Kirai Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Ranger801 rozumiem, a zangielszenie jest dostępne gdzieś? Chodzi mi o samo zangielszczenie do najnowszej wersji - bez CoM. Spolszczenie jak rozumiem tyczy się tylko starszej wersji :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Teraz jest A.O to CoM'a, jedyny problem z nim to że npc potrafią puścić taką salwę granatów że pół Paryża może zniszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @SEB2E i tak mnei to nie ratuje... pa ruski nie gavarisc a zangielszczenia samego nie ma nigdzie :c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Kirai http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/arsenal-overhaul-for-call-of-misery-english Nawet to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @SEB2E zangielszczenia do CoM samego w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Kirai http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/call-of-misery-english-translation To? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Wersja angielska 1.0d?: http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/call-of-misery-english-translation *** Tak Sebulek, nawet w tym samym momencie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Anton Gorodecki Chyba dałeś ten sam link co ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Kirai a widziałeś ile broni jest w CoM-ie? Nawet bez AO? Piękne sztuki w kamuflażach, stare modele? JEST W CZYM WYBIERAĆ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) @Anton Gorodecki @SEB2E jESTEM GŁUPI JAK BUT.. Tym bardziej, że miałem otwartą tę stronę. Dziękuję za otwarcie mi oczu! EDIT: Czy Misery jest fabuła? kurde blaszka, nie widzę możliwości wyboru trybu fabularnego jak w CoC! EDIT2: Po uruchomieniu gry i wybraniu frakcji i tak wywala do pulpitu :c Edytowane 5 Lutego 2017 przez Kirai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Kirai Podaj loga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 ERROR: trc_sim_14 Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@trc_sim_14] prop [spawn_psy_dog](there is no section) wrong condlist ERROR: rad_pseudodogs Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@rad_pseudodogs] prop [spawn_controller](there is no section) * 17698 spawn points are successfully loaded ERROR: trc_sim_14 Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@trc_sim_14] prop [spawn_psy_dog](there is no section) wrong condlist ERROR: rad_pseudodogs Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@rad_pseudodogs] prop [spawn_controller](there is no section) ! [SCRIPT ERROR]: ...call of chernobyl\gamedata\scripts\game_relations.script:301: attempt to call global 'alife_object' (a nil value) FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 189 [error]Description : fatal error [error]Arguments : LUA error: ...call of chernobyl\gamedata\scripts\game_relations.script:301: attempt to call global 'alife_object' (a nil value) stack trace: 0023:00B9717C xrCore.dll, xrDebug::fatal() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Problem ze skryptem, może re-install i pobierz ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Problem kolegi @Kirai został rozwiązany tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Jak już pisałem w temacie skopiowanym przez @Anton Gorodecki dziękuję wszystkim za pomoc! Kozak dla wszystkich (nawet wolnościowców). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvialix Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Ja bym ogólnie proponował wykonywać spolszczenie z angielskiego tłumaczenia Call of Misery - byłoby wtedy o wiele prościej. Nawet jeśli coś zostałoby nieprzetłumaczone, to odczytać po angielsku problemu chyba nie ma, cyrlice nie każdy zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 @xvialix spolszczenie do CoM'a jest zrobione właśnie z angielskiej wersji. Niestety autor pozmiemiał w plikach jak i skryptach. Przykładowo dynamiczne wiadomości są teraz w configs/text/pol gdzie w oryginalnej wersji CoC'a są w skryptach. To trochę zajmuję znalezienie sekcji. Jeśli czas pozwoli to finalna wersja językowa POWINNA być w niedzielę, ale nic nie obiecuję bo nie będę kłamać zostało dużo pracy przez te wszystkie "nieniesienia". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 @Junx mogę pomóc z tłumaczeniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Dzięki, ale już dziś skończę. Ewentualnie będziesz błędy sprawdzał potem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 @Junx Spoczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 @Anton Gorodecki dziwna sprawa bo... z resztą sam zobacz. Umiesz to wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvialix Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Jak tam idą prace ze spolszczeniem, Junx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @xvialix dałem Update do spol. w dziale modów w trakcie tłumaczenia jest. Pewno coś zostało, ale myślę, że 98-99% jest gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podznaczony Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Zacząłem się bawić tym skryptem do rozładowywania broni w tym modzie bo jest całkiem ciekawy, ale mam pytanie czy spotkaliście się z czymś takim, żeby actor był zastąpiony słowem sztalker? Nie chcę mówić od razu, że sprawie by to działało, ale jak uda mi się to na pewno tutaj wkleję z resztą i tak wątpię by mi się udało to zrobić, ale ciekawi mnie budowa takich skryptów i w sumie chciałbym się bawić w robienie jakichś, ale chyba na początek lepiej byłoby spróbować sił w naprawieniu czy raczej adaptacji tego skryptu do moda. Ogólnie CoC był strasznie nudny, ale myślę że ten mod ma szansę go ożywić poziomem trudności, ale problemem jest nadal brak zadań, przynajmniej dla mnie zadania nadawały sens grze taki freeplay nie jest zły, ale brakuje mi spójności akcji w modzie a szwendanie się po mapie bez celu tylko walcząc po pewnym czasie robi się nudne. W sumie skoro ten mod jest rozwijany to ciekawe co przyniesie czas oby był bardziej stabilny niż soljanka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja się spotkałem. ten sztalker to nic innego jak actor tudzież db.actor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi