Pure Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Właśnie pamiętam to zadanie, ale ono było raczej dość późno. Sprawdziłem też w kontaktach pda, mając nadzieje że są tam najemnicy. Niestety wszyscy tam to wojskowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 25 minut temu, Pure napisał: Wódka nie ma nic do rzeczy bo nawet podejść do nich nie mogę, chociaż ten wojak który pyta o wódke aby przejść nie strzela... tylko randomowi wojacy. Nie wiem o co tam chodzi. Pora dnia też bez znaczenia bo próbowałem. Mogłeś też podejść zbyt blisko nasypu co jest przez nich traktowane jako wtargnięcie i będą walić do Ciebie już bez ostrzeżenia. Nie wiem czy cokolwiek jest w stanie pomóć na to. Wcześniejsze zapisy gdzie jeszcze nie miałeś z nimi zwady, to chyba jedyna rzecz. A tak na marginesie dziękuję @boberm za naprowadzenie mnie na właściwy trop. Problem z brakiem zapisywania quicksave i opcji rozwiązany, tylko musiałem pozmieniać ustawienia dla całego dysku. Dalej pozostają dwie problematyczne kwestie. Nie mogę używać klawiatury przy próbie zapisania gry (chociaż da się to obejść tak jak radził @kobal, robię zapisy z poziomu konsoli), a drugi problem to ten najbardziej irytujący. Ścinki podczas biegania, obracania kamery, ścinanie się NPCy podczas ich marszu i ogólne wrażenie mniejszej ilości FPS niezależnie od ustawień oświetlenia i ogólnych. Poprzednią wersję opka jechałem ze wszystkim na max (na tym samym sprzęcie), a teraz takie kwiatki. Co raz mniej mi się chce z tym walczyć i próbować. Pieczara przy takich ścinkach staje się niemożliwa do przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 W nocy wojsko będzie strzelać zawsze i nie ma tam co podchodzić. Poza tym, oprócz akcji z najemnikami, zdarza się czasami, że zacznie strzelać do GG pojedyńczy żołnierz, albo dwóch. Zaczyna sie to najczęściej po wybiciu posterunku wojskowego przy wiosce. Ewentualnie za bardzo zbliżyłeś się do nasypu kolejowego i któryś z przebywających na nim żołnierzy cię przyuważył i zapamiętał a ci z nasypu też strzelają zawsze, czy dasz wódkę czy nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Może i tak nie wiem, ale najważniejsze że Kuźniecow do mnie nie strzela więc chyba oleje temat i będe po prostu omijał tych co strzelają. @Czujny spróbuj zmienić ustawienia z poziomu sterowników karty graficznej do aplikacji stalker. Mi np w ogóle nie działał suwak antialiasingu w opcjach gry, musiałem w karcie poprzestawiać. I oczywiście upewnij się czy masz wyłączony vert sync. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @Czujny A limit FPS zmniejszałeś do 60 ?.Cienie ustaw na minimum i zdefragmentuj dysk lub folder z modem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 16 minut temu, Pure napisał: spróbuj zmienić ustawienia z poziomu sterowników karty graficznej do aplikacji stalker. Mi np w ogóle nie działał suwak antialiasingu w opcjach gry, musiałem w karcie poprzestawiać. I oczywiście upewnij się czy masz wyłączony vert sync. Vsync zawsze wyłączam, wszystkie opcje w grze działają, włącznie z suwakiem aa. Zerknę do ustawień gry z poziomu panelu sterowania nvidia, ale czy to coś da... w sumie to te same ustawienia co i w grze. 10 minut temu, anatol napisał: @Czujny A limit FPS zmniejszales do 60 ?.Cienie ustaw na minimum i zdefragmentuj dysk lub folder z modem. Cienie czy na minimum czy maksimum niczego nie zmieniają. FPSy mam ustawione bez limitu. Na jakiej zasadzia miałaby pomóc defragmentacja tego folderu? Pytam, bo laik komputerowy ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Jak masz pliki porozrzucane po całym dysku to się wolniej wczytują tzn są nieułożone po kolei ustaw fps na 60 i spróbuj.@czujny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 3 godziny temu, Czujny napisał: a drugi problem to ten najbardziej irytujący. Ścinki podczas biegania, obracania kamery, ścinanie się NPCy podczas ich marszu i ogólne wrażenie mniejszej ilości FPS niezależnie od ustawień oświetlenia i ogólnych........................................................... Nie wiem czy to pomoże :https://yadi.sk/d/bbnkWTXc3Rkp6X pozycja nr dwa to zestaw "lekkich tekstur". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Wie ktoś czemu nie mogę zapisywać z menu gry tylko przed quicksave? Przy wpisywaniu nazwy tak jakby nie odczytuje klawiatury no i te ścinki przez które się grać odechciewa. Zjechałem jeszcze bardziej z ustawieniami, zmieniałem limity fps i nic W plikach gry wolałbym nie dłubać bo potem mogą być inne problemy Edytowane 16 Maja 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Podsumowując bo się zgubiłem totalnie. Moda pobrałem, patche też. Spolszczenie też. Nie pobrałem tego repacka mam nadzieje, że nic nie straciłem. Bedę wgrywał jakieś uproszczenia. Co robię źle? Bo na bank coś robię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @IgnachinioInstalujesz: najpierw OP 2.1 - język instalatora możesz ustawić na np. angielski - będzie łatwiej, do instalacji OPka automatycznie jest wybierany dysk C (systemowy), ale mogą być z tym problemy - można to zmienić - ja mam na kolejnym dysku z grami osobny folder, który nazwałam OP 2.1 (też radzę stworzyć Ci taki folder, można to zrobić z poziomu instalatora lub samemu) i tam mam zainstalowanego OPka potem instalujemy patch 6.2k , potem patch 7.3 wrzucamy polonizację gamedata.dbz_patch7_text02k oraz gamedata.dbz_patch7_text03k, dopiero po odpaleniu gry w menu głównym w opcjach zmieniasz język na polski (Polish), zmieniamy również kodowanie i czcionkę na Central European - po wprowadzeniu tych zmian grę należy zresetować (wyłączamy i włączamy ponownie), wybieramy Nowa Gra i patrzymy czy wszystko działa - należy poczekać do pierwszej rozmowy z Astronomem, jeśli tak wychodzimy z gry i wrzucamy uproszczenia, z których chcesz skorzystać w postaci pliku fsgame.ltx, gamedaty oraz odblokowanego pliku xrCore, który wklejamy do folderu bin moda ze zgodą na zmianę (oryginał xrCore radzę skopiować w bezpieczne miejsce) włączamy grę i znowu patrzymy czy wszysko działa, jeśli tak cieszymy się OPkiem P.S Czasami warto OPkowi dać uprawnienia administratora - może pomóc 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) 11 godzin temu, Zwinny napisał: Wie ktoś czemu nie mogę zapisywać z menu gry tylko przed quicksave? Przy wpisywaniu nazwy tak jakby nie odczytuje klawiatury no i te ścinki przez które się grać odechciewa. Zjechałem jeszcze bardziej z ustawieniami, zmieniałem limity fps i nic W plikach gry wolałbym nie dłubać bo potem mogą być inne problemy Dokładnie te same problemy co i u mnie. Ten z save obszedłem tak jak radzili tylda na klawiaturze (konsola)>wpisujesz save "nazwa" i wciskasz enter. W sprawie ścinek nic nie pomaga, ani lżejsze tekstury, ani zjechanie na minimalne ustawienia, ani limity fps. Wydaje mi się, że któryś z tych dwóch patchy coś popieprzył. Na razie dałem spokój i czekam do kolejnego oficjalnego patcha. Może coś się zmieni na lepsze. Edytowane 17 Maja 2019 przez Czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) 18 godzin temu, Pure napisał: Standardowo u mnie problem ze stosunkami z kretyńskimi wojakami pod mostem na kordonie. Kompletnie nic nie zrobiłem im a część do mnie strzela, część nie. Cofnąłem zapis żeby sprawdzić czy wszystko gra, ale na wcześniejszym też część strzela. I co teraz zrobić? Také se mně to stalo.Musíš mít alespoň 300000 rublů a u Sidora je naskočí dialog s problémy frakcí.Za 250000 ti je udobří. Nebo jestli nemáš zatím tolik peněz musíš editovat soubor game relation.ltx. Edytowane 17 Maja 2019 przez Hobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Teraz, Hobby napisał: Také se mně to stalo.Musíš mít alespoň 300000 rublů a u Sidora je naskočí dialog s problémy frakcí.Za 250000 ti je udobří. O widzisz. Dobry pomysł. Ja też o tym zapomniałem, a faktycznie Sidor dzięki swoim kontaktom jest w stanie naprawić stosunki z frakcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Moi drodzy, czy jest mi ktoś w stanie rozrysować plan tego gdzie są butelki w zadanku "Strzelec Wyborowy"? Od 2 godzin nad nim siedzę i nie mogę ich znaleźć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @Wędrowiec Chodzi Ci o zadanie w Dolinie Mroku? Musisz szukać Czasami trzeba wejść na poręcz i się wychylić w bok żeby jakąś zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Butelki są począwszy od wierz strażniczych, poprzez parapety budynku, jego dachu, po ogrodzeniowe słupki po lewej stronie kompleksu, patrząc ze stanowiska strzeleckiego na cysternie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @Czujny Na op-2 też miałem takie ścinki, wątpię żeby patch coś naprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @Wędrowiec Obejrzyj też dokładnie szczyt tego żurawia przy bazie, tam też jest kilka, choć niełatwo je zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @Zwinny, rozumiem. Ja z kolei każdą poprzedni wersję moda śmigałem na max ustawieniach i wszystko szło elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Poprawka, jak podnieść schowek pod mostem? Gra nie pozwala mi się tam wczołgać nawet w najniższym przysiadzie Edytowane 17 Maja 2019 przez Wędrowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 34 minuty temu, Wędrowiec napisał: Poprawka, jak podnieść schowek pod mostem? Gra nie pozwala mi się tam wczołgać nawet w najniższym przysiadzie ph_box0_center = 0.0, 0.9, 0.0 ph_box0_size = 0.35, 0.9, 0.35 ph_box1_center = 0.0, 0.6, 0.0 ph_box1_size = 0.35, 0.6, 0.35 ph_box2_center = 0.0, 0.35, 0.0 ph_box2_size = 0.1, 0.25, 0.1 Zrób sobie kopię actor.ltx - bo te parametry podane powyżej czasami bywają problematyczne w przypadku innych schowków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Udało się i bez tego ale czułem się jak akrobata ze skłonnościami samobójczymi Edit: Wiecie może jak dobrać się do schowka kolekcjonera przy tym zardzewiałym autku na agropromie? Edytowane 17 Maja 2019 przez Wędrowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @Wędrowiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Mam problem z zadaniem na pda kreta w tunelu, zabieram je i przyłażą wojskowi zabrać je do bazy skopiować dane a ja mam się zgłosić do szerstiuka po nie z powrotem, jak już zachodzę to ten jest wrogi i do mnie strzela Edit: Pewnie trzeba zrobić ten quest przed rozrubą w agropromie Edytowane 17 Maja 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi