Buber Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Hans napisał: zmieniałem płyte główną w blaszaku, system nie wstał niestety(wbrew przekonaniu ,że wstanie) Po zmianie płyty to nawet oryginalny Windows nie wstaje Trzeba aktywować jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Kiedyś mi wstał..dlatego sejwów nie zachowałem(chociaż zawsze to robiłem)..win 10 orginalny, jednak nie ma co czytać poradników ze strony microsoftu, sami sie gubią w tym co piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 @boberm Odpisuję na twoją odpowiedź w mojej sprawie (amunicja z trupów). Wypakowałem Achivments i nie pomogło. Plik odnośnie ammo z trupów też wgrany i nic. Nie mam za to zmienionego cheat engine tak jak wszyscy. Jest może pod v8.0 ? Nie mogę wykopać takiego na forum do v.8.0 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) @Ptachu No to spróbuj to: tylko najpierw zrób kopię swoich plików. 0.Мод.Движок для № 8k.zip Edytowane 19 Czerwca 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) @boberm Nie pykło ale może to rozkminisz ja mam mózg zniszczony pracą dzisiaj Expression : fatal error Function : CLanguagesManager::loadDefault File : LanguagesManager.cpp Line : 105 Description : <no expression> Arguments : Invalid required configuration! See log for detail. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Ptachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 @Ptachu - Nie jestem informatykiem , ale tak na oko - to masz coś nie tak z kodowaniem tekstu . Tutaj to raczej jakiś Mechanik z Forum przydałby się do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Spoko dzięki odezwałem się ale też nie dają rady ^^ Dziękuję za zainteresowanie problemem ! PS: Spawnera też nie mogę wgrać Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Ptachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) @Ptachu - spróbuj w ten sposób - najpierw wszystko out , a nastepnie po kolei od nowa. Sprawdzając za każdym razem czy Op-ek odpala. Ciut prymitywne ale -miejmy nadzieje- pozwoli na określenie poprawki skutkującej wylotem. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) 35 minut temu, boberm napisał: @Ptachu - spróbuj w ten sposób - najpierw wszystko out , a nastepnie po kolei od nowa. Sprawdzając za każdym razem czy Op-ek odpala. Ciut prymitywne ale -miejmy nadzieje- pozwoli na określenie poprawki skutkującej wylotem. Problem jest tylko po wrzuceniu pliku .dll od ciebie inaczej go nie ma. Za to jak wrzucę fix na ammo od ciebie to w grze nie widzę żeby on działał :v Mam od 2-3 do 6-7 pestek z trupa. Reszta hula Instaluje tak. 1, mod op 2, patch 8,0 3, spolszczenie 4, fix na ammo/plik dll (crash po wrzuceniu pliku xcore.dll, gamedata nie crashuje) Nie robię nic więcej nic. Gra śmiga znakomicie nie ma zacinek wylotów ale jak mam znajdywać dalej przy trupach po 5 ammo to sobie odpuszczę na chwilę bo Sado-Maso nie jestem ;D Nie wiem też dlaczego mam Developer Mode włączone po zainstalowaniu patcha 8,0 ??? Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Ptachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 39 minut temu, Ptachu napisał: Instaluje tak. 1, mod op 2, patch 8,0 3, spolszczenie 4, fix na ammo/plik dll (crash po wrzuceniu pliku xcore.dll, gamedata nie crashuje) Jakie spolszczenie? Najnowsze jest w patchu 8.0, przed instalacją masz skasować te stare, no i na 8.0 też żadnego nie wrzucaj. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 (edytowane) 17 godzin temu, tom3kb napisał: Jakie spolszczenie? Najnowsze jest w patchu 8.0, przed instalacją masz skasować te stare, no i na 8.0 też żadnego nie wrzucaj. Zaczynałem grę na 7.3 :/ Spróbuję wywalić całość i zainstalować od nowa w takim razie :d Może tutaj jest pies pogrzebany (wcześniej usuwałem zgodnie z opisem z pierwszej strony pliki k03) Mod przeinstalowany tak jak pisałeś @tom3kb dalej nic Skrypt na więcej amunicji w trupach jak nie działał tak nie działa. Brak mi pomysłów już. Plik .dll od @boberm dalej krzaczy grę ! To jest jakieś dziwne. Narazie mam dość. Nie będę uprawiał jawnie Sado-Maso Jeśli trupy mają zostawiać 4-6 pocisków to ja dziękuję postoję dzięki za pomoc panowie Jak macie jakiś TS/Discord gdzie mógłbym opowiedzieć o problemie to podejmę ostatnią próbę Edytowane 20 Czerwca 2019 przez Ptachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 @Ptachu Przecież 4-6 pocisków to bogactwo czego chcieć więcej. Ja się co chwilę łapię, że jak chodzę np z sksem to za chwilę mam z 400naboi do kałasza, jak przerzucę się na AK to potem znowu kilkaset naboi do m4 schomikowane, albo do grozy czy innego sturmgewehr. A discord forumowy jest, na stronie masz niebieską zakładkę obok tej żółtej od społeczno ści ale nie wiem kto na nim siedzi bo ja z niego nie korzystam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Bogactwo panie jak wylosuje gra to bogactwo a tak to bieda :V Nigdy nie wiesz czy koło fortuny wyda ci 1 czy wyda 6 xd Discord próbowałem niestety się nie udało Spróbuję sam pokombinować urlop mam w sierpniu nie teraz to później ;P Dziękuję za pomoc panowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 18 godzin temu, Ptachu napisał: Nie wiem też dlaczego mam Developer Mode włączone po zainstalowaniu patcha 8,0 ??? Skoro masz napis Developer Mode, to znaczy, że nie masz usuniętego zabezpieczenia antyczitowego z gry. Żadna gamedata z żadnymi poprawkami ci nie będzie działała. Czit na silnik do patcha 8.0 można pobrać stąd Rozpakowany plik xrcore.dll wrzucić do folderu bin. Poza tym wgrywane poprawki, na przykład, na zdobywaną ilość amunicji, powinny być przygotowane pod odpowiedniego patcha. Poprawki przygotowane pod innego patcha mogą działać, ale wcale nie muszą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 (edytowane) 20 godzin temu, kobal napisał: Skoro masz napis Developer Mode, to znaczy, że nie masz usuniętego zabezpieczenia antyczitowego z gry. Żadna gamedata z żadnymi poprawkami ci nie będzie działała. Czit na silnik do patcha 8.0 można pobrać stąd Rozpakowany plik xrcore.dll wrzucić do folderu bin. Poza tym wgrywane poprawki, na przykład, na zdobywaną ilość amunicji, powinny być przygotowane pod odpowiedniego patcha. Poprawki przygotowane pod innego patcha mogą działać, ale wcale nie muszą. --------------------------- Fatal Error --------------------------- Expression : fatal error Function : CLanguagesManager::loadDefault File : LanguagesManager.cpp Line : 105 Description : <no expression> Arguments : Invalid required configuration! See log for detail. Press OK to abort execution and see log for details --------------------------- OK --------------------------- Za każdym razem po wrzuceniu Czita na silnik. Nie wiem jak to ominąć i próbowałem znaleźdz obejście. Z forum/discorda nie udało mi się uzyskać odpowiedzi co do tego loga PS: Kobal Ty to jednak fachowiec jesteś :v EDIT: Usunąłem Developer Mode mody dalej nie działają. Na czas testów ustawiłem wartość domyślną pozostawianej amunicji w trupach dla pocisków 5.45x39 w trupach na 90 pestek w gamedata/config/misc/death_items_count.ltx i dalej nie bangla ! Usialala wysiadam :3 NPC z bronią pod 5.45x39 dalej mają 1-6 pocisków. Gamedata/script/death_menager.script przestawiona wartość "local global_rebalance_loot = 1" na 1.0 z 0.1 i dalej lipton Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Ptachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 (edytowane) Jak zdobyć artefakt inferno dla sidorowicza? Zagadałem do krzyża ale on mi dał tylko quest na jakiegoś gościa co w nocy łazi i drzewa rąbie. Nabiegałem się po całym lesie z detektorem artów i nie znalazłem.Wolałbym też podpowiedź tekstową bo mam problemy z netem i używam pakietu na telefonie Druga sprawa to składniki dla kulinara, nie wiem nie mam dialogów ani składników na radarze, jest to niezbędny quest dla fabuły czy można olać? Edytowane 20 Czerwca 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Musisz w zapomnianym lesie znaleźć rannego stalkera, zapomniałem jak się nazywa. On ci powie, że artefakt mają najemnicy, którzy będą na wysypisku szli w stronę doliny mroku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Krzyż powinien Ci powiedzieć o strzelaninie która była na wschodzie lasu, na północ od przejścia do Doliny. Idziesz tam, znajdujesz przy trzech duzych kamieniach trupa Chemika i pojawi się wtedy jego kumpel który wszystko Ci opowiada. Potem lecisz na Wysypisko załatwiasz bandytów i przy przywódcy znajdujesz artefakt. Poza tym przy braniu tego zadania Sidor daje Ci naboje które masz zanieść Krzyżowi, jak ich nie masz albo sam zużyjesz to nic Ci nie powie, trzeba mu oddać to ammo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 No tak czyli muszę kupić u worona kartacze, nawet w opisie jest napisane, chyba ślepy jestem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Problem krótki, więc chyba nie opłaca się robić do niego tematu w dziale z problemami fabularnymi: Zmieniła się lokalizacja spodni Tolika, teraz znajdują się gdzieś na północnym posterunku na Kordonie. Przeszukałem wnętrze, byłem w tym małym pomieszczeniu na górze, obszedłem cały obszar obok budynku, a nawet byłem pod tym BTRem iii...nic nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 @czynnywulkan Trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Poszło! Dzięki wielkie tam akurat nie szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Jestem bliski wypier.... tego moda z dysku. Na Jupiterze nie da się grać, krasz za kraszem. Uruchamiam grę, przejdę parę kroczków i wylot. Znowu uruchamiam grę, pogram 3 minuty max i wylot. Bo przecież na 8gb ram ciągle jest "out of memory"......... Zobaczcie na daty logów jak wygląda moja gra na Jupiterze. Przecież to jest ku.... jakiś dramat totalny. Ktoś doszedł już na jupiter i ma tak samo? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 (edytowane) @Pure Grasz na nowym patchu? Może to on coś psuje, wywal dodatki też jak masz, raczej to mało prawdopodobne ale można sprawdzić Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Nie ma to nic wspólnego z dodatkami. A gram na 8.0. Im dłużej i więcej zrobiłem na lokacji tym bardziej stała się nie grywalna. Póki co poszedłem do podziemi i potem tam wrócę. Jeśli będzie tak samo to kończę, bo nie zamierzam grać przez minute, żeby potem znów włączać grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi