Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Coś muszę mieć sknocone,dlatego, że w bin ikonka z, której teoretycznie się odpala moda powinna mieś nazwę moda a jest Zew Prypeci, a log mam taki:

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CBlender_default::Compile
[error]File          : BlenderDefault.cpp
[error]Line          : 63
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Not enought textures for shader, base tex: crete\crete_border_02

Wnerwiłem się okrutnie i stawiam moda od nowa, dam znać jak poszło.

@bolo  Z ciekawości postawiłem moda, nic nie sknociłem, a też mam wylot albo zwiechę na ekranie ładowania. Próbowałem na wszystkich oświetleniach, a rozszerzone poszły najniżej z logicznych dla gry. A w logu wykazane błędów od groma i trochę. Przypuszczam, że winna jest optymalizacja moda i silnik z gry nie wytrzymuje.

• Super 1

@kondotier drugi raz jeszcze nie uruchomiłem, ale będę instalował jeszcze raz bo nie wrzuciłem tego nieoficjalnego patcha, a widzę na ap pro, że tam fiksy dla questów itd.

@Szczepan9205 mógłby konkretnie napisać czy ten fiks jest potrzebny czy nie do gry? Czy go instalował. 

Bo ja pominąłem licząc, że to jest w tym oficjalnym patchu ostatnim ale może nie i trzeba to też wrzucić. 

Tylko tam jest patch i kilka rzeczy opcjonalnych i nie wiem jeszcze czy wszystko wrzucać

Ja z ciekawości postawiłem sobie mod na innym dysku przed chwilą, żeby zobaczyć czy będę mieć jakieś problemy i zrobiłem w  takiej kolejności:

Postawiłem mod od nowa w takiej kolejności  (pobrałem na wszelki wypadek od nowa mod i łatki):

1. Czysty Zew Prypeci

2. Mod czyli bin, gamedata i fsgame.ltx (usuwając przy okazji oryginalną gamedatę)

3. Na to wrzuciłem patch oficjalny z 14.03, potem na to nieoficjalny (samą gamedatę z paczki z nieoficjalnym skopiowałem)

4. Uruchomiłem mod, ustawiłem grafikę, sterowanie, dźwięk, wyłączyłem

5. Wrzuciłem spolszczenie, włączyłem i działa:

ss_szczepan_04-10-21_16-24-28_(level_city).jpg

@tom3kb Ja wrzuciłem ten nieoficjalny fix bo patch miał premierę 14.03, a nieoficjalny 18 i według opisu na ap-pro poprawia:

- Edycja zadania dla Tasaka - @ Stern-13

- Naprawiono zachowanie zadania „Utracone ...” -  @ Stern-13

- Naprawiono zakończenie zadania „Umarłem wcześniej” -  Dla wszystkich początkujących graczy, którzy nie ukończyli tego zadania - @ Stern-13

- Edycja logiki przejścia do Baru. Kontynuacja fabuły - @ Stern-13

- Naprawiono zadanie na zniszczenie artefaktu -  Naprawiono literówkę w logice.

- Naprawiono literówkę „Artefak” na „Artefakt”. Nie jest wymagana nowa gra.

I w moim przypadku mod ruszył bez problemów - fakt na ekranie ładowania trzeba trochę poczekać, aż zacznie się ładować, ale załadował mi się bez problemów i jak widać pierwszy dialog odbyłem także samo spolszczenie nic nie psuje i jeśli macie problemy z uruchamianiem go no to chyba wina leży po stronie moda 😕 

• Dodatnia 1

@bolo Oryginalny bin się usuwa lub zmienia mu nazwę na np. bin-original albo bin1 (jaką chcesz) bo mod ma swój własny bin i po wrzuceniu wszystkiego potem z tego co był z modem się odpala (w sensie z xrEngine.exe lub tego pliku exe co masz w głównym katalogu z grą - ważne, żeby nie próbować odpalać z oryginalnego binu bo nie bez powodu mod ma swój własny :P 

• Super 1
  • Dodatnia 1

Ok, rozumiem, stary z ZP zmieniłem na bin1 i wkleiłem moda, jest już : nowy: bin i xrEngine we właściwościach ma nazwę z Zewu a nie z moda, ja tak mam, jak opisywałeś wcześnie jak zrobić skrót to podawałeś nazwę z moda, nie wiem czy mnie zrozumiesz trochę to zapętliłem.

H:\S.T.A.L.K.E.R\Another Story\bin" zmienić na "H:\S.T.A.L.K.E.R\Another Story" i wtedy ze skrótu pójdzie.

A ja mam w bin tak :

H:\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci

Skopiowałem z moda cały folder bin jeszcze raz i xrEngine we właściwościach nie zmienia nazwy na nazwę moda, nie wiem dlaczego.

@Szczepan9205Ale polska podstawka. Pobrałem z torrenta i pisze ,że to  full wersja.  Po wgraniu moda tak jak ty pisałeś na drugiej stronie tematu takie wyloty.

Pokaż ukrytą zawartość

Postawiłem moda od nowa i niska grafika i taki log:

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CBlender_default::Compile
[error]File          : BlenderDefault.cpp
[error]Line          : 63
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Not enought textures for shader, base tex: crete\crete_border_02

Odpuszczam, mam dość.

@kanon1022 Ja konkretnych suwaków nie ustawiałem po swojemu, po prostu w ustawieniach jakości wybrałem sobie z listy średnie i wsio. Tylko ja gram na renderze R4 czyli Rozsz. pełne ośw. dynamiczne (DX11), jeżeli grasz na innym renderze np DX 10 lub na oświetleniu statycznym i nadal Ci się to dzieje to widocznie masz za słabego kompa do tego moda.

Ogólnie to co Ty i @bolo macie w logu to wynika z używanego Trybu Renderowania - nie jest wykluczone, że to wina autorów i będą to poprawiać jeszcze, albo możliwe, że mod działa tylko na konkretnym renderze, ciężko powiedzieć.

@oi69 Jak dojdziesz do tej hali z nibyolbrzymem i go ubijesz to po drugiej strony za kontenerami masz przejście - schodzisz drabiną w dół i w pewnym momencie gra teleportuje GG przed jego "klona", jego ostatnia wypowiedź mówi co dalej zrobić - a jeśli nadal nie wiesz o co chodzi to po rozmowie z "klonem" spójrz pod siebie, potem idziesz tak samo tylko tym razem gra Cię nie przeteleportuje znów w to samo miejsce tylko puści dalej.