Szczepan9205 Opublikowano Niedziela o 08:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 08:40 @brix32 Ogólnie jest tak (jeśli dobrze pamiętam), że jeżeli chcesz grać typowo fabuły modów zawartych w tym modpacku to odznaczasz sobie przy tworzeniu postaci "Tryb Fabularny" - wtedy w oknie wyboru lokacji startowej pojawią Ci się nazwy modów i ich główni bohaterowie do wyboru i w zależności od tego startujesz tam gdzie w oryginalnym modzie był start czyli np. jak weźmiesz Diegtiariowa i Zew Prypeci no to startujesz na Zatonie. Jeżeli z kolei zostawisz zaznaczony "Tryb fabularny" to nie pamiętam już dokładnie, ale chyba możesz wybrać sobie lokację startową w zależności od frakcji, którą wybierzesz tylko też nie pamiętam czy wtedy fabuły z modów działają czy masz dostępną tylko tą oryginalną z Anomaly. W każdym razie - w tym modpacku masz pełną fabułę oryginalnego Zewu Prypeci (Droga na płaskowyż to zadanie właśnie z fabuły Zewu - to Ci chyba powinno wystarczająco podpowiedzieć z kim musisz zagadać), a Worobuszkin to zdaje się postać z SGM 2.2 do Zewu - trochę rzeczy z SGM też tu jest, ale całej fabuły chyba nie przenieśli. Pomijając to, no to w Anthology masz jeszcze pełne fabuły Doliny Szeptów, Przestrzennej Anomali, Na przekór śmierci: W pajęczynie kłamstw, Spectrum Project - Droga we mgle i Zaginiony Oddział + pojedyncze zadania lub przedmioty z Kronik Czarnobyla, Na przekór śmierci: Nowicjusz, Na przekór śmierci: W diabelskim kręgu i Kontrakt na nowe Życie, także jest w czym wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano Niedziela o 19:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:12 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie czy graliście w s.t.a.l.k.e.r. 2 serce Czernobyla. Jeżeli tak, czy jest fajna? Trzyma klimat poprzedników? Co sądzicie o tej grze? Czy jest dostępna jakaś wersja demonstracyjna, aby sprawdzić czy można będzie pograć choćby na minimalnych ustawieniach ? Jeżeli tak możecie podrzucić odnośnik do strony z demem? I zaraz się biorę za poszukiwanie odpowiedzi. Jak mogłem zapomnieć o drodze na płaskowyż z Zewu Prypeci ? Jakie są wasze ulubione lokacje ? Moje to Zaton i Stacja Janów z Zewu Prypeci i Bagna - te z Czystego Nieba. Edytowane Niedziela o 19:20 przez brix32 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Poniedziałek o 07:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 07:36 @brix32Ja już mam prawie 100 godzin w dwójce i powiem tak - klimat jest, lokacje fajne, fabuła też jak dla mnie w porządku chociaż jestem może dopiero koło połowy. Ale póki co jest wiele problemów technicznych, a A-Life czyli podstawa każdej części Stalkera nie istnieje w tej grze i GSC się do tego przyznało - mają to naprawić w przyszłości, ale na razie Zona jest praktycznie pusta, co jakiś czas zespawnuje się jakiś oddział stalkerów, albo zgraja mutantów, ale... S2 nie ma dema. Jedyne co możesz zrobić, żeby się rozeznać trochę czy Ci ruszy i czy będzie w miarę ok chodzić i ewentualnie na jakich konkretnie ustawieniach to wpisać sobie na YT coś w stylu (podam tu moje podzespoły PC): Stalker 2 Ryzen 5 5600X RTX 4060 32GB RAM. Zamiast moich wklep swój procesor, kartę graficzną i ilość RAM i pooglądaj filmiki, ale musisz jeszcze brać pod uwagę, że w S2 na razie optymalizacja też trochę leży - ja na takim sprzęcie mam te 60 klatek w otwartym terenie, ale w zasiedlonych miejscach typu Bar na przykład już klatki mi lecą do 30, albo niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano Poniedziałek o 19:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:16 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź i równocześnie mam pytanie - warto zainwestować w pendrive z oprogramowaniem hakerskim dostępnym u Kardana na Zatonie? Wykończyłem grupę najemników która biegając po lokacji nagabywała stalkerów o pieniądze - czy nie powinienem był tego robić, ponieważ może to dalej mieć jakiś wpływ na grę? Co do stalkera dwójki to po opinii Kolegi, raczej się wstrzymam z zakupem do czasu powstania nowych poprawek A-Life i jej optymalizacji. Na swoim Ryzen 3 1200 af z 24gb ram i Geforce GTX 1050 Ti w tej chwili na pogranie wielkich szans nie mam. A na razie pozostanę przy modyfikacjach do poprzedników. Teraz na antology 1.2 gram na ustawieniu dx 11 HBA0 i reszta jakieś minimalne ustawienia, no i jak wychodzi słońce to gra dostaje czkawki. Więc ta modyfikacja jest dosyć wymagająca dla sprzętu. Edytowane Poniedziałek o 19:34 przez brix32 dopiski i poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi