vitamin1 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Jeśli chodzi o jej zdobycie to tak. Jest to zadanie poboczne od Wiedźmina. Ale kolesia już nie ma na tym świecie, a ja zostałem z tą "armatą" i nie wiem czy będzie mi ona później potrzebna czy nie?I druga kwestia, która mnie dziś zaskoczyła. Po powrocie z Bagien, zaszedłem do swojej hacjendy w Barze, a tam kręcił się jakiś podejrzany typ. Zagadałem więc do niego : O czym on gada? Jakie ostrzeżenie? Kto to w ogóle jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Ktoś wie może co to za dziwny motyw z tą zabawą w ciuciubabkę z karłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefty Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Czy może mi ktoś wytłumaczyć, jak zainstalować spolszczenie z patchem na fix15 dla wersji repack tego moda? Będę wdzięczny, bo u mnie gra się nie uruchamia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) Na stronie 20 FeRu podawał linka do najnowszego patch'a lub też możesz ściągnąć całego moda już z tym patch'em (dwa linki na yandex też znajdziesz na tejże stronie w moim poście). Później tylko kopiujesz spolszczenie (folder gamedata) do katalogu gry i powinno działać (oczywiście zakładam, że masz zmieniony plik fsgame.ltx).Możesz też spróbować mojej gamedaty, z linka poniżej:http://www.mediafire.com/download/nx5pqmh1r7vjvkq/olr25_fixx15_gamedata_pl.zip EDIT:Po skopiowaniu gamedaty ze spolszczenia, trzeba odpalić konfigurator moda - info w pierwszym poście tego tematu. Edytowane 12 Września 2015 przez vitamin1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefty Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Dzięki za szybką odpowiedź, skorzystałem z twojej gamedaty oraz linków podanych przez FeRu mod działa. Dzięki wam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Witam.Postanowiłem sobie zagrać w OLR na nowo. Moje pytanie brzmi jak zainstalowaćwszystko poprawnie. Tj. fix 15, spolszczenie. Coś poza fixem 15 trzeba instalować? Najlepiej jakby było to szczegółowo opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefty Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Najlepiej pobrać moda od razu z fixem 15 ze strony 20 gdzie linki do yandexa podał FeRu + gamedata od vitamin1 do której linki są 4 posty wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Dla tych co wstawili fix 15 i mają problemy ze spolszczeniem.Poczytajcie w #1, dla jakich fiksów było zrobione. Na czerwono jest informacja, żeby nie wstawiać innych fixów, dopóki się w #1 nie pojawią.Kto fix 15 wstawił, musi liczyć się z niezgodnościami. Edytowane 20 Września 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Kolejna prośba. Gra ktoś na najnowszym fixie15? Potrzebuję save'a z chwili wejścia na Jantar. Stare save mi niedziałają na nowych fixach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Video z wersji testowej Oblivion Lost Remake 3.0 https://youtu.be/K40iyK-lUi8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) To wideo jest nie z wersji 3.0 tylko z Vektora. Screeny które się pojawiaja w trakcie trwania filmu faktycznie są już z nowej wersji moda. Czekam na finalną wersję prac z niecierpliwością bo wszystklo wskazuje na to iz dostaniemy perfekcyjnego S.T.A.L.K.E.R.a,czyli takiego jakim zawsze miał być... Jeszcze w zwiazku z poruszaną kwestia instalacji fixxx 15 i spolszczenia do niego, to opisałem w tym temacie co trzeba zrobić żeby nie było konfliktów. Wystarczy usunąć ze spolszczenia oraz z fixa do niego wszystkie foldery i pliki nie odpowiedzialne za spolszczenie, bo samo spolszczenie i poprawka ma zintegrowany fixxx 4 bodajże,przez co występuja konflikty i częste wyloty gdy wrzucimy te starsze pliki na fix 15 Edytowane 30 Grudnia 2015 przez FeRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Parę trochę starszych screenów z nadchodzącej wersji 3.0: Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Przy próbie uruchomienia repacka z forum z fixem 15 i nałożonym na to spolszczeniem (bez folderów levels i shaders) zaliczam lot koszący do pulpitu z tym logiem: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_mm_efx.xml, for language pol stack trace: Faktycznie, nigdzie nie znalazłem tego pliku, nawet wśród plików rosyjskojęzycznych. W patchu do spolszczenia również go nie widzę. EDIT: OK, dla tych, co nie wiedzą co może być przyczyną: z folderu config (ze spolszczenia i narzuconego patcha 0.1 do spolszczenia) wyrzućcie wszystkie foldery oprócz gameplay, text i ui. Na obecną chwilę powoduje to jeszcze tylko buga z brakiem polskiego tekstu w menu głównym, ale reszta działa. EDIT 2: Ruski tekst w menu można zamienić na polski poprzez kopię wszystkich plików z folderu pol do rus . Działa, nie wyświetla tylko polskiej czcionki. Ale spokojnie, kuzyn Arni już nad tym pracuje EDIT 3: Jednego pliku nie należy jednak wyrzucać, chodzi o localization.ltx. Trzeba jednak zmienić linijkę language = pol na language = rus, inaczej nie zadziała. Po tym polska czcionka powinna się pojawić. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Arni Rozwiązanie problemów z OLR 2.5 fix 15 i spolszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne85cze Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Witam mam takie pytanko czy do gry w Oblivion Lost Remake potrzebna jest jakaś inna wersja Obliviona czy wystarczy tylko Remake ?? I jeśli tylko starczy Oblivion Lost Remake to czy ktos moze udostępnić aktualne linki do pobrania ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Oblivion Lost Remake to zupełnie inny mod niż np Oblivion Lost i nie, nie potrzebujesz do niego niczego więcej, pobierz sobie może wersję Repack, czyli samodzielny mod/gra coś jak Lost Alpha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Myślę, że nadszedł czas na dostosowanie spolszczenia do Fixa 15. Dosyć długo już jest ten fix i mam nadzieję, że to ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja grałem ze spolszczeniem narzuconym na Fix 15 i nie było niektórych opisów i nazw przedmiotów czy broni, tylko nazwy "kodowe" (niektóre ważne itemy były właśnie tak opisane np. niektóre dokumenty) lub niektóre miały opis napisany "ślaczkami", jednak większość przedmiotów i chyba wszystkie dialogi były poprawnie napisane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie potrafię zainstalować tego moda z nieoficjalnym fixem 15. Problem jest w tym, że w instrukcji wyraźnie pisze - "Z folderu z wcześniej zainstalowaną grą ("OBLIVION LOST REMAKE 2.5") usunąć folder _bin_olr_ i folder gamedata (jeżeli jest). Powtarzam: folder_bin_olr_ i gamedata usunąć koniecznie." Nawet jak wypakowałem wszystkie gamedaty db z fixa i zrobiłem z nich zwykłą gamedatę, to mod się nie uruchamia. Poddaję się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 @smox, masz jakiegoś loga? Jeśli tak, to jakiego? Bo jak ja instalowałem moda z fixem 15 i spolszczeniem to zrobiłem chyba mniej więcej tak (już nie pamiętam, a nie sprawdzę, bo nie jestem "u siebie") - z folderu config ze spolszczeniem wywaliłem wszystko oprócz folderów gameplay, text i ui oraz pliku localization.ltx w którym linijkę language = pol zmieniłem na language = rus, po czym wkleiłem zawartość folderu pol (bodajże był w folderze text) do rus. Po tym gra mi ruszyła i było wasze spolszczenie, tylko jak mówiłem, brakowało niektórych opisów a niektóre były ślaczkowe. Fixa 15, którego wkleiłem do folderu z grą, nie wypakowywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Loga nie mam żadnego. Instalując @Arni Twoim sposobem pewnie mod się uruchomi, ale chodzi o to, by WSZYSTKO było spolszczone. Nie zrobię poprawek bez poprawnej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Bardzo chętnie zagrałbym w tego moda - akurat będę miał trochę wolniejszy weekend. Byłbym wdzięczny za informację, jak go zainstalować (tzn. z jakim fixem i w jakiej kolejności instalujemy które pliki). Szczerze przyznam, że trochę się pogubiłem w tych wszystkich poprawkach. Czy może polecacie czekać na poprawnie działający z polską wersją językową fix nr 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Trochę zaniedbaliśmy tego moda. Powodem tego było pojawianie się mnóstwa nieoficjalnych fixów. Spolszczenie robiliśmy z fixem 3 i 4, teraz jest 15. Oficjalny Patch 0.1 for OLR 2.5 dodany jest do spolszczenia. Najlepszym rozwiązaniem było by zainstalowanie moda zgodnie z opisem w 1 poście. Problem w tym, że nieoficjalnych fixów 3 i 4 już nie ma. Może ktoś ma i wstawi. Chciałem zrobić aktualizację spolszczenia, ale tak jak pisałem wcześniej - nie potrafię zainstalować tego moda z nieoficjalnym fixem 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Może uda mi się obadać dziś wieczorem. Dam znać, jak do czegoś dojdę. Byłbym tylko wdzięczny, gdyby ktoś dał znać, jak udało mu się rozpakować te dziwne archiwa db. Edytowane 10 Marca 2016 przez Trikster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Tym programem wypakowałem tego fixa 15 - https://yadi.sk/d/zj242Okrq4LhN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Vitamin1 mam pytanie.Pobrałem twoją gamedatę fix 15_pol,ale przy intro wyświetla mi Oblivion Lost Remake 2.5 fix 3.Czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi