Szczepan9205 Opublikowano Sobota o 08:47 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 08:47 @Fiodor89 Szczerze? Nie bardzo Mam nawet wrażenie, że gra chodzi gorzej niż chodziła jak włączę jakikolwiek generator klatek Bez FSR to sobie śmiga jakoś, ale generator Nvidii jak był zepsuty tak nadal jest (teraz pytanie czy to wina GSC czy Nvidia coś skopała przy sterownikach), a z FSR wczoraj zaczęły dziać mi się takie same cyrki. Do tego trafiłem fabularnie na zadanie, które od premiery jest zepsute, GSC się chwaliło w patchnotes'ach, że je naprawili, a nadal jest zepsute Różne rzeczy widziałem w Stalkerze 1, ale nigdy mi się nie trafiła taka sytuacja, żeby NPC dotykając zbugowanych drzwi umierał 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano Sobota o 09:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 09:24 35 minut temu, Szczepan9205 napisał(a): Do tego trafiłem fabularnie na zadanie, które od premiery jest zepsute, GSC się chwaliło w patchnotes'ach, że je naprawili, a nadal jest zepsute Różne rzeczy widziałem w Stalkerze 1, ale nigdy mi się nie trafiła taka sytuacja, żeby NPC dotykając zbugowanych drzwi umierał 😂 @Szczepan9205 na jakim etapie gry jesteś i co to za zepsute zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Sobota o 09:57 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 09:57 @smox Heh, wrzucę to w spoiler na wszelki wypadek: Spoiler To jest zadanie o nazwie "Na krawędzi" - wróciłem do Zalisji po całym cyrku w NIICHAZ (albo w naszym tłumaczeniu IBAOC), gdzie Tatka i jego ludzi atakuje Monolit i trzeba im się pomóc obronić... No tyle, że nawet jeśli pomogę im się obronić i zabiję monolitowców to neutralni NPCe się bugują w drzwiach i nie da się wejść do budynku, obszedłem to pobierając mod na konsolę, przeniknąłem sobie przez drzwi po czym odpalił się dialog z Tatką, który zasugerował, żeby popytać innych czyli Czarownika i medyka czy nie potrzebują pomocy, a sam Tatko zlecił mi zadanie zabicia Wujka Lonii czy jak mu tam było. Czarownik natomiast zlecił mi zadanie na znalezienie jego broni i przekonanie Chomika, żeby podzielił się zapasami bo dziad zamknął się w piwnicy z ochroniarzem i nie chce się dzielić bo twierdzi, że to przez zachowanie Tatki i jego ludzi Monolit ich zaatakował. No i wszystkie zadania oprócz tego z Chomikiem porobiłem, używając konsoli jakimś cudem odsunąłem zablokowanych w drzwiach NPC-ów od nich, żeby dało się je swobodnie otwierać, ale czy to coś dało? Nie... Jak tylko Chomik i jego ochroniarz dotknęli drzwi to padli Na YT widziałem filmiki gdzie nawet jeśli w trakcie przekonywania Chomika ludzie go zabijali to po wykonaniu reszty zadań następował kolejny atak Monolitu - u mnie była wiadomość przez radio o tym, że zaatakują, ale nikt nie zaatakował i zadanie stanęło w martwym punkcie, a jak wyszedłem kawałek poza Zalisję to dostałem wiadomość, że miasteczko upadło i wszyscy nie żyją... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano Sobota o 10:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 10:26 @vidkunsen Dzięki ,ale chodzi mi o to czy na Stema , czy na coś innego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Sobota o 10:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 10:31 @kanon1022 a to już bez różnicy zależy, którą platformę preferujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano Sobota o 11:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:52 @tom3kb Nigdy nie miałem żadnej gry na platformach , i jak będą wychodzić mody czy inne ulepszenia to która będzie lepsza . Jaką wersję Stalkera 2 byś polecał na pc dla jednego gracza . Już wiem , że nie ma wersji na płytach , ciekawe czy będą kiedyś recpaki . Czy kupować już ,a może poczekać jeszcze chwilę jak piszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Sobota o 14:07 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:07 @kanon1022 Repacki to raczej nie będą wychodzić bo sama goła gra ma koło 160GB, a jak dojdą do tego jeszcze jakieś większe mody to będziemy się zbliżać do 200GB - wątpię, żeby komukolwiek się chciało kiedyś tak wielkie rzeczy pobierać + jeśli będą repacki to to już się klasyfikuje jako piractwo poniekąd Co do kupowania teraz czy potem to Ci nie podpowiem w jakiś stanowczy sposób - mam już prawie 70 godzin w grze, jestem w fabule może koło połowy i dopiero wczoraj spotkałem taki dość wkurzający błąd w jednej misji pobocznej przez, który nie da się jej ukończyć (jeśli się tą misję oleje to można grać dalej, ale ja robię raczej wszystko co się da) - w dzisiejszej łatce niby poprawili błąd w tej misji, więc w zasadzie powinieneś być w stanie przejść grę od początku do końca, a kompa masz bardzo spoko, więc w teorii nie powinieneś mieć żadnych problemów z wydajnością, ale... Tu też nawet ludzie, którzy mają mocne komputery miewają problemy. Co do kwestii modów... Ja mam wersję Steamową i mody (przynajmniej takie, jakie mamy na tą chwilę) działają bez żadnych problemów. Zresztą jakie masz inne opcje na PC? S2 jest dostępny poza Steam tylko w Epic Games Store, Microsoft Store i GoG. Ta wersja z GoG podobno nie ma żadnych zabezpieczeń antypirackich, a z modowaniem wersji z Epica i Microsoft Store pewnie będzie identycznie jak ze Steamową 🤷♂️ Tylko wiesz... Nie bierz moich słów za pewniaka, że nigdy w przyszłości nie będzie problemów z modami - po prostu na tą chwilę sobie tak gdybam, a co będzie? Tego to nikt na razie nie wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Sobota o 14:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:38 Repack jak najbardziej, twardy dysk 1 tera i z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano Sobota o 14:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:49 (edytowane) Hej ,chłopaki mam problem z aktualizacja stalkera 2 pierwszy pacz pobrał się ok a drugi 8giga nie bo pokazuje ze brak miejsca na dysku choć jest jeszcze 60 giga wolne ,gram na steam ,o co kaman Edytowane Sobota o 14:50 przez toldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Sobota o 14:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:54 @toldi ale ta gra wymaga drugie tyle wolnego do patchowania co zajmuje gra 🤣czasami taki urok gier na UE5. Czasem bardziej się opłaca odinstalować Stalkera 2 i pobierać grę od nowa jak pobierać patcha jak masz grę na dysku. Ps. Patch 8gb, a woła ponad 120gb 🤣, tyle rezerwuje miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano Sobota o 14:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:59 tom3kb ,ale ten wczorajszy ważył chyba z 14g i się zaktualizował normalnie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Sobota o 15:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:11 Ano jeden dał radę, a ten jest inny. Taka gra. @toldi widzę, że kowek pisał, że miał 70gb wolnego i mu poszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano Sobota o 16:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 16:31 (edytowane) @Szczepan9205 Dzięki ,jaką masz wersję i gdzie kupowałeś licencję prosto ze Stema ściągałeś czy w jakimś sklepie i jaka cena twojego zestawu . Możesz coś więcej napisać o tych wersjach ( jakie wwersje językowe czym się różnią za 300zł , czy za 500 zł ). Edytowane Sobota o 16:35 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Sobota o 17:20 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:20 @kanon1022Ja kupiłem przedpremierową fizyczną Edycję Limitowaną za 232 zł na Empiku, ale z tego co widzę to już nie jest dostępna i pewnie wszystkie fizyczne wersje czyli właśnie ta Limitowana, Kolekcjonerska (Collector's Edition) i Ostateczna (Ultimate Edition) też są już niedostępne do kupienia. Tak czy tak w środku klucz był do gry do aktywacji na Steamie, ale mi chodziło też o to, żeby mieć jakieś fizyczne bajerki. Wersje fizyczne różnią się od cyfrowych właśnie fizycznymi bajerami - na poprzedniej lub jeszcze poprzedniej stronie wstawiałem zdjęcia co było w środku, ale w skrócie dostałem nieśmiertelnik, plakat, naszywki, naklejki, mapę Zony, list od twórców, przepustkę do Zony (fikcyjną oczywiście) i brelok z otwieraczem do piwa i krzemieniem przypinany do kluczy. A czym się różnią wersje? To zależy czy interesuje Cię wersja stricte cyfrowa - jeśli tak to tu masz wymienione czarno na białym czym różnią się od siebie wersje cyfrowe w zależności od wersji i ceny: https://www.stalker2.com/pl/editions/digital A tu masz to co mają wersje fizyczne tylko tak jak pisałem wyżej - fizyczne już, ani na stronie Stalkera 2 już nie są dostępne, ani na stronach sklepów internetowych chyba, jak już to znajdziesz coś pewnie na Allegro i podobnych stronach, ale na 100% za większe pieniądze niż kosztowały one przed premierą. W każdym razie fizyczne zawierają takie bajery: https://www.stalker2.com/pl/editions/physical Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano Sobota o 17:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:33 (edytowane) @Szczepan9205 A coś takiego czy to jest fizyczna tylko trochę kasy a bajerki też by się przydały , ale może znajdę gdzieś trochę tańsze . A te z pierwszego linku nie mają tych bajerów , steamowa też nie ma . Miałeś wszystkie te bajerki jak plecak , lampa i.t.d . Jak kupię przez Stema to tych bajerów nie dostanę . czym różnią się te wersje chyba tylko ceną . Spoiler https://allegro.pl/oferta/stalker-2-serce-czarnobyla-edycja-limitowana-pc-polska-wersja-nowa-16915739388?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_media_pla_pmax_ha&ev_campaign_id=20999600567&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI0evjxcaEigMVQwqiAx2uIBMdEAYYASABEgKI_fD_BwE&dd_referrer= https://www.ceneo.pl/114153338?srsltid=AfmBOooQrt_v90AnwMAvmruobAU9RPAfnprg1Ui9ySZ5_PIEkKUb-w_9#tab=spec Edytowane Sobota o 18:39 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Poniedziałek o 14:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:50 No i lipa. Na dotychczasowym sprzęcie gra chodzi tragicznie nawet na najsłabszych. Zamówiłem MSI Vector 16 HX A14V (i9-14900HX, RTX4080, 32GB RAM, 1TB SSD, 2560x1600 240Hz) mam nadzieje że na tym to pogram na max grafice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Spoiler Для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вышел патч 1.0.2. Разработчики исправили ещё некоторые неприятные баги. В патч-ноуте от 30.11.24. из главного говорится, что был устранён баг, мешающий отбить атаку Монолита на Залесье, когда волна врагов не спавнилась, а игрокам оставалось просто идти дальше по сюжету, пропуская данный второстепенный квест. К слову, после установки патча квест сразу же может стать успешно пройденным, даже если игрок ранее провалил задание и находится от локации далеко, а все NPC на локации "оживают". Помимо этого, говорится об устранении софт-локов на локациях Химзавод, Дикий остров, и так далее, где также нужные как по сюжетным, так и второстепенным квестам скрипты иногда не срабатывали. Ниже можно ознакомится с текстом патч-ноута: Сам патч весит примерно 8 Гб. Nakładka/pacz nr. 1.0.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Hy hy hy, mały sneek peak zarzucam - można? MOŻNA Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M379 Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Sorry, że tak z miejsca zapytam, ale... Czy ta gra, to jakaś niekończąca się zabawa w aktualizację? Grę dostałem w ramach urodzinowego prezentu, kupioną na GOG, trzy dni po premierze. Jeszcze tego samego wieczora rozpocząłem ściąganie i do rana ściągnąłem całą grę, czyli coś około 160 GB. Po tygodniu była kolejna aktualizacja - 130 GB. Przed chwilą znów włączyłem laptopa, by korzystając z wolnej chwili (których praktycznie nie mam) pograć w Stalkera 2, a tu co? Kolejna aktualizacja 36 GB. Ja rozumiem wszystko, że grafika przepiękna (podstawki i stare mody mogą się pochować) ale, o co tutaj chodzi? Dziękuję i pozdrawiam wszystkich fanów i sympatyków Zony :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu @M379 To proste, gra wyszła niedokończona więc teraz ją łatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Ciekawi mnie wasz sposób gry główny watek potem zwiedzanie czy zwiedzanie a watek przy okazji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Z tego co się orientuję to w grze nie ma freeplay po zakończeniu fabuły, więc na razie zwiedzam. 5 godzin temu, Szczepan9205 napisał(a): Hy hy hy, mały sneek peak zarzucam - można? MOŻNA Ukryj zawartość No nieźle! 😁 Polskie tłumaczenie tak załamuje, że gram w grę po angielsku w tym momencie. Weź od razu w tłumaczeniu dodaj linijki do części ciał mutantów. Nadmiarowość nic nie zepsuje, ale przynajmniej będzie od razu kompatybilne z modem Mutant Loot. Edytowane 9 godzin temu przez DaimeneX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 8 godzin temu, gucio46 napisał(a): Ciekawi mnie wasz sposób gry Gram sobie powoli wykonując zadania poboczne, a jak już ich nie ma, to jadę z wątkiem głównym. Mam 75 godzin gry i 14 z 58 osiągnięć. Jestem teraz na etapie szukania wejścia do bazy Czystego Nieba. Nie wiem ile gry przede mną, patrząc na mapę i nieodkryte jeszcze tereny, to raczej sporo. Zresztą te odkryte już tereny nie wiem czy spenetrowałem w połowie. Wcześniejsze obawy, że to gra na 40 - 50 godzin to bzdura. Miałem jeden wylot jeszcze przed patchami, a tak ogólnie jest ok. Strzelam sobie teraz z Pierdolnika - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu патчи для сталкера 2 - вышел третий патч (nakładki dla stalker 2 - wyszedł trzeci pacz/nakładka): 19 GB Spoiler https://dtf.ru/stalker/3247069-dlya-stalker-2-vyshel-tretii-patch-v-nem-ustranili-neskolko-prichin-vyletov https://www.championat.com/cybersport/news-5811482-dlya-s-t-a-l-k-e-r-2-vyshel-tretij-patch-v-nyom-ispravili-vylety-i-poteryu-sohranenij.html https://www.igromania.ru/news/145157/k-stalker-2-heart-of-chornobyl-vyishel-tretij-patch/ https://www.dsogaming.com/patches/stalker-2-patch-1-0-3-released-is-19gb-in-size-fixes-mouse-controls-missing-saves-and-crash-issues/ https://store.steampowered.com/news/app/1643320/view/4455844537830474965 https://www.stalker2.com/news/patch-1-0-3 I jako bonus - S.T.A.L.K.E.R. 2: Serce Czarnobyla - Trainer v.1.0 Plus 32 https://www.gry-online.pl/download/stalker-2-serce-czarnobyla-trainer-v10-plus-32-trainer/z715010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 minut temu Mam pytanie - dlaczego technik nie może zainstalować tego ulepszenia? Daję przykład Sevy, ale to nie jedyny przypadek. Próbowałem u wielu techników i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi