wariat Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 @tybet64 Bo w tej wersji moda te zadania są zmienione i spolszczenie z wersji 2.1 do nich nie pasuje, dlatego Ci ich nie zalicza. Po zlikwidowaniu wojaków na Radarze i zdobyciu anomalnych bizonów trzeba jeszcze zrobić eksperyment ze zwykłymi bizonami wrzucając je w anomalię i odczekując dobę czasu gry. Patrz w spoiler. Spoiler A u Dana to chyba chodzi o zadanie ze świetlikami, ale nie jestem pewien, bo dawno grałem. Patrz niżej. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 @wariat skończyłeś już OP 2.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @Ignachinio Nie. Ukończyłem, a raczej wymęczyłem w nim fabułę Solanki i zaprzestałem dalszego grania. Zmian fabularnych strasznie mało i gra była dla mnie zwyczajnie nudna. Poza tym coś mi się na kompie zrobiło i nie mogę uruchomić moda. W sumie, mała strata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 A spoko. Czyli nie ma na co czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @Ignachinio Ja bym raczej powiedział, aby nie oczekiwać cudów przy fabule NS. Nie wiem jak się mają zmiany w innych wątkach fabularnych i tych nowych co je mieli dodać, ale jak ktoś jest ciekawy to na YT niech sobie znajdzie. Ja nie szukałem bo nie lubię oglądać gameplayów, wolę sam grać i odkrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 A znając tego moda pewnie nowa fabuła to jakieś 850 godzina rozgrywki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Ja powiem tak bo ukończyłem moda w 100% jak i inne wcześniejsze wersje jeżeli ktoś gra lub grał w 2.1 to zmian za bardzo nie odczuje ale pomiędzy 2.0 i 2.2 zmian jest sporo ukończona fabuła szachisty i jeszcze parę innych dodatkowych zadań jak i zmienione niektóre z NS poza tym stabilność jak również dużo ładniejsza grafika z teksturami HD. Ja ze swojej strony serdecznie polecam i nie uważam 3 miesięcy z tym modem za czas stracony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 Nie no mod wiadomo, że mod na pewno świetny. Zobaczymy jak i kiedy zacznę w to grać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Wielkie dzięki wariat. Żeby nie twoja podpowiedź to bym tego nie zrobił nigdy.🍾 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Nie da się jakoś zespawnować tych niewidzialnych na Radarze? Ni czorta nie zalicza mi więcej jak dwóch. Próbowałem po cichutku,Z granatnika nawet na noże i zawsze tylko dwóch. I jeszcze jedno. Jak zacząć poszukiwania Kruka bo zostały mi tylko zadania na lokacjach niedostępnych. Duch jest na Placu Budowy.Schowki we Wsch. Prypeci czy Niezbadanych Terenach. Nikt nie ma informacji o tym sejfie i szkatułce. Ganiam na razie i robię zadania cykliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udało się.Trochę mylące jest to tłumaczenie ale można grać(tylko że trochę się trzeba pomęczyć). Kolejny problem to brak schowków które pokazuje "pokazometr", np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Witam.Nie wiem czy to jest jakiś bug czy ma tak być ale przy zadaniu na zapalniczkę dla Szury Ginekologa po zakończeniu znika mi kombinezon.Na filmie na YT nic takiego się nie stało.A u mnie.... XR_3DA 2022-09-13 04-57-16-23.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Oddając to zadanie spróbuj zdjąć kombinezon lub wrzuć go do plecaka i załóż jakiś inny i zobacz czy będzie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Witam, Pograłem trochę w wersje 2,2 i napotkałem drobny problem podczas wykonywania zadania związanego z kolekcjonerem. Otóż, jestem na etapie szukania w podziemiach Agropromu. Zostało mi jedno miejsce, dokładnie mówiąc w kryjówce Striełoka. Wejście blokuje ten sam telporter, który już wcześniej dezaktywowałem podczas głównej linii fabularnej. Teleportuje mnie do tunelu, dostaję komunikat by iść przez tunel, ale nie ma żadnego tam już teleportu. Czy ktoś miał podobnie? Edytowane 1 Października 2022 przez Gh0sTp Nie dokończona edycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Jezeli dobrze pamietam z op2.1 to trzeba podczas lini fabularnej rozbic skrzynkę i zabrać teleporter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 14 minut temu, Anatolij napisał: Jezeli dobrze pamietam z op2.1 to trzeba podczas lini fabularnej rozbic skrzynkę i zabrać teleporter. Proszę powiedz że ta skrzynka nie jest gdzieś w kryjówce 😕 musiałbym powtarzać kilkanaście godzin gry "/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Jak idziesz do wyjścia z kryjówki to po prawej stronie za tą dużą rurą są dwie skrzynki rozbij je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Tak... czyli zadania od kolekcjonera mogę sobie odpuścić. Do kryjówki już nie wejdę. Może trzeba uciec się do spawnera i ten teleport sobie dodać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Witam, Czy ktoś tutaj z obecnych gra w OP 2.2 z tym pakietem modów? "True Tacticul Weapons v3 dla OP-2.2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Ja gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 43 minuty temu, Anatolij napisał: Ja gram. Czy napotkałeś podobny problem? Szukam również po forum skąd modpack jest ale póki co cisza. Blokuje mi to grę. FATAL ERROR [08.10.22 03:20:17.772] [08.10.22 03:20:17.772] [error]Expression : no_assert [08.10.22 03:20:17.772] [error]Function : CXML_IdToIndex::GetById [08.10.22 03:20:17.772] [error]File : xml_str_id_loader.cpp [08.10.22 03:20:17.772] [error]Line : 135 [08.10.22 03:20:17.772] [error]Description : item not found, id [08.10.22 03:20:17.772] [error]Arguments : backup_dialog1 Oraz masa wylotów przy losowych zadaniach od NPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntiCitizen Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 @Gh0sTp - ten identyfikator dialogu pochodzi z mojej modyfikacji - z tego tematu, a wiem to ponieważ robiłem tego moda od podstaw i działał z OP-2.2 (z patchem z 12.05.2022). Żeby różne mody działały ze sobą - trzeba je łączyć w odpowiedni sposób, wrzucone "żywcem" nie będą działać, ponieważ dochodzi do kolizji plików i jedne nadpisują drugie, innymi słowy - gdy dodajesz inną modyfikację powinieneś zobaczyć czy nie mają plików o tej samej nazwie w swojej strukturze, a jeśli mają to trzeba ja dostosowywać. Ja nie wiem jakie masz modyfikacje?, ale widocznie nadpisałeś ważne pliki potrzebne grze do działania i brakuje potrzebnego dialogu. Musisz sprawdzić co dodawałeś do gry i w jakiej kolejności były wgrywane modyfikacje, bo często kolejność ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 @AntiCitizen fakt dodawałem na próbę twoją modyfikację na nanokombinezon. Zrobiłem wcześniej kopie i po usunięciu twojej modyfikacji przywróciłem swoją wersje gamedaty. Jedyne modyfikacja to ten cały pakiet z postu wyżej, ma on w sobie kilkanaście różnych modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntiCitizen Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 @Gh0sTp - jeśli usunąłeś cały folder gamedata, to jedyna możliwość aby pojawiał się błąd to wykonanie zapisu z moją modyfikacją a następnie usunięcie jej. Wczytywana gra "domaga" się plików z jakimi była zapisywana. Opcje są dwie: albo wczytujesz zapis sprzed testu mojego moda (zwróć uwagę, że kombinezonów nie może być ani w ekwipunku ani też w schowkach), albo trzeba będzie ten dialog po prostu dopisać, nawet jeśli miało to być coś błahego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 4 minuty temu, AntiCitizen napisał: @Gh0sTp - jeśli usunąłeś cały folder gamedata, to jedyna możliwość aby pojawiał się błąd to wykonanie zapisu z moją modyfikacją a następnie usunięcie jej. Wczytywana gra "domaga" się plików z jakimi była zapisywana. Opcje są dwie: albo wczytujesz zapis sprzed testu mojego moda (zwróć uwagę, że kombinezonów nie może być ani w ekwipunku ani też w schowkach), albo trzeba będzie ten dialog po prostu dopisać, nawet jeśli miało to być coś błahego. Zapis z twoją modyfikacją jest z przed minimum 4h gry, zajrzę na twój post i spróbuję dopisać dialog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi