jurek48 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Mam pytanie.Co mam zrobić,aby naukowiec którego odprowadzam z fabryki na Jantarze do Sacharowa ruszył po naglym zatrzymaniu.Stoi jak słup soli i nie mam żadnego dialogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Wyszedł z tego barakowozu? Wysyła Cię niby z zadaniem, a tak naprawdę w zasadzkę i dopiero po tym odprowadzasz go do Sacharowa. Jeżeli to już zrobiłeś, a on dalej stoi, to przychodzi mi tylko do głowy wczytanie ostatniego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Albo zapisanie przy nim gry i od razu wczytanie tego zapisu. Często pomaga na zamrożone postacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Nic go nie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Może gdzieś w okolicy pozostał przy życiu snork lub inny mutant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Nic nie pomaga.Facet dochodzi ze mną do tira i staje.Co z tym fantem zrobić? Mam jeszcze pytanie.Czy to zlecenie trzeba przechodzić czy nie i czy ma to wpływ na dalszy przebieg gry. Nie dubluj postów używaj opcji edycja LD Edytowane 27 Lutego 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Nie wiem dlaczego tak się dzieje. U mnie grzecznie pobiegł do bunkra. Jeżeli u Ciebie nie chce, to go zostaw. Nie powinno to mieć wpływu na dalszą grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Mam pytanie.Co się dzieje z Czachą i jego ludźmi?Nie mogę wykonać zadania Łukasza.Gdy udaję się na miejsce z Maksem w miejscu gdzie powinien być Czacha ze soją drużyną tam nikogo nie ma oprócz jednego .Mam też częste wypady bez loga. Mam jeszcze jedno pytanie.Czy jak idę na Magazyny Wojskowe wykonać zadanie "przynieś Buldoga" wchodząc na bazę Wolności niektórzy żołnierze raptem zamieniają się w Najemników.Czy tak musi być,czy jest to błąd? Nie dubluj postów i pisz bez błędów LD Edytowane 28 Lutego 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Tak jak pisałem już wcześniej - mod ten jest niedokończony. Autor olał go i pracuje teraz nad nową wersją - Dream Reader The Forbidden Zone 1.1 . Im dalej posuwasz się w grze, tym więcej będzie takich sytuacji. Podczas spolszczenia, napotykaliśmy masę błędów typu: Zadanie daje Jeżozwierz, a w opisie pisze o Wilku itp. Mnie udało się dojść do Elektrowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Mam pytanie.Co mam zrobić,aby naukowiec którego odprowadzam z fabryki na Jantarze do Sacharowa ruszył po naglym zatrzymaniu.Stoi jak słup soli i nie mam żadnego dialogu. Musisz mu tak otworzyć drzwi, by wszedł do środka. W tym przypadku, NPC nie potrafią otwierać drzwi. Podbiegnij pierwszy do bunkra i zapisz grę, jak on będzie daleko. Wejdź do środka i stań jak najdalej, ale by drzwi były otwarte, on jak już stanie w nich, to po Twoim wejściu dalej, on też powinien ruszyć. Miałem taki przypadek i w ten sposób gościa doprowadziłem. Tu może być tak samo, ale nie musi. Kombinuj do skutku, jak Ci zależy na pełnym wykonywaniu zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam.Proszę o podpowiedz.W którym miejscu leży dekoder Mańkuta w X-18? Mam problem z Czachą i jego ludzmi.Nie mogę wykonać zadania ich tam nie ma no i problem w bazie. Gdy idę do kucharza,wchodząc na most w bazie wolnosciowcy zamieniają się w najemników.Te problemy występują za każdym razem.(6 podejśc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Dawno już grałem w tego moda i nie pamiętam. Podeślij mi zapis, to zainstaluję moda i zobaczę jak jest u mnie. Mój mail - smox@vp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Dekoder już znalazłem.Był w pomieszczeniu z pseudogigantem.Występuje jakiś błąd gdy wchodzisz na kratkę, wpadasz przez nią w dół.Dlatego też niedokładnie sprawdzilem to pomieszczenie.Przechodzenie przez ogrodzenie z siatki czy wpadanie w kratkę występuje w każdej sytuacji gdzie to występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tak z tą siatką i kratami w podłodze i na schodach, to poroniony pomysł. Spory problem miałem w podziemiach Agropromu, podczas wchodzenia po schodach do wyjścia. Wpadłem też w jakiś szyb przykryty kratą i koniec, nie dało się wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Mam pytanie.Czy trzeba taszczyć całego kontrolera do Mańkuta,czy wystarczy ręka?Gdy idę do Mańkuta z samą ręką nie mam żadnej opcji dialogowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tu jest pewnie tak samo jak z pijawką na Kordonie, trzeba go przytaszczyć całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tylko jest pytanie,który jet młodszy czy ten w płaszczu czy ten bez płaszcza? Zabijając ich jak podleci nic nie daje,chyba kolejność powinna być jak zleca Mańkut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Przyznam się, że nie zrobiłem tego zadania. Zanim załapałem, że trzeba przytargać go całego, to było już za późno. Ty możesz pokombinować. Zrób zapis przed tunelem i zobacz jaka kombinacja jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Najpierw tego w kurtce,oglądamy go,następnie tego drugiego i zanosimy go na bazę.Kladziemy popaprańca przy murze tego budynku w którym czeka Mańkut i zalicza się zadanie,idziemy porozmawiać z Mańkutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mam taki problem na Wysypisku: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... chernobylgamedatascriptsamk_offline_alife.script:1660: attempt to index global 'news_main' (a nil value) Jestem po wyjściu z Agropromu i zmierzam w stronę baru. Myślę, że błąd może mieć związek z zadaniem pomocy Biesowi (czy 'Chmielunowi' jak zwał tak zwał). Dopiero co udało mi się zabić przywódcę bandytów i pierwszy raz miałem wylot, gdy szedłem porozmawiać z Biesem. Teraz wylatuję za każdym razem gdy dojdę do głównej drogi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Miałem wylot z takim logiem w Barze podczas rozmowy ze stalkerem (nowa postać). U mnie było łatwiej, bo po prostu z nim nie rozmawiałem. W Twoim przypadku nie mam pojęcia co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Spróbuj się cofnąć o kilka zapisów, najlepiej z powrotem na Agroprom i jeszcze raz podejść do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Jest to do przejścia, trzeba popróbować na różne sposoby. 1). Zaoferować pomoc Chiemulowi i po wszystkim pogadać z nim i iść do hangaru. 2). Po udzieleniu pomocy Chiemulowi, nie gadać z nim, iść i do hangaru i tam załatwić sprawę Sieryja (jeśli się jeszcze tak w tym modzie nazywa, bo nie pamiętam), wrócić do Chiemula i dokończyć rozmowę. Tymi opcjami można manewrować dowolnie, ale tak, by dały oczekiwany rezultat, czyli dalszy etap gry... Ja coś w tym sensie wykonałem i miałem pozytywny efekt i gra potoczyła się dalej normalnie. Jak w dalszym etapie pojawią się podobne problemy lub inne, to trochę inwencji twórczej i sukces murowany, zaręczam. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Niestety, ale ten błąd związany jest z jakąś wiadomością, która przychodzi na Wysypisku po odebraniu dokumentów z Agropromu. Nieważne z kim gadam, jakie questy wykonuję, ta wiadomość i tak przychodzi, i koniec. Dlatego miałbym prośbę, aby ktoś podrzucił save'a z Baru, właśnie po misji w Agropromie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Dobiegają końca prace nad nową wersją tego moda pt. Dream Reader The Forbidden Zone 1.1. Autor tak pisze - "Mod jest już prawie gotowy. Pozostało zasiedlić NPC-mi dwie lokacje i to wszystko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi