Szczepan9205 Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 @FilmisterPL No jak nie zmieniłeś ścieżki w fsgame.ltx to się nie dziw, że nie działa... Przecież w instrukcji jest wyraźnie napisane: W folderze z Farthest Edge otwórz plik fsgame.ltx i zmień ścieżkę systemową do czystego Zewu Prypeci na wskazującą folder z Farthest Edge. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Godzinę temu, Szczepan9205 napisał: No jak nie zmieniłeś ścieżki w fsgame.ltx to się nie dziw, że nie działa.. No dwa razy mu to wczoraj tłumaczyłem ale do trzech razy sztuka @FilmisterPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Dobry wieczór chłopcy. Trafiłem na interesującego buga. Po kliknięciu klawiszu "P" aby otworzyć PDA, następuje wylot z takim logiem: FATAL ERROR [error]Expression : anm [error]Function : attachable_hud_item::anim_play [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\player_hud.cpp [error]Line : 325 [error]Description : model [pda_show_animator_hud] has no motion alias defined [anm_reload] stack trace: Trafiło się to komuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ok dziś zainstaluję,bardzo dziekuję za łopatologiczne rozrysowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 @FilmisterPL Ile to razy ja już tę zmianę ścieżki zapisu Ci wyjaśniałem? Może w końcu zrobisz sobie na kompie katalog, w którym zachowasz porady tego typu. @Mikus47221 A nie dodałeś jakiegoś zamieniacza dla HUDa lub broni? Bo log takie coś sugeruje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 @kondotier Działa. Wystarczyło jeszcze raz zainstalować. A grafika ładna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 @Mikus47221 O ile nie zmieniono sposobu zapisów, to gdy w niego grałem ( chyba na OBT ), to zapisy były tylko przy ogniskach. Ale jak blisko siebie było ich kilka, to "zapisywało" tylko jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 @kondotier Z zapisami nie było problemów, raczej z samym PDA był problem. Moda ukończyłem i polecam serdecznie. Twórca zadbał o klimat. Często zdarzały się bugi, ale tragicznie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Czyli z bugami się nie uporali. Też ich miałem sporo, ale nie krytycznych. Tyle tylko upierdliwych, że przytrafiały się tuż przed zrobieniem zapisu, a od poprzedniego sporo gry przechodziło. I za taką formę zapisów przy niestabilnym modzie, nie dostanie mojej rekomendacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 U mnie też było podobnie. Czasami nawet niektóre skrypty nie chciały działać. Aczkolwiek, mod ma potężny potencjał, nad którym warto pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Czy ta ścieżka może tak wyglądać? zainstalowany zew mam na C, tak, wiem że nie można na C ale do E nie mam ścieżki bo kopia zewu jest wrzucona bezpośrednio na E w folder F, oczywiście mam Crasha przy próbie uruchomienia, jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 @cez137 Jakoś dziwnie masz zainstalowaną tą kopię ZP. To co nazywasz katalogiem F, ma z przodu ukośnik \F, jakim system oznacza katalog główny na dysku systemowym. A plik fsgame.ltx ( pierwsza linia ) pokazuje, że masz go na dysku systemowym. Moim zdaniem, na dysku E: , powinieneś mieć zwyczajny katalog bez tego ukośnika z nazwą np. tylko Zew lub coś podobnego, a w nim przekopiowany Zew Prypeci, już bez swojego katalogu jaki ma na dysku C . Możesz mieć też na E katalog o stosownej nazwie, w którym dopiero umieścisz kopię ZP pod konkretnego moda. Kopię przemianuj na nazwę moda, aby mieć możliwość ewentualnie postawić drugiego moda też na ZP. I w pliku fsgame.ltx w pierwszej linii zamiast tego C:\Program Files itd.. powinieneś mieć D:\Nazwa katalogu\nazwa moda. I wtedy postępujesz zgodnie z tym co masz w spojlerze INSTALACJA w #1 Cyt: W folderze z Farthest Edge otwórz plik fsgame.ltx i zmień ścieżkę systemową do czystego Zewu Prypeci na wskazującą folder z Farthest Edge. Inaczej wytłumaczyć nie potrafię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) "Przeleciałem" te trzy stronniczki wpisów i to już nawet przez pomagających jest nie do końca dobrze tłumaczone. Proszę bez emocji - ja tu merytorycznie. Bum! Takie cudo, 21-szy wiek i zmutowany Król Ćwieczek w jednej postaci, lol - czyli ZMIANA W PLIKU fsgame "FARTHEST EDGE. CZĘŚĆ PIERWSZA" NA OBRAZKU Albo krótko. Zmiana w fsgame - tym w katalogu Farthest Edge - w pierwszej linii: game_root ... na ścieżkę do oryginału Zew Prypeci. (Doprawdy nie wiem - dlaczego tu na końcu jest dodawane cokolwiek o ścieżce do FE.) Link do stronki tego moda na stalker-mods.su. Ładnie, klarownie opisane, trochę alternatywnych zsyłek oraz jest dużo "poprawek" np. na sejwy gdziebądź. https://stalker-mods.su/load/stalker_cop/stalker_zov_pripjati/farthest_edge_ehpizod_pervyj/1-1-0-5534 Jest pod tym linkiem zsyłka na repack: gra CoP + mod FE. Trzeba chwilę poczekać, aż się pokaże, choć "pisze", że tylko dla zalogusiów. Setup jest w czytelnej cyrylicy (😢 @vidkunsen), wystarczy klikać "dalsze" i wskazać miejsce, kolejno, dla gry i dla moda. Instaluje całość - łącznie ze skrótami na pulpicie. W katalogu addony m.in. na zapisy bez ognisk, widocznych w pda ważnych NPC w pobliżu i kierunek GG na mapie. Mod "chodzi" b. grzecznie. Ze spolszczeniem - nie wiem, bo nie używałem. Taka ciekawostka. Moje zakończenie. Kostropraw nie chciał zostawić Klina w bólu. Albo chciał jego broń. Nie wiadomo. Klinu R.I.P. Modu END. Edytowane 1 Lutego 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Z powodu obecnej sytuacji, braku czasu i objętości modyfikacji rozwój projektu zostaje zamrożony. Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi