vidkunsen Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Cez137 - jak już będziesz za bariera i będziesz miał dalej te ksenomorfy z zadania dla Sidora to je sprzedaj lub gdzieś zostaw, za barierę miałeś się dostać dzięki nim ale możesz też bez nich czyli nie wykonać tego zadania dla SIdora. Zagraj w odmianę moda - Redux, jest logiczniejsza i poprawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 @cez137 a w poradniku na forum nie jest napisane kto i kiedy je zabiera? Chyba raczej ważna rzecz to powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 @vidkunsen dobra wziąłem je i tak za barierę i jeszcze kilka innych gratów, schowałem w bezpiecznym miejscu 1 godzinę temu, vidkunsen napisał: Zagraj w odmianę moda - Redux, jest logiczniejsza i poprawiona. Przyjdzie czas @tom3kb 1 godzinę temu, tom3kb napisał: w poradniku na forum nie jest napisane kto i kiedy je zabiera? Nie wiem, jeszcze do tego nie doszedłem Mam jeszcze 2 pytania ale to raczej z ciekawości niż z jakiś problemów, pierwsze to jak używać zestawu naprawczego? Czy trzeba mieć ram zestawy tak jak w Soliance? jeżeli tak to skąd je wziąć? a drugie bo to mnie zdziwiło, Andrieja Cze spotykamy w kopalni na terenie MW a ja go spotkałem w Jantar-Bufor w dziurze w ziemi zaraz obok bazy powinności gdy zdałem zadanie na wykończenie tego bandyty w dziczy tym nożem do rzucania, on miał Chabr? Chaber? hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 @cez137 Tu była odpowiedź na Efekt domina. https://stalkerteam.pl/topic/5656-problemy-fabularne/?do=findComment&comment=59428 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 2 godziny temu, cez137 napisał: pierwsze to jak używać zestawu naprawczego? Czy trzeba mieć ram zestawy tak jak w Soliance A magiczna szukajeczka forumowa mówi, że zestaw naprawczy w tym modzie ma ograniczoną liczbę użyć i lepiej zostawić sobie go na czarną godzinę Szczególnie, ze jest w tym modzie kilku mechaników, którzy naprawiają sprzęt. Ale teraz to musztarda po obiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 @kondotier aha dzięki, czyli zmyłka, sory ale nie czytałem 14 stu stron tematu a to może mi gdzieś umknęło @tom3kb no dobra ale ja ani razu jej jeszcze nie użyłem tzn otworzyłem ją bo się da, ale nie da się nic naprawić, przycisk od tej akcji jest "martwy", i tak się zastanawiałem jak go wskrzesić i pomyślałem że może ram zestawy są tu jakieś, gdybam, szukam, pytam, MYŚLĘ, a że nie wszystko udaje mi się znaleźć? hmm? no nie można mieć wszystkiego Panie redaktorze A co z tym Andriejem? bo też pomyślałem że może się coś mod pomotał, bo wcześniej spotkałem go właśnie na MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 @cez137 A czy czasem tu nie było tak, że żeby skorzystać z zestawu potrzebne były 2 sztuki tej samej broni? Jedna naprawiana, a druga na części? Tak samo z kombinezonami. Dawno go skończyłem to już takich szczegółów nie pamietam, musisz sprawdzić. Zobacz też w PDA w notatkach czy nie ma czegoś o naprawach broni, bo tam było chyba sporo różnych wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @tom3kb Być może jest jak piszesz, nie wiem nie próbowałem Ludzie gdzie konkretnie jest Rennes na Radarze? Latam jak głupi w te i we wte, w poradniku wyraźnie jest napisane że mamy go spotkać, wszedłem do X10 po Ripley, znalazłem kombinezon ale nie spotkałem Rennesa i kod "1" mi nie działa, Ripley tez nie spotkałem, a widać na mini mapce że ktoś jest za drzwiami, myślę że to może mieć związek że go nie spotkałem, w poradniku nie ma napisane gdzie on jest konkretnie, utknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @cez137 Reenes jest niby przy wejściu do Biolabu, a to wejście masz zaznaczone na mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @tom3kb Ano właśnie, a ja szukam Ripley w X10, co za facepalm, myślałem że tak kropka na minimapce która mi się pokazała to właśnie ona, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @cez137 Na YT sobie na rosyjskich filmikach wszystko elegancko znajdziesz, Rennes i potem X10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ludzie mam problem, może ktoś z Was ma na to swój sposób inny niż w poradniku, a mianowicie, jestem w sarkofagu i mam ubić tych 60-ciu najemników, w poradniku jest napisane że "Na niższym poziomie zabieramy z ciał arty - to pomaga - wysoka radiacja daje w dupę." no i rzeczywiście na początku i nie na niższym tylko na wyższym poziomie ale to już tak poza tematem, tak, znalazłem w trupie najemnika uwaga 1 słownie jeden art i to lipny bo KROPLĘ, coś tam może daje ale niewiele bo ma +10 promieniowania, potem jest tylko gorzej, zrobiłbym to ale radiacja mnie zabija a oni nie mają tych artów, robiłem to kilka razy bo myślałem że arty się zrespawnują ale niestety nic takiego nie nastąpiło, ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @cez137 spawnera to raczej nie ma. Trochę sprawdzałem. Czyli nie masz wyjścia. Wczytanie wcześniejszego sejwa - żeby znaleźć odpowiednie arty, bodź - grzebnięcie w pliku actor.ltx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) @DaarMoo hmm? no to lipa, w plikach nie grzebie bo nie umiem, jeszcze coś popsuje aha jeszcze jedno, bo mi się przypomniało, dlaczego nie można otworzyć tej skrzynki? bo można wrócić do Pancera i jest dialog, i on mówi żeby zabrać wyposażenie i wrócić, Johny mówi że wróci ale skąd wziąć wyposażenie? myślałem że w pobliżu jest jakaś skrzynka z wyposażeniem ale dopiero jak wejdziemy w teleport to on nas przenosi do pomieszczenia z foto a skrzynki nadal nie da się otworzyć, czy to tam jest nasze wyposażenie? Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @cez137 w domu będę dopiero ok. 17. Wtedy mogę podesłać zmodyfikowany plik actor.ltx Robisz nadpis i nikt Cię nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @DaarMoo tzn nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał, nie chcę być nieśmiertelny tylko coś zrobić żeby promieniowanie mnie tak nie żarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @cez137 no to można zrobić tylko promieniowanie. Jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ulepszanie artów jest bardzo proste jeśli nie ma antyczita. Nie mam tego mod ale zapewne to tradycyjnie; GRA\ gamedata\config\misc\atrefacts- otwierasz notatnikiem czy innym edytorem tekstu, szukasz swojej Kropli, bo napisałeś ze masz [af_drops]:af_base tam masz linijkę -radiation_restore_speed = -0.001 to Twoje +10 ochrony od promieniowania, usuwasz jedno 0 i masz +100, -0.01; dwa zera -0.1 to +1000. Chcesz inne wartość np. + 250 ochrony to dajesz -0.025 itp. Zatwierdzasz zmiany i uruchamiasz grę. Takie zmienianie parametrów broni, artów, pancerzy czy udźwigu, powoduje że gra się robi zbyt łatwa i nudna. Nie polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @DaarMoo Witaj, przez weekend nic nie grałem ,dopiero teraz znalazłem trochę czasu, jak możesz to podrzuć ten plik @tom sprawdzałem ten plik ale nie mogę znaleźć tej kropli, to ten plik? artefacts.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) artefacts.ltx Zrób kopię swojego pliku, zamień na ten, załatw sarkofag i możesz powrócić do oryginalnego. Masz +250 od radiacji Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) @tom dobra zrobiłem to bez żadnych cheatów, nie powiem było ciężko, ledwo ledwo ale dałem radę, obecnie męczę się z tym psem na ATP, też wytrzymała bestia. Nie ma tego w poradniku więc tu napiszę, po przeniesieniu się na Wschodnią Prypeć artefakt wampir (ten ze starej wsi co strzegło go 3 burerów i dawał + 900 z hakiem wytrzymałości) zmienia właściwości na wręcz odwrotne i wysysa z nas energię, należy się go pozbyć lub zamienić na pasie na inny, on po prostu nie ma nic na plusie, ma 2 właściwości i obie na minusie, przynajmniej u mnie tak było. Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Wie ktoś gdzie znaleźć wyjście z CEA-2 do Prypeci? :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 @Wania Kindżał Nie ma takiego. Musisz wrócić przez Sarkofag na CEA1. Wcześniej rozmowa z Pancerem. Patrz #8 od 39:30 lub nawet trochę wcześniej. Kliknij w te trzy kreseczki z trójkącikiem w prawym górnym rogu filmiku i wybierz #8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Wiem, już to rozgryzłem. Jak się okazało było takie pytanie, ale dzięki. P.S. Zaurus mógłby jednak dodawać te strzałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Nie dał, bo to jego zbójnickie prawo autora moda. Zresztą, we wszystkich modach stawia on na inteligencję i spostrzegawczość gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi