Cromm Cruac Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 AF2.1 chodzi bez problemu na 4GB RAMu ale na systemach 64bitowych. Na 32bitowych z racji ograniczenia ilości RAM na jedną aplikacje do 2GB mogą wystąpić wyloty na pulpit. Instalacja z opcją niskiej jakości tekstur powinna zminimalizować ryzyko wylotów. AF3 jest w 99% skończony. Planowana (nieoficjalna) data premiery to 1 tydzień Lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 To pewnie wygląd będzie powalający i mocny sprzęt zalecany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Jeżeli nie wydasz minimum 5 000 zł na kompa to nie masz co liczyć na pokazanie się Menu xD A tak na serio to na pewno będzie miał gigantyczne wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Eeee tam wymagania. AF2 robiłem (i grałem) na 32bitowym XPku z 8800GTS w SLi. I chodziło całkiem nieźle w rozdziałce 1280x1024 w DX9. AF3 nie ma wiele większych wymagań. Ot 20 tekstur nieba więcej więc bez paniki. Po zainstalowaniu opcji normal-resolution powinno pójść nawet na 2GB RAMu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 To na moim dziadku nie mam nawet co liczyć, pozostają w zasięgu starsze mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 AF3 jest w 99% skończony. Planowana (nieoficjalna) data premiery to 1 tydzień Lipca. Mam nadzieję Cromm, że wrzucisz na forum nową wersję AF..:)..(czy będzie to nowy temat, czy dodatek do tego zrobisz jak uważasz) i od razu w miarę możliwości patch do połączenia z SGM... Cromm... czy można łączyć AF + Braz1.6.1 z naszego forum..czy raczej trzeba osobny patch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 @ malakas BRAZ z naszego forum zawiera w sobie AF 2.0 Pytanie raczej jest, czy patch do wersji 2.1 można postawić i czy zadziała z BRAZem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Pytanie raczej jest, czy patch do wersji 2.1 można postawić i czy zadziała z BRAZem ;) Pojęcia nie mam. Nie sprawdzałem czy ten z SGM 1.7 działa z BRAZ-em. Prawdopodobnie nie, bo pamiętam, że kiedyś mergowałem AF2.1 z BRAZ-em 1.6.1 (chyba) ale potem wyszedł SGM 1.7 i patch z BRAZ-a 1.6 nie działał z SGM1.7. Niestety wywaliłem tą zmergowaną wersję. A co do łączenia AF3 z SGM 1.7 to pewnie kiedyś zrobię ale będzie to nieco trudniejsze niż z AF2.1. Chyba zostawię łączenie naszym wschodnim sąsiadom. SGM jest tam cholernie popularny więc ktoś pewnie takiego pacza zrobi. Prawdę mówiąc to po 3 miechach robienia AF3 wreszcie bym w coś naprawdę pograł. Chociaż moja połowica uważa, że ja nic nie robię tylko gram. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 A co do łączenia AF3 z SGM 1.7 to pewnie kiedyś zrobię ale będzie to nieco trudniejsze niż z AF2.1. Chyba zostawię łączenie naszym wschodnim sąsiadom. SGM jest tam cholernie popularny więc ktoś pewnie takiego pacza zrobi. Chyba nasz rację...więc AF3 będzie na razie jako dodatek do czystej gry jak dobrze zrozumiałem... Prawdę mówiąc to po 3 miechach robienia AF3 wreszcie bym w coś naprawdę pograł. Chociaż moja połowica uważa, że ja nic nie robię tylko gram. Ciężko się jej dziwić...ja posiedzę trochę przy kompie i już słyszę to samo...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Chyba nasz rację...więc AF3 będzie na razie jako dodatek do czystej gry jak dobrze zrozumiałem... No na razie tak, ale na innych forach już mnie prosili, żebym im udostępnił chociaż nowe skrypty z AF3 bo chcą go dołączać do swoich modów. A jeszcze nawet nie widzieli Trójki :D Tak więc niedługo pewnie uświadczymy AF3 w wielu modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 a czy AF3+Absolute Nature+Structures pójdzie na 4 gb ram i systemie 64 bitowym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Pójdzie i to w wersji hi-res. Na takim kompie by robiony i testowany: Intel Quad Core 6600, 4GB RAM, GTX 295, Windows 7 64bit, DX10. FPS nie spada poniżej 30. Po starcie nowej gry z zainstalowanym AF3 hi-res + Absolute Nature 2 ultra-res + Absolute structures Task Manager pokazuje zajęte 1.9 - 2.3 GB RAM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Spełniam wymagania, na hi-res nie chodzi mi nawet AF2.1 Czy mój komputer jest dziwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Hmmm... no trochę jest bo ja odpalałem AF2.1 nawet na starym systemie (XP 32bit) i to w wersji ultra. Co prawda lubił się wywalać do pulpitu przy przechodzeniu między lokacjami ale musiałem moda jakoś przetestować i skriny porobić. No i na 32bitowym systemie tekstury nie były w najwyższej jakości bo silnik na to nie pozwala. Ale to ograniczenie nie ma zastosowania do tekstur nieba. Sprawdź czy jakieś badziewie Ci nie zajmuje niepotrzebnie pamięci. AtmosFear 3 Trailer http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_dL8H5ViKGs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Robi wrażenie naprawdę kawał wspaniałej roboty poproszę takie cuda do Cienia Czarnobyla też ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Cromm rzuć modding i rób stalkerskie filmiki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Bardzo ładny trailer tylko czekać jak połączą nowy AF 3 z innymi modami ..będzie niezła jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 To jak obejrzałem to wysiadłem nie na mojego dziadka takie widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 To jak obejrzałem to wysiadłem nie na mojego dziadka takie widoki. No niestety mój emeryt też nie wytrzyma aż się żal robi - takie piękne widoki a nie można zagrać i zobaczyć na własne oczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Dlatego preferuje starsze mody bez bajerów graficznych, choć zew działa na ustawieniach średnich i nie muli, ale za to długo wczytuje poziomy choć chyba taka jest specyfika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 W końcu doczekaliśmy się premiery AtmosFear 3.0. Szczegóły w pierwszym poście http://www.stalkerte...2-atmosfear-30/ Gratulacje i podziękowania dla Cromm Cruaca za tego wspaniałego mordercę kart graficznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Striełok_RZ Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Świetna modyfikacja , działa i wygląda doskonale :) Życzę dalszych sukcesów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Jeżeli ktoś chce może sobie dorzucić CoP reskin plus full upgrade - opis w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi