnie, odkrywam nową skalę szarości w otaczającym świecie 🙂 Ale gdy podchodzę do Składowska to trach wywala mnie z gry. i to kilka razy. Możliwa jakaś pomoc? plz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka Jakiś log by się przydał czy coś bo nie mówi to zbyt wiele co napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senkiwaka Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) @Szczepan9205 dzięki za reakcję, pracuję nad tym. OK, mam dwa pliki, czy któryś może pomóc? Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez senkiwaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka już pół sukcesu, zerknij tutaj Bo przydałoby się to co jest w logu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka Tak jak w odnośniku do którego podał link @tom3kb - otwierasz ten plik, który masz oznaczony jako dokument tekstowy, zjeżdżasz na sam dół i zaznaczasz od FATAL ERROR, przykładowo: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp [error]Line : 502 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'bar_a2_dolg_3_squad'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report I potem wrzucasz nam tu to co było u Ciebie w pliku to może coś poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senkiwaka Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) * Saving objects... * [win32]: free[74612 K], reserved[193040 K], committed[3926588 K] * [ D3D ]: textures[2466070 K] * [x-ray]: crt heap[516138 K], process heap[23299 K], game lua[60021 K], render[4694 K] * [x-ray]: economy: strings[54681 K], smem[13704 K] FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : out_of_memory_handler [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 336 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 4096 K Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez senkiwaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka rozdzielczość w dół, opcje graficzne w dół i ewentualnie rodzaj oświetlenia na mniejszy. Weź też pobaw się parametrami alife zmniejsz odległości. Mniejszy switch distanece w Misery jest chyba 300 domyślne. Zajrzyj do: gamedata/config/alife.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Tak myślałem, że to będzie wylot z powodu braku pamięci patrząc na zrzut, a raczej jego tło Rzadko się już spotyka taki wygląd Windowsa co świadczy raczej o tym, że komputer raczej pierwszej młodości nie jest i @senkiwaka tak czy tak możesz mieć problemy z wylotami bo Gunslinger trochę obciąża jednak komputer więc tak jak @tom3kb pisze - w pierwszej kolejności ustawienia grafiki w dół (jak nie chce Ci się bawić suwakami to z listy gotowych ustawień wybieraj gotowe presety od np. wysokich do niskich tylko po zmianie np. z wysokich na średnie restart gry i wtedy sprawdzaj bo zmiana niektórych ustawień wymaga restartu gry, jak to nie pomoże i nawet na niskim presecie będą wyloty to wtedy Typ Renderowania na niższy ( i wtedy tak samo - zmiana typu, restart gry, test i jak nie pomaga to kolejny z listy), a jak już to nie pomoże i wylot nadal będzie to zmiana switch_distance raczej nie pomoże bo po prostu komp nie będzie dawał rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Można też załatać plik xrEngine aby korzystał z 4gb pamięci wirtualnej a nie z 2gb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senkiwaka Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @tom3kb i @Szczepan9205 dziękuję za pomoc, faktycznie komp już leciwy ale karta nowa i 16 Giga Ramu, myślałem że da radę na wysokich ustawieniach. Ale ten mod to jak się wydaje specyficzne wymagania ma. Zmniejszyłem już na średnie i spoko chodzi, a różnicy w wyglądzie nie widać, pewnie dlatego że to noc i w ogóle mało widać :-} Pozdrawiam 3 minuty temu, Gatzek napisał: Można też załatać plik xrEngine aby korzystał z 4gb pamięci wirtualnej a nie z 2gb. A jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi