Daner Opublikowano Wtorek o 10:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:48 (edytowane) Wie ktoś co zrobić w zadaniach o zaginionych stalkerach na agropromie i aktywności wojska, kiedy wchodzę do podziemi od razu wybucham.Te zadania odblokowują się chyba po skończeniu głównego wątku i pogadaniu z Barmanem, myślałem że mam się czołgać czy coś ale nie działa. Edytowane Wtorek o 10:51 przez Daner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Wtorek o 11:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:01 @DanerSzczerze to średnio się opłaca robić ten wątek bo raz, że to wejście do podziemi jest zbugowane (według założeń tego kto tworzył tą odnogę fabularną powinniśmy móc kupić od jednego stalkera w Barze wykrywacz min dzięki, któremu dałoby się tamtędy przejść, ale autor R3 usunął wykrywacz z moda bo powodował wyloty, a jak je naprawić chyba nie wiedział), a dwa w pewnym momencie fabuła po prostu się urywa bo ten tzw. "Megadeath mod" jest nie dokończony (i może dlatego wykrywacz powodował wyloty - bo sam autor Megadeath moda nie dokończył i tego) - nie wiem czemu w ogóle autor R3 całej tej ścieżki fabularnej nie usunął. Ale jeśli koniecznie chciałbyś się pobawić to proponuję dopisać sobie w oknie "Element docelowy" we właściwościach skrótu do R3 końcówkę -dev, żeby całość wyglądała powiedzmy tak: "L:\Games\Radiophobia 3\bin_x64\xrEngine.exe" -dev Potem odpalasz R3, wczytujesz zapis, odpalasz konsolę klikając ~, wpisujesz g_god 1 i przechodzisz przez te miny, a jak przejdziesz to g_god 0 żeby wyłączyć nieśmiertelność i heja - potem już nie ma żadnych takich udziwnień, żeby się nie dało grać dalej. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daner Opublikowano Wtorek o 17:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:07 (edytowane) Dzięki, udało się, a z tym Alanem z którym mamy iść do Prypeci co trzeba zrobić, bo chodzę po mieście i nic się nie dzieje. Widziałem na yt że koleś był z nim wyłączyć mózgozwęglacz i zadanie ruszyło ale ja już to dawno zrobiłem sam.Byłem z nim w tej lokacji jak i w elektrowni ale nic się nie dzieje, może w złej kolejność poszedłem i się zablokowało. Edytowane Wtorek o 17:08 przez Daner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Środa o 08:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Środa o 08:04 @DanerTa, najpewniej w złej kolejności poszedłeś bo z nim idzie się tylko do Zwęglacza, a po jego wyłączeniu gość oznajmia nam kim jest i trzeba go skasować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrainux Opublikowano Czwartek o 17:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:08 Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Wróciłem po 18 latach do strefy Zainstalowałem moda wraz ze spolszczeniem i lektorem - mega klimat, wszystko wróciło😅 - wpadłem znowu jak śliwka w kompot 😀 Nie było żadnego problemu do teraz - nagle gra się zawiesiła - restart kompa i próbie uruchomienia wywala przy 81% - ładowaniu tekstur. Zamieszczam loga - poratuje Ktoś, co zrobić żeby wrócić do gry nie tracąc save`ów? xray_pawel_16-01-25_17-22-50.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu @TerrainuxNo z tego co widzę masz wylot "Out of memory", więc musisz zjechać z ustawieniami grafiki w dół, ale z którymi to Ci nie powiem bo nie wiem Wiem na 100%, że Cień trawy/cienie od trawy (o ile są w tym modzie) mega wpływają na wydajność. W każdym razie musiałbyś zjeżdżać z ustawieniami w dół do momentu jak zacznie Ci wczytywać zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrainux Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Hmm, ale do tej pory - przejścia do Baru, gra śmigała dobrze - 60fps vsync Po tym crash`u nie da rady odpalić, jakby jakiś error się zapisał... Ustawienie wszystkiego na "niskie", nie ważne który save, czy nowa gra - wywala przy 81% - wczytywanie tekstur. Edytowane 15 godzin temu przez Terrainux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu @TerrainuxNo tak, ale w Barze zawsze jest więcej NPC-ów przez co w tym miejscu mogą się dziać takie cyrki. Ewentualnie na obniżonej grafice sobie spróbuj wczytać jakiś zapis z przed wejścia do Baru i zobacz czy wtedy coś z tego będzie. Może być jeszcze tak, że Twój PC jest za słaby na R3 - w sensie na mocno zaludnione miejsca - jakby nie patrzeć R3 graficznie też jest mocno zmodyfikowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daner Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Też wywaliło mnie kilka razy jak pierwszy raz szedłem do Baru, w końcu zacząłem iść tyłem bardzo powoli będąc zwróconym w kierunku tego przejścia gdzie psy latają i się udało.😄Może przypadek a może mniej postaci było na ekranie, komp miał czas żeby to przerobić i zadziałało, nie wiem, potem już było lepiej. Edytowane 14 godzin temu przez Daner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrainux Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) W sumie to się stało po wyjściu z baru przy magazynach, gdzie była misja zdjęcia snajpera z wieży... Jak pisałem, wcześniej obniżenie na minimum opcji graficznych nic nie daje, wywala przy każdym save`ie nawet z Kordonu, rozpoczynając nową grę również. Reinstalacja pozostaje? co wtedy z save'ami? wystarczy wrzucić w folder? Edytowane 10 godzin temu przez Terrainux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu @Terrainux Trzeba było jeszcze usunąć plik user.ltx i wtedy spróbować wczytać save przy domyślnych ustawieniach moda. A jak chcesz instalować na nowo to przenieś gdzieś save i po ponownej instalacji wrzucisz je z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrainux Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Usunięcie user.ltx również nic nie dało, wywala przy "Nowa Gra" i save'ach... Max zużycie VRAM`u jak wywala, to 6GB więc to nie brak pamięci... Nic przeinstaluje, ale coś mi się wydaje, że Windozer sobie to zapamiętał, i dopa będzie dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi