Meta Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Planuję kiedyś zgłębić temat osobiście, zebrać informacje i coś naskrobać, ale na razie chciałam się tylko podzielić tymi krótkimi materiałami. Różnice w wersjach gry: Różnice regionalne (trochę chaotycznie zrobiony ten filmik): Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 @Meta To chyba będzie w v.1.005, bo taką miałem pierwszą. Teleport z Radaru do Prypeci nie jest na bramie, ale za nią można przejść i trzeba powalczyć. A faktyczne tele jest przy ścianie pierwszego budynku Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Ja planowałem przejść cień bez żadnych patchy i tak samo czyste niebo, choć z tym drugim będzie trudniej :E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 17 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 @Zwinny Nie sprawdzałam osobiście, ale natknęłam się kiedyś na opinie osób trzecich, że CzN przed poprawkami był wręcz niegrywalny, więc to by mogło być niezłe wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Czystego Nieba możesz nie być w stanie ukończyć bez patchy, jako że na Agro może nie zespawnować ci się Kryłow pod żadnym warunkiem. Bez niego fabuły do przodu nie pchniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca ArNie - posiadam (płyty z oryginalną grą) wersje 1.0 wszystkich częśći, do nich dodaje sie pacz NoDVD i pasują do nich wszystkie nakładki zmieniające wersje gry - na przykład z wersji 1.o (cienie) na 1.0004 lub 05, 06, 07 a nawet 08. Późniejsze wersje nie z płyt były często niedopracowane i stąd problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca @vidkunsen no bo jak masz 1.0 to najlepsza wersja bo patchami sobie zawsze zrobisz taką jak potrzebujesz. "Późniejsze wersje nie z płyt" nie były "niedopracowane" tylko jak już była w jakiejś nowej wersji to trzeba było np cudować z downgradeami, a to nie z każdą wersją było łatwe i nie każdy potrafił zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Często do tego dochodziło, że podstawka oraz łatki do Cienia Czarnobyla miały w sobie format plików *.db (database). By je otworzyć, zmodyfikować, trzeba było użyć do tego odpowiedniej aplikacji, służącego do otwierania, wypakowania plików tegoż formatu. Dla części osób, w tym mnie, było to dość problematyczne dodatkowo. Edytowane 22 Czerwca przez Skryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi