dopyl Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 dobra juz mam wszystko i teraz kolejne pytanie czy w sgm lokacja narzedzi sie zmienia?? bo chcialem wziac do podstawowych w tartaku i ich tam nie bylo Są w innych miejscach niż w podstawce.Spawnują się losowo dopiero po wzięciu zadania "przynieś technikowi narzędzia"Możesz kupić u sowy ich lokalizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLLL116 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 (edytowane) dzieki;d I jescze jedno gdzie znalezc ten artefakt dla makowieckiego czy jak mu tam;d?? czy jak zainstaluje wersje sgm 2.2 wersje jenot edition to czy save ktorego obecnie uzywam będzie działał?? Regulamin który powinieneś znać mówi: Podczas pisania posta należy korzystać z polskich znaków oraz znaków interpunkcyjnych. Popraw proszę swój post i pisz poprawnie LD Edytowane 1 Września 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Artefakt jest koło Tartaku w anomalii kwasowej.Jenot wprowadza dużo zmian więc raczej sejwy nie bedą działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Mam kłopot z otworzeniem drzwi bunkra w Wiosce Kotów. Oczywiście mam ładunek wybuchowy i podkładam go na sto sposobów, w każdym możliwym miejscu. Strzelam - detonuje - a drzwi jak były zamknięte, tak są dalej. Czasem ładunek wpada przez teksture drzwi do środka i wtedy nie mogę go zdetonować. Czasem też same drzwi tracą teksturę i jest tylko czarna plama. Dwa dni próbuję tam wejść i lipa. Zeźlony już nieco jestem. Wczytywałem poprzednie save, rozpoczynałem zadanie od początku i nic. Ki diabeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 A czy ten ładunek nie odpalało się detonatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Do czego służą torby z granatami? Próbowałem je otwierać, używać i nic. Kiedyśtam przeszukałem Fabrykę Jupiter i przy okazji znalazłem dokumenty, potem gdy odszyfrowałem czarną skrzynkę automatycznie zaliczyło mi zadanie znalezienia dokumentów, a niektórzy NPC maja dialog o dotarciu do Prypeci. Nie mam jednak żadnego zadania o tym. Czy to błąd? Z Q głównych mam zbadanie punktu ewakuacyjnego w Prypeci oraz znalezienie Ogończy 6 i chyba 8(blisko siebie w jakieś dalekiej lokacji. Do tego znalezienie profesora w Prypeci od łącznika. PS. Czy najlepsze egzo to Świtu? Sprawdzałem w bazie danych i wygląda świetnie. Gdzie je zdobyć? PPS. Jaka jest najlepsza broń przeznaczenia ogólnego? Znaczy się nie licząc Gaussa, bo do niego jest za droga amunicja i jest trochę za wolny do normalnego grania. Mod niesamowity, gram już dosyć długo i ciągle odkrywam coś nowego. A całe to kombinowanie z ulepszaniem i zastanawianie się, czy ulepszyć, czy czekać na lepszą broń jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Jeżeli jest dostępna broń spersonalizowany wintorez dla tego kolesia koło Janowa w budynku Zulusa na ammo dum duum to tego używaj najlepsze. Pancerz Świtu jest najlepszy do kupienia na zamówienie w bazie Świtu. Jak masz torbę z granatami to przy używaniu granatów będzie z niej pobierać, jak masz inne granaty to najpierw zużywa wolne potem torbę. Do Prypeci w końcu dojdziesz spokojna głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Dzięki za informacje. Na razie używam FN-F2000, 70 ammo w magazynku, 53dmg i celność taka, że kreski celownika się stykają. Tylko, że jest piekielnie drogi w naprawie. Do tego mam też L85 przekalibrowaną na tańsze naboje. Niestety, Vintoreza już oddałem. Do tego zwykłe egzo z kilkoma ulepszeniami. Jak ocenicie taki zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 A czy ten ładunek nie odpalało się detonatorem? Odpalało. Nie dość żech ślepy, to jeszcze i pierdoła :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 A ja tak z innej beczki. Czy coś wiadomo o nowych wersjach SGM do CoP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Jeśli coś wiadomo, to na pewno będzie na sigerous.ru. Możesz spróbować tam popatrzeć, ale musisz użyć google tlumacza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0zeN Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Gdzie na placu maszynowym są trupy wojskowych bo znalazłem 1. Tu nie chodzi o to aby odnaleźć wszystkich pięciu na całych bagnach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 W grę wchodzi tylko park maszynowy. trupów jest 5 albo 6. Szukaj w budynkach, za budynkami, dwa ciała jak pamiętam są przy koszach na śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzjadacz Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Jest 6. Zaczekaj aż poznikają trupy bandytów, wtedy szukanie będzie łatwiejsze. Jeden jest odrobinę dalej pod wieżą ciśnień obok budynku. Mam dwa pytanka: Da się ustawić aby trupy ludzkie znikały po dłuższym czasie? Często nie mogę zebrać lootu z wrogów. Co zrobić, aby uniemożliwić NPC używanie X broni? Czyli, że będzie normalnie u handlarzy itp, ale nie będzie jej używał żaden stalker, bandyta, czy Alfowiec. Problem: Jestem koło połnocnego Posterunku w Kordonie, zadanie nie przeskakuje. Zaliczyło mi przeszukanie poprzedniego miejsca, poszedłem na posterunek, wybiłem bandytów i nic. Q nie postępuje. Przeszukałem ciało herszta, ale była tam tylko jego fleszka ze schowkiem. Budynek przeszukany. Edytowane 23 Września 2012 przez mrzjadacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuper Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam wszystkich, Proszę o pomoc bo mnie zaraz coś trafi. Sam początek gry. Trzeba otworzyć drzwi ładunkiem wybuchowym, który jest gdzieś w wiosce. Zadanie jest już w PDA po kliknięciu na te drzwi a tych cholernych ładunków nigdzie nie ma. Obszedłem każdy kąt i każdą piwnicę w tej wiosce i nic. Gdzie one są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Było nie raz. Szukaj po piwnicach na bank jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuper Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Było nie raz. Szukaj po piwnicach na bank jest. Prawdopodobnie wczoraj o 1 w nocy byłem juz zbyt zmęczony żeby go dostrzec ale faktycznie był w jednej z piwnic. Dzięki. Jadę dalej z modem :) Zapowiada się nieźle. Mała rada na przyszłość. Nie cytujemy ostatniego postu, bynajmniej w całości. /// Junx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Witam wszystkich! Mam problem w Dolinie Mroku. Jestem w byłej bazie Wolności i muszę znaleźć 3 schowki z dokumentami. Znalazłem tylko dwa dokumenty a trzeciego nie mogę znaleźć. Ma ktoś zdjęcia ze schowkami? Z góry dzięki :) PS moje schowki znajdują się gdzieś indziej niż powinny być. Może ktoś tak samo miał jak ja i znalazł wszystkie dokumenty? Też już było przeglądnij wcześniejsze posty. LD Edytowane 16 Października 2012 przez Bastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Witam. Mam misję znaleźć schowek. grałem wczoraj bez addonu gun packa i dysk znalazłem. chodzę po tych tunelach trzymając wciśnięty F i nic. nie mogę znaleźć dysku. ktoś się orientuje co z tym zrobić? nie mogę wyjść:D PS. Dało radę;) Edytowane 18 Października 2012 przez ShogunShinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Witam nie umiem wstawiać modów więc prośba do tłumaczy żeby przejrzeli ten temat; http://stalker.uz/mody-zov-pripyati/stalker-zov-pripyati-sniper.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Panowie ktoś to musi ogarnąć. wygląda ciekawie ale cyrylicę tylko czytać umieml;p czekamy na fachowca PS szukam bagażu wojskowych na placu maszynowym. ktoś wie gdzie mogę ów przedmiot znaleźć. jedyne co odkryłem do ładunek i mogę go jedynie aktywować następnie wszystko wywala w kosmos;p Edytowane 22 Października 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Jak zwiększyć szybkość biegu w sgm 2.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 gamedata/config/creatures/actor bodajże parametr run ale nie jestem pewien;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Z tego co pamiętam to żeby znaleźć ten ładunek musisz mieć wykrywacz a jest to w miejscu na szczycie mapy gdzie był Wintar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) dzięki ale jak mam rozumieć na szyczycie mapy. mowa jest o placu maszynowym. w zadaniu nie ma uwzględnionego georadaru. mówicie o wykrywaczu i georadarze ale to już zadanie na jupiterze a ja na bagnach;) wbiłem na YT wpisałem frazę przetłumaczyłem na ru i znalazłem na filmie że nic nie znalazłem;p quest idzie dalej;) Edytowane 22 Października 2012 przez ShogunShinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi