Rakuu Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) @Zwinny Ten Artefakt z laboratorium jest związany z zadaniem,dlatego ci przepadł. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez kikul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ja w grze miałem dwa grawi guny i chyba dwa te arty kinatyczne do przesuwania przedmiotów. Jeden art dawał ten zombiak Staruch na dnie x18 bodajże, co siedział w "studni" w labie, na najniższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Pomyliło mi się, artefakt kinetyczny to ten artefakt za pomocą którego można ruszać rzeczy. Zdobyć można go (chyba) na 2 sposoby. Pierwszy to wycieczka do Med-Priboru. Po przybyciu Barman powinien powiadomić nas że potrzebuje anomalnego Wintorieza, który jest w rękach gościa z Czystego Nieba w głównym kompleksie (tam gdzie był schowek Striełoka). Po pogadaniu z gostkiem odeśle nas za bazę wojskową, gdzie znajdziemy dużo trupów stalkerów w niebieskich kombinezonach i stalkerów z płaszczami. Gdzieś w pobliżu znajdziemy czarną teczkę z artem kinetycznym. Po powrocie do kompleksu czeka nas komitet powitalny złożony z całej hordy mutantów, poczynając od zombi kończąc na chimerach, więc się przygotuj. Gościu z CN zginie a my możemy zabrać jego pukawkę. Weż trochę antyradów bo koło teczki jest dużo promieniowania. Drugi sposób na który nie jestem w 100% pewny to odwiedzenie Starucha w X18. Bodajże będzie teraz siedział tam gdzie ratowaliśmy artem kinetycznym jakiegoś samotnika podczas pierwszej wizyty. Jeśli mnie pamięć nie myli to za któryś z artów grawitacyjnych (nie pamiętam który) możemy kupić od niego art kinetyczny lub strzelbę na bolty. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez GlucioPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Byłem u czystoniebowca na med pribor i kazał mi przynieść teczkę która leży "za murem" ale którym murem i gdzie konkretnie tego się nie dowiedziałem, obczesałem całą bazę dookoła i nic więc olałem to zadanie.Teraz już wiem że za bazą wojskową więc tam pójdę i poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jak się dostać do laboratorium w jantarze? Mam już hełm przeciw-psioniczny ale i tak mnie ubija promieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @Zwinny a weź dużo apteczek i anty radów i przebij się na niższe piętro, tam chyba już promieniowanie nie biło. Dawno grałem ale wspomniane to jest w poradniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 I kolejne pytanie Gdzie są w rostoku dokumenty dla powinnościowców? Dobrą godzinę przełaziłem po lokacji albo i dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Dokumenty leżą w podziemiach. Szczegóły w spojlerze. Spoiler Znajdź wejście pokazane na screenie. Na rozwidleniu schodami w prawo, kawałek dalej na ziemi będzie leżała kupa gruzu, a przy niej dokumenty. Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez A6AKAH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Da się jakoś zdobyć tą strzelbę z początku gry od żaby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Jaką strzelbę? TOZa? No raczej się da, nie widzę czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 4 minuty temu, GlucioPL napisał: Jaką strzelbę? TOZa? No raczej się da, nie widzę czemu nie. Mi nie chodzi o tego długiego toza, tylko tego co dostaje się od żaby zaraz przed zabiciem kontrolera w kordonie, wyrzuciłem go jakoś zaraz potem na wysypisku i już nigdzie nie widziałem takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Ludzie gdzie należy wkleić tą gamedatę ze spolszczeniem? to zrzut mojego folderu z modem a element zaznaczony na niebiesko to plik spolszczenia, czy dobrze? bo nie działa mi to spolszczenie, tak to mod się włącza ale po rusku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @cez137 Sprawdź, czy w tej gamedacie jest plik localization.ltx i jaki język oraz plik docelowy pokazuje. Bo może trzeba samemu ten plik dodać. Nic we wpisach na ten temat nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @kondotier 3 minuty temu, kondotier napisał: Sprawdź, czy w tej gamedacie jest plik localization.ltx i jaki język oraz plik docelowy pokazuje. jest w configu, jak widać polski, reszta robaczywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Pobierz repack, bo widzę, że masz inną wersję moda i może byc to problem. W Głownym katalogu powinieneś mieć OLR-Launcher.exe i Stalker-Orl.bat i przede wszystkim Configurator.cmd, który odpalasz na początku. U Ciebie nie widzę nic takiego. W ogóle masz wersję moda z Fixx 19? Na pierwszej stronie masz linki od @cichy do Repacka. Instalujesz tylko jego i nakładasz spolszczenie. Odpalasz konfigurator i wybierasz odpowiednie opcje. Potem odpalasz ORL-LAuncher.exe i klikasz Oblivion Lost Remake Tak powinien wyglądać główny folder. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez FeRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @cez137, tego folderu - STALKER OLR 2,5 nie powinno być w folderze z grą. Wypakuj zawartość tego folderu do folderu z grą, a jego usuń. Na to nałóż spolszczenie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @FeRu jaką inną wersje moda? przecież pobrałem to z pierwszej strony @smox nie, tak to nie działa, nawet mod się nie włącza, wyskakuje tylko jakiś monit 11 minut temu, FeRu napisał: W ogóle masz wersję moda z Fixx 19? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Pobrałeś z tych linków na pierwszej stronie? https://cloud.mail.ru/public/7cHz/FaFom2F9D https://cloud.mail.ru/public/A3Tf/oUeXZCNL5 Jeśli tak, to dlaczego twoja struktura plików się różni? Mod jest samodzielny, nie instalujesz go na podstawkę, a chyba to zrobiłeś. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez FeRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Ale @cez137 w ogóle się za tego moda nie bierz nie uciągniesz go na swoim kompie. No i ten mod to był standalone to nie pakujesz go na podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Gamedatę ze spolszczeniem i fixem wrzuca się do głównego folderu, potem odpala konfigurator i musi działać, ja tak robiłem Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Ahaaaa a to on jest samodzielny, a ja go właśnie w podstawkę wklejalem ehh @tom3kb jak to nie uciagnie toster tego moda? Z resztą zobaczę bo zawsze chciałem zagrać w tego rimejka, zwykłego obliviona kiedyś już zrobiłem i to nawet na poprzednim kompie, i chodził normalnie a tamten to jeszcze miałem na xp haha, to był dopiero zabytek @FeRu tak z tych linków pobierałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 No to wszystko jasne. Mod nie ma wielkich wymagań. Na statyku powinien spokojnie działać nawet na chlebaku. Jednak oświetlenie dynamiczne jest już bardziej wymagające. Najważniejsze to nie przesadzić z gęstością trawy, bo dając suwaki na maks nawet mój I7 2600k podbity na 4.8GHz się dławi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @FeRu dobra wszystko hula, mam statykę i najmniejsze ustawienia grafiki, trawy na zero, i wszystko co mogło by psuć moda na minimum nawet rozdzielczość 1024x960 ustawiłem w razie W, powiem ten mod taki sobie, najgorzej bo nie znam tych lokacji ale to może i plus, no nic pogram trochę i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Dopiero zacząłeś i to na marnych ustawieniach, dlatego może CI się wydawać taki sobie. Co innego odpalić moda na najwyższych ustawieniach. Grafika i stare wersje lokacji na prawdę wyglądaja super. Nie ma się co spodziewać po tym modzie super hiper grafiki z modelami HD i broniami, bo nie o to tu chodzi. Jest to mod przywracajacy STALKERA z lat 2002-2004 i to udało się świetnie. JA ograłem OLR z 7-8 razy i ciagle do niego wracam, bo ma ten sam klimat, który widziałem w zapowiedziach, screenach i trailerach właśnie z tych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 No a niektóre lokacje były fest zarośnięte trawskiem, nie wyobrażam sobie jak wyglądają w wersji pustynnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi