Meta Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 Planuję kiedyś zgłębić temat osobiście, zebrać informacje i coś naskrobać, ale na razie chciałam się tylko podzielić tymi krótkimi materiałami. Różnice w wersjach gry: Różnice regionalne (trochę chaotycznie zrobiony ten filmik): Spoiler 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 @Meta To chyba będzie w v.1.005, bo taką miałem pierwszą. Teleport z Radaru do Prypeci nie jest na bramie, ale za nią można przejść i trzeba powalczyć. A faktyczne tele jest przy ścianie pierwszego budynku Prypeci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 Ja planowałem przejść cień bez żadnych patchy i tak samo czyste niebo, choć z tym drugim będzie trudniej :E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted May 17, 2023 Author Report Share Posted May 17, 2023 @Zwinny Nie sprawdzałam osobiście, ale natknęłam się kiedyś na opinie osób trzecich, że CzN przed poprawkami był wręcz niegrywalny, więc to by mogło być niezłe wyzwanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArNie Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 Czystego Nieba możesz nie być w stanie ukończyć bez patchy, jako że na Agro może nie zespawnować ci się Kryłow pod żadnym warunkiem. Bez niego fabuły do przodu nie pchniesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted June 22, 2024 Report Share Posted June 22, 2024 ArNie - posiadam (płyty z oryginalną grą) wersje 1.0 wszystkich częśći, do nich dodaje sie pacz NoDVD i pasują do nich wszystkie nakładki zmieniające wersje gry - na przykład z wersji 1.o (cienie) na 1.0004 lub 05, 06, 07 a nawet 08. Późniejsze wersje nie z płyt były często niedopracowane i stąd problemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted June 22, 2024 Report Share Posted June 22, 2024 @vidkunsen no bo jak masz 1.0 to najlepsza wersja bo patchami sobie zawsze zrobisz taką jak potrzebujesz. "Późniejsze wersje nie z płyt" nie były "niedopracowane" tylko jak już była w jakiejś nowej wersji to trzeba było np cudować z downgradeami, a to nie z każdą wersją było łatwe i nie każdy potrafił zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skryty Posted June 22, 2024 Report Share Posted June 22, 2024 (edited) Często do tego dochodziło, że podstawka oraz łatki do Cienia Czarnobyla miały w sobie format plików *.db (database). By je otworzyć, zmodyfikować, trzeba było użyć do tego odpowiedniej aplikacji, służącego do otwierania, wypakowania plików tegoż formatu. Dla części osób, w tym mnie, było to dość problematyczne dodatkowo. Edited June 22, 2024 by Skryty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts