koboldzisko Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 7 minut temu, Sarkazm napisał: Znalazłem masę odpowiedzi i wszystkie prowadzą do 1 kłamliwego filmiku gdzie koleś wchodzi zwyczajnie na kucaka, tylko że koleś sobie zmienił wysokość kucania i nikt ani 1 słowem nie wspomni jak to edytować w plikach gry zrobiłem bez edycji plików - to się zaczyna na kucaka a potem sie człowiek musi wyprostować i wtedy przejdzie - ot taka ciekawostka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 10 minut temu, Sarkazm napisał: Znalazłem masę odpowiedzi i wszystkie prowadzą do 1 kłamliwego filmiku gdzie koleś wchodzi zwyczajnie na kucaka, tylko że koleś sobie zmienił wysokość kucania i nikt ani 1 słowem nie wspomni jak to edytować w plikach gry No teraz to mnie wkurzyłeś. Informacja o tym jest też w tych tematach . Tylko trzeba sobie poszukać. Nie wymagaj, aby ktoś Ci łopatą podawał potrzebne informacje. Umiejętość pisania jak widac masz opanowaną , można domniemywać że umiejętość czytania też . A to oznacza że jedyną zaporą jest twoje lenistwo. Po co masz się "przebijac" przez informacje - na pewno ktos to poda jak na tacy. BTW; edycja pliku kucania jest rozrzucona po wielu miejscach tego Forum , a nawet tematu Opka. I jak napisał @koboldzisko - niekoniecznie jest to potrzebne do tego questu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 2 minuty temu, boberm napisał: No teraz to mnie wkurzyłeś. Informacja o tym jest też w tych tematach . Tylko trzeba sobie poszukać. Nie wymagaj, aby ktoś Ci łopatą podawał potrzebne informacje. Umiejętość pisania jak widac masz opanowaną , można domniemywać że umiejętość czytania też . A to oznacza że jedyną zaporą jest twoje lenistwo. Po co masz się "przebijac" przez informacje - na pewno ktos to poda jak na tacy. BTW; edycja pliku kucania jest rozrzucona po wielu miejscach tego Forum , a nawet tematu Opka. I jak napisał @koboldzisko - niekoniecznie jest to potrzebne do tego questu. A myślisz że nie przeglądałem, widziałem tylko ciągle tą samą odpowiedź a pytania jak edytować plik zostawały bez odpowiedzi albo z odpowiedzią: nie wiem. Więc się nie wściekaj że spośród setek podobnych zapytań nie odnalazłem tej jednej jedynej xD Ta gra ma mase niedoróbek i błędów jak np. zadania które się nie zapisują w PDA a w tych forach jest masa zapytań które pozostają bez odpowiedzi. TO nie jest moje pierwsze podejście do gry i zwykle najpierw sprawdzam za pomocą opcji szukaj, dobrze jednak wiem że tysiące zapytań jest przemilczanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 7 minut temu, Sarkazm napisał: Ta gra ma mase niedoróbek i błędów jak np. zadania które się nie zapisują w PDA Ale tak miało być - to akurat zamierzony cel - autorzy pisali o tym, więc to nie jest niedoróbka, to sprawdzenie czy czytasz co do ciebie piszą autorzy - bo praktycznie wszystko ci piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 8 minut temu, koboldzisko napisał: Ale tak miało być - to akurat zamierzony cel - autorzy pisali o tym, więc to nie jest niedoróbka, to sprawdzenie czy czytasz co do ciebie piszą autorzy - bo praktycznie wszystko ci piszą Ale nie zawsze idzie zapamiętać zwłaszcza jak dostęp do misji masz za wiele wiele dni i kilka takich misji xDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 2 minuty temu, Sarkazm napisał: Ale nie zawsze idzie zapamiętać zwłaszcza jak dostęp do misji masz za wiele wiele dni i kilka takich misji xDDDD F12 i masz screena zapisanego, do tego mam sterte kartek przy kompie i tam szukam co gdzie zrobic i gdzie iść - przy baldurze też tak miałem i na fallout 2 też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 37 minut temu, koboldzisko napisał: F12 i masz screena zapisanego, do tego mam sterte kartek przy kompie i tam szukam co gdzie zrobic i gdzie iść - przy baldurze też tak miałem i na fallout 2 też To w końcu gra czy wykłady i egzaminy na uczelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 4 minuty temu, Sarkazm napisał: To w końcu gra czy wykłady i egzaminy na uczelni? To jest solanka - nie spotkałem się z grą która by oferowała tyle treści co ta gra i to bez grindu - więc ani to ani to 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 3 minuty temu, koboldzisko napisał: To jest solanka - nie spotkałem się z grą która by oferowała tyle treści co ta gra i to bez grindu - więc ani to ani to Jak robił screeny każdej rozmowie to będę musiał kupić osobny dysk na screeny. Czas iść do elektromarketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 37 minut temu, Sarkazm napisał: Jak robił screeny każdej rozmowie to będę musiał kupić osobny dysk na screeny. Czas iść do elektromarketu dla OP 2.1 kupiłem dysk SSD - więc mnie to akurat nie rusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 5 minut temu, koboldzisko napisał: dla OP 2.1 kupiłem dysk SSD - więc mnie to akurat nie rusza? Ja mam już 2. Kupie osobny na screeny do OP xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 4 minuty temu, Sarkazm napisał: dla OP 2.1 kupiłem dysk SSD - więc mnie to akurat nie rusza? w kompie do solanki mam ssd systemowy i hdd na dane, kupiłem trzeci ssd na solanke tylko i wyłącznie - kup, przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Teraz, koboldzisko napisał: w kompie do solanki mam ssd systemowy i hdd na dane, kupiłem trzeci ssd na solanke tylko i wyłącznie - kup, przyda się Z tego co pamiętam to potrzebne będzie też dużo alko na moje nerwy. Nie grałem w to z rok ale jeszcze coś tam pamiętam, niestety xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przymulołek Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Hejo, właśnie ukończyłem główną fabułę stalkera ( zajeło mi to 40 dni w grze ) i mam 3 pytania na które za cholerę nie mogę znaleźć odpowiedzi, a mianowicie : - w ogóle co dalej ? jak rozpocząć fabułę solianki ? w dzienniku nie ma wzmianki co dalej ani żaden npc nie ma nic nowego do powiedzenia - czy jest sens wchodzić do pieczary i co tam znajdę ? - qest z naprawą miotacza ognia jest bardzo długi i zastanawiam się nad porzuceniem tego zadania, czy miotacz ognia to dobra broń ? z góry dziękuje za odpowiedź ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 @Przymulołek ale tu się, że tak powiem jedzie równolegle fabułę z Cienia i z moda do Pieczary to już przecież na samym początku moda "wchodzisz" jak łykasz lekarstwo od Bagiennego Doktora. Na bank już musiałeś mieć pełno innych zadań z moda, które mogłeś robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Godzinę temu, Przymulołek napisał: Hejo, właśnie ukończyłem główną fabułę stalkera ( zajeło mi to 40 dni w grze ) i mam 3 pytania na które za cholerę nie mogę znaleźć odpowiedzi, a mianowicie : - w ogóle co dalej ? jak rozpocząć fabułę solianki ? w dzienniku nie ma wzmianki co dalej ani żaden npc nie ma nic nowego do powiedzenia - czy jest sens wchodzić do pieczary i co tam znajdę ? - qest z naprawą miotacza ognia jest bardzo długi i zastanawiam się nad porzuceniem tego zadania, czy miotacz ognia to dobra broń ? z góry dziękuje za odpowiedź ... Ukończyłeś. Jak? Wstąpieniem do Z -Swiadomości , czy też rezygnacją ..... rezygnując zostajesz przeniesiony na CEA2 ... i gra idzie dalej. Pieczara i jej mieszkańcy , w tym Górnik są składową dalszego scenariusza ... bez questów na tej lokacji i lokacji Labirynt nie pzeejdziesz dalej ..... Tu masz cały scenariusz :https://stalkerteam.pl/topic/967-przewodnik-po-narodnoj-soljance/ Quest z miotaczem jest kwestią wyboru ... możesz , ale nie musisz. Twój wybór. (Scenariuszowo nie ma żadnego znaczenia) W dalszej , o wiele dalszej części gry znajdziesz inny miotacz. BTW ;miotacz na mutki - jedna z lepszych broni!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Przymulołek napisał: Hejo, właśnie ukończyłem główną fabułę stalkera ( zajeło mi to 40 dni w grze ) i mam 3 pytania na które za cholerę nie mogę znaleźć odpowiedzi, a mianowicie : - w ogóle co dalej ? jak rozpocząć fabułę solianki ? w dzienniku nie ma wzmianki co dalej ani żaden npc nie ma nic nowego do powiedzenia - czy jest sens wchodzić do pieczary i co tam znajdę ? - qest z naprawą miotacza ognia jest bardzo długi i zastanawiam się nad porzuceniem tego zadania, czy miotacz ognia to dobra broń ? z góry dziękuje za odpowiedź ... A pamiętasz jak wyłączyć ten teleport do schowka Striełoka w Podziemiach Agropromu? Bo za nic nie pamiętam a linki do ruskich poradników które można tu znaleźć są troche wybrakowane Tyle razy to przechodziłem a ciągle nie pamiętam xD Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 @Sarkazm - teleport wyłączasz wewnątrz pomieszczenia znajdując PDA ( leży obok bodajże rur przy wejściu). Ale tobie pewnie chodzi o to jak tam się dostać , ano - gra prowadzi za rączke , po zgaśnieciu jednego - uaktywnia się drugi w pomieszczeniu z nadmuchami , a potem następny - w tunelu z elektrodami ..... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 2 minuty temu, boberm napisał: @Sarkazm - teleport wyłączasz wewnątrz pomieszczenia znajdując PDA ( leży obok bodajże rur przy wejściu). Ale tobie pewnie chodzi o to jak tam się dostać , ano - gra prowadzi za rączke , po zgaśnieciu jednego - uaktywnia się drugi w pomieszczeniu z nadmuchami , a potem następny - w tunelu z elektrodami ..... Coś pamiętam że było kilka skoków ale w sumie nie byłem jeszcze na górze. Tak jest jak pijesz podczas grania i potem niewiele pamiętasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przymulołek Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 54 minuty temu, boberm napisał: Ukończyłeś. Jak? Wstąpieniem do Z -Swiadomości , czy też rezygnacją ..... rezygnując zostajesz przeniesiony na CEA2 ... i gra idzie dalej. Pieczara i jej mieszkańcy , w tym Górnik są składową dalszego scenariusza ... bez questów na tej lokacji i lokacji Labirynt nie pzeejdziesz dalej ..... Tu masz cały scenariusz :https://stalkerteam.pl/topic/967-przewodnik-po-narodnoj-soljance/ Quest z miotaczem jest kwestią wyboru ... możesz , ale nie musisz. Twój wybór. (Scenariuszowo nie ma żadnego znaczenia) W dalszej , o wiele dalszej części gry znajdziesz inny miotacz. BTW ;miotacz na mutki - jedna z lepszych broni!! Szkoda że wcześniej nie wiedziałem o tym poradniku, dziękuje :3 ale słyszałem że kiedy się przejdzie wątek główny i podczas rozmowy ze świadomością Z wybierzemy opcje dalszej gry, odpala się nowy wątek główny, fabuła Solianki, czyli to nie prawda ? ten mod dodaje tylko zadania poboczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 23 minuty temu, Przymulołek napisał: Szkoda że wcześniej nie wiedziałem o tym poradniku, dziękuje :3 ale słyszałem że kiedy się przejdzie wątek główny i podczas rozmowy ze świadomością Z wybierzemy opcje dalszej gry, odpala się nowy wątek główny, fabuła Solianki, czyli to nie prawda ? ten mod dodaje tylko zadania poboczne ? Nie mam pytań Chociaż przeczytałeś opis moda? Czy tak sobie zainstalowałeś losowego? Przecież do czasu przejścia fabuły z Cienia powinieneś mieć odkryte z z cztery nowe lokacje po drodze plus od grona NPC którzy zadają Ci jakieś questy. W tym parę nowych kwestii fabularnych. Fabuła Cienia to taka piaskownica z tym co Cię spotka w dodatkowej fabule. OP to największy mod do Stalkera. Ale też bardzo trudny. Cytat Znalazłem masę odpowiedzi i wszystkie prowadzą do 1 kłamliwego filmiku gdzie koleś wchodzi zwyczajnie na kucaka, tylko że koleś sobie zmienił wysokość kucania i nikt ani 1 słowem nie wspomni jak to edytować w plikach gry @Sarkazm proszę Cię. Każdego questa da się przejść bez grzebania w plikach. Jest to trudne ale nie niemożliwe. Zresztą z tego co pamiętam ten pierwszy schowek jest właśnie po to zrobiony abyś musiał się trochę natrudzić. I to nawet jest w opisie tego schowka. @boberm SZACUN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przymulołek Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Mod został mi polecony i nie przeczytałem opisu xd mam odblokowane nowe miejscówki ale mam problem z rozpoznaniem które zadania są zwykłe typu znajdź i zabij a zadaniami ciekawszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 To co wrzucił kolega Boberm Ci pomoże w rozpoznaniu zadań. Ale generalnie zadania które prowadzą dalej fabułę powinieneś mieć już rozpoczęte, Górnik Ci daje takie zadania. Pewnie poszukasz sobie Ducha i Kła czyli Sacharow. Tak naprawdę rób wszystkie zadania. Nagrody są w miarę (dobra broń, arty). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 ... te na czerwono -generalnie fabuła , te na zielono - cykliczne generalnie nie związane bezpośrednio z fabułą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Przymulołek - zadanie z pozoru banalne - przynieś łapę teściowej moze zamienić sie w ciekawe zadania poboczne które popchna fabułe i dadzą tobie nowe, ciekawe bambetle. Nie lekceważ z pozoru nie ciekawych zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi