Gatzek Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka użyć googla, wpisać w pole wyszukiwania xrengine 4gb patch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka ale ty masz windows XP na tym kompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka Nie no jak karta nowa i 16 giga to nie powinno się wywalać - ja w swoim mam 8GB i na maksymalnych grałem w tego moda jak robiłem spolszczenie do niego. No chyba, że masz ram DDR3 to może przez to nie daje rady Ale jak działa to gitara, różnicy jakiejś wielkiej w grafice być nie powinno, jedynie może tekstury będą trochę mniej szczegółowe. Tym bardziej - dziś ogarniałem aktualizację spolszczenia do samego Gunslinger Moda i musiałem trochę skręcić szczegółowość tekstur, żeby mod mi trzymał stabilne 60FPS, a mimo to udało mi się takie widoczki zachować 😍 Spoiler @tom3kb Nie no to raczej Windows 7 W ustawieniach ekranu, albo wyglądu da się ustawić taki wygląd okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Szczepan9205 bo tak czytam 16gb ramu na kompue patrzę, a to XP to na co tyle jak 32bitowy system to 4GB pamięci maks obsługiwał. No fakt, ale to musi być mocny sentyment za tym wyglądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senkiwaka Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 1 minutę temu, tom3kb napisał: @Szczepan9205 bo tak czytam 16gb ramu na kompue patrzę, a to XP to na co tyle jak 32bitowy system to 4GB pamięci maks obsługiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @senkiwaka a to luz ☺️ To teraz jak chcesz to pobaw się różnymi suwaczkami graficznymi w menu. Ewentualnie zostaw jak jest jak ci odpowiada lub zmniejsz rozdzielczość, a podbij ustawienia grafiki. To już metodą prób i błędów żeby wg ciebie dobrze wyglądało i ok chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senkiwaka Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Gatzek Więc tak, zaciągnąłem dwa różne patche ale coś źle robiłem bo porażką się to kończyło za każdym razem. Grafę ustawiam na 1920 x 1200 i na średnich i powinno chodzić. Dziękuję wszystkim za pomoc. Paka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terixo Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Można prosić o linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 @Terixo Poszukałem i znalazłem to: misery_2_2_1_gunslinger_mod.torrent aczkolwiek nie jestem w 100% pewny czy spolszczenie będzie dobrze z nim działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 (edytowane) Pamięta ktoś gdzie są narzędzia precyzyjne na Zatonie? Znalazłem - Zakład utylizacji odpadów. Edytowane 18 Września 2021 przez prozmus84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 @prozmus84 Może pomoże Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terixo Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Hejka takie pytanie. Czemu na tym modzie zwiadowca ma słaba regenerację staminy w kombinezonach z zamkniętym obiegiem powietrza ? To jest jakiś błąd gry czy u mnie coś poszło nie tak ?🧐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Pamiętacie gdzie znaleźć detektor Wołos? Jeden dostałem od naukowców za misje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) 5 godzin temu, prozmus84 napisał: Pamiętacie gdzie znaleźć detektor Wołos? Jeden dostałem od naukowców za misje. Drugi znajdziesz w kabinie koparki na Kopaczi a trzeci za uporanie się z gniazdem pijawek. W dniu 26.09.2021 o 21:24, Terixo napisał: Hejka takie pytanie. Czemu na tym modzie zwiadowca ma słaba regenerację staminy w kombinezonach z zamkniętym obiegiem powietrza ? To jest jakiś błąd gry czy u mnie coś poszło nie tak ?🧐 Tak jest chyba z każdą postacią i w innych projektach na bazie Misery, w mniejszym lub większym stopniu. Edytowane 29 Września 2021 przez ZapomnialemLoginu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Podczas próby ulepszenia egzoszkieletu mam wylot. Nie ważne u kogo próbuje, zawsze mam wylot. Log w załączniku. xray_prozm.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Jest szansa na wrzucenie działających linków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Paulinnio: torrent: https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_repack/misery-221-gunslinger-mod-final-repack-ot-spaa-team/135-1-0-3424 Spoiler Ссылки на загрузку: » Загрузить «MISERY 2.2.1 + Gunslinger» с ФО: Yandex Disk | Ur-Files [3,53 ГБ] Все фиксы установлены » Загрузить «MISERY 2.2.1 + Gunslinger» с торрент: Торрент #1 | Торрент #2 [3,53 ГБ] Нужна установка фиксов Инструкция по установке: 1) Скачиваем модификацию через торрент. 2) Запускаем установщик и устанавливаем. Есть вылеты и баги, в целом играбельно. Требуется новая игра torrent: https://gk-stalker.xyz/games/call-of-misery/3640-misery-221-gunslinger-mod-repack-ot-spaa-team.html Spoiler 1. Скачать материал 2. Установить в пустую папку ⏭ [17.6 KB] СКАЧАТЬ С СЕРВЕРА ТОРРЕНТ! /_ld/0/48_misery_2_2_1_gu.torrent (cкачиваний: 5168) ⏭ [3,7 ГБ] СКАЧАТЬ С ЯНДЕКСА! MISERY 2.2.1 + GUNSLINGER Mod + Спавнер RePack ⏭ [3,7 ГБ] СКАЧАТЬ С ОБЛАКО! MISERY 2.2.1 + GUNSLINGER Mod + Спавнер RePack Оцените: - Оценить - Отлично Хорошо Неплохо Плохо Ужасно 4.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Pojawił się mały problem, bo linki do moda w #1 poście padły. Na Ap-Pro również są nieaktywne i pozostaje VK autora adaptacji. Najnowsza wersja moda jest z 14.06.2022 r., a więc raczej na pewno będą braki w spolszczeniu. W każdym razie linki wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca (edytowane) @Agrael Sprawdziłem, linki z pobieralni nieaktualne. Najnowsza wersja moda to Misery + Gunslinger R4.0 (28.12.2022) na stronie VK ps Jak się wydaje Misery+Gunslinger 16.10.2020 Polonizacja beta .rar działał raczej nie będzie ? Edytowane 23 Marca przez Marcx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca @Marcx Ciężko powiedzieć. Na VK pisze, że naprawiono wiele błędów, zastąpiono brakujące tekstury i dźwięki, a nawet usunięto zbędne rzeczy. Musi ktoś postawić moda, wrzucić spolszczenie i zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca @MarcxHmm... jeżeli wrzucisz ze spolszczenia foldery class_diversity, configs i ewentualnie textures to powinno działać, ale plików z folderu scripts nie powinno się raczej wrzucać (tak na wszelki wypadek). Z tym, że mogą być jakieś braki w tekście jeżeli ta nowsza wersja ma dodane bronie z ostatnich aktualizacji Gunslingera czyli Grozę, Winchestera 1300 czy SIG SG550 i SG552 - może im brakować nazw i opisów i nazw i opisów ulepszeń, ale poza tym na 95% powinno działać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca @Szczepan9205 @Agrael Dzięki za odzew. Repack wypakowany, ścieżka D:\Games\Misery + Gunslinger , pobrane dodatki , uruchomiony JSGME.exe i mam zagwozdkę. Oczywiście tekst RU z czym u mnie ni w ząb ...nie panimaju. A dodatków jest aż 31 i nie wiem , które aktywować ??? przy okazji nie uszkadzając spolszczenia. Jeśli mogę prosić o radę , byłbym wdzięczny. Załączam foto z instalatora JSGME . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Teraz poczytać można, wybrać co się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Od strony tech. pytanie ...czy ten mod obsługuje DX10 ??? z screenów wygląda, że ....nie. Czy się mylę czy po prostu coś źle ustawiłem ....... teselacja, 3D inne ? Spoiler Ustawiony r3_use_dx10_1 on w user.ltx oraz ustawieniach samej gry DX10 2560x1440 : "tylko " pełne oświetlenie (domyślnie dx9 ) : jak zmienić język domyślny ....który plik zawiera tą informację ?? na koniec próbuję zaktualizować spolszczenie ......... aktualizacja Gunslingera do 4.0 dodała 58nowych plików inne zostały usunięte, zmienione etc. Teraz katalog ' pol ' zawiera 107 plików. a o tym już był post wyżej 😁 Edytowane 26 Kwietnia przez Marcx korekta ostatniego screena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia @Marcx Na ap-pro piszą, że mod nie obsługuje DX10 i DX11. Podobno nie należy również ustawiać wszystkich opcji na maksimum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi