Anton Gorodecki Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Plik alife jest w porządku. Możesz opisać dokładniej swój problem @kanon1022? Ile czasu rzeczywistego trwa u ciebie doba czasu gry? Edyta: a co do HUDa, to nie potrafię spełnić twojej prośby bez edycji plików @Gerdhard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Anton Gorodecki dziękuje za odpowiedź nic się nie dzieje pogram z takim HUDem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Anton Gorodecki Czas leci szybciej niż stoper , po prostu gra tylko miga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Ciekawe... Dzieje się tak na każdym zapisie gry? Wrzuć zapis(y) gry, to sprawdzę u siebie co tam się "popsutało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) @Anton Gorodecki Jak zacznę nową grę jest ok. Trochę użyłem spawnera przez konsolę. 3.scop 3.dds Edytowane 26 Lipca 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @kanon1022 na twoim zapisie u mnie również czas pędzi jak szalony Dodatkowo momentalnie wzrasta poczucie głodu... Ten zapis na pewno jest uszkodzony, tzn. przenoszone są w nim błędy. Nie można grać na nim lub jemu podobnych. A tak nawiasem mówiąc musiałeś ostro namieszać tym spałnerem (komendami), że dzieją się takie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Anton Gorodecki Jak zacznę nową grę jest ok. Może i namieszałem tymi komendami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Anton Gorodecki dziękuje za odpowiedź nic się nie dzieje pogram z takim HUDem. Mam jeszcze pytanie czy udało wam się Intro po polsku wkleić ..bo ja się poddałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) @Gerdhard Folder textures wrzucasz do folderu gamedata moda. Ja z kolei mam problem z tymi dokumentami na wysypisku. Za nic nie mogę ich znaleźć. W schowku z poradnika hełm, a na wieży trzy butelki wódki. Edytowane 26 Lipca 2020 przez Protean 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 @Protean dziękuje bracie Stalkerze..niech Ci ZONA łaskawą będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephisto Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Kondotier Ja zawsze zmieniam udźwig w artefaktach bo mam hopla na punkcie zbieractwa wszystkiego i proszę mnie źle nie zrozumieć to po prostu nawyki zgreda grającego już ponad 20 lat o grach crpg gdzie wszystko opłacało się zbierać. I tak zrytą psychikę teraz raczej już nikt nie wyleczy ale za to ile frajdy mam ja sam :-) Anton Gorodecki dziękuję za pomoc bo testowałem chyba już z 10 rożnych programów ale wszystkie poległy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Mephisto - jeśli masz problem z udźwigiem bo np. mod nie dopuszcza wyższego udźwigu lub grasz bez trainera to stosuj moją metodę - rób swoje schowki na każdej lokacji i bierz tylko to co ci jest potrzebne do danej misj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @Protean Pomiędzy wiatą a murem jest transformator. Odsuń beczki blokujące dostęp do drzwi, dostaniesz opcję otwarcia. Bez rozbijania skrzynek, przedostań się do dalszego lewego kąta. Tam jest plecak. Jak jednak skrzynki się rozpadną i przysłonią go, wyjdź na zewnątrz i wróć ponownie. Przy okazji, zrób zrzut ekranu transformatora z otwartymi drzwiami i drugi z widocznym w nim plecakiem. Wstaw tutaj. I informacja ogólna. W tym modzie nie ma najmniejszego sensu zbierania i gromadzenia złomu. To co nam jest potrzebne, mod nam co chwilę podrzuca. Po zrobieniu zadań na Kordonie i wskazówce Sidora o Doktorze, idziemy do niego, dostajemy informację o kolejnych NPCach znających położenie dokumentów. Można połazić po bagnach, ale znalezienie na nich narzędzi jest dziełem przypadku. Więc albo trzeba się wesprzeć poradnikami pokazującymi ich lokalizację, albo stracić ogrom czasu na rzecz w niczym nie związaną z głównym zadaniem. Gdy teraz udamy się do Mrocznego Parowu znaleźć arty dla Doktora, to koło laboratorium i w nim znajdziemy mnóstwo sprzętu, w tym AN z celownikiem optycznym i amunicję, kupę apteczek i dobry detektor, który pozwoli znaleźć arty dla Doktora. A na lokacji leży spora ilość artów o podwyższonych parametrach, zebranie których nowo pozyskanym detektorem ustawia nas w grze. Mamy arty dla siebie i na sprzedaż, za duża kasę. Doktor za arty dla niego, też grosza nie poskąpi. I tym samym zwiększanie udźwigu i inne kombinowania stają się bezprzedmiotowe. Ja też w wielu modach zwiększam udźwig, a w tym nie znalazłem takiej potrzeby, czy konieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 (edytowane) @kondotier Dzięki za pomoc. Nigdy bym się nie domyślił. Edytowane 27 Lipca 2020 przez Protean Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @Protean Przy następnych takich problemach, przypomnij sobie takie stwierdzenie A. Mickiewicza: "sięgaj tam, gdzie wzrok nie sięga" . W tym modzie aktualne na każdym kroku. @Agrael masz dwa zrzuty ekranu do poradnika. Dokumenty na Wysypisku koło hangaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Bracia Stalkerzy czy Wy podczas gry w tą modyfikacje nie mieliście wrażenia że broń tutaj nie zadaje obrażeń -przykład 1 magazynek AK an Snorka to jakieś nieporozumienie . Ktoś z Was może wie jak podnieść efektywność amunicji w tym modzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @Gerdhard W tym modzie zrobiono snorka groźnym przeciwnikiem, bo innych z którymi można powalczyć jest niezmiernie mało. Ale i tu, snorka można załatwić nie przez czit, a przez strzały w głowę i unikanie go, uskakiwanie przy jego ataku. Podniesienie skuteczności broni i amunicji, działa w obie strony. Nie tylko snorki będą padać jak muchy, ale ty też, od jednego trafienia z kilometra. Tak, że ostrożnie z tymi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @kondotier druhu to wszystko jasne nie zamierzam nic zmieniać skoro taka była intencja twórców..tylko zastanawiam się jakie będą akjce w podziemiach gdzie ich jest od uja i ciiut ciut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Gerhard - Sajga 12K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 16 minut temu, vidkunsen napisał: Gerhard - Sajga 12K. Odkąd zacząłem grać w STALKERA Sajga -12 stała się moim rozwiązywaczem problemów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @Gerdhard Ja cały czas używałem SPAS12. Jest nad wyraz skuteczny, Tylko musi być w pełni sprawny. A trochę problemu z poldkami i innymi mutkami jest tylko w finalnym labie. W pozostałych nie ma większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Powiedźcie mi Bracia Stalkerzy..czy u Was także tak dobrze zoptymalizowany jest ten mod praktycznie bez żadnych zacięć oraz tak świetnie lokację zmienione że zamiast grać stoję i podziwiam widoki pośrodku MP podczas burzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @Gerdhard U mnie też chodzi bardzo płynnie, do tego szybko wczytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @Protean dokładnie po CoCu zastawiałem się czy to coś z moim sprzętem ale , okazje się ze to wina jak zwykle optymalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi