kobal Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 No to jest pod kamieniami i niedaleko czołgu, tylko że tych kamieni jest tam dużo. :thumbsup: Takie rozwiązanie pojawia się coraz częściej w modach i w przyszłości to będzie standard, tak jak zbieranie kasy z trupów, smsy, spanie czy też remontowanie i upgrade wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Czy ten dodatek jest stabilniejszy niż DMX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Tak jest stabilniejszy...DMX ma bardzo podbitą grafikę co czasem powoduje wyloty z brakiem pamięci...ten tutaj to dodatek do czystej Soljanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young fox Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Potrzebuje pomocy.W pewnym momencie dostałem zadanie od Doktora na wyleczenie spotykanych po drodze stalkerów.Zadanie wykonałem, Doktor wysłał wiadomość że super i mam się do niego zgłosić. Niestety dziadka nie ma przy posterunku Lisa, gdzie wcześniej go spotkałem.Pytanie brzmi: gdzie jest Doktor?W Pieczarze?Jeśli ktoś wie proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik147 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Doktora spotkasz w Prypeci w domu pioniera,jak będziesz tam pierwszy raz.Dojdziesz tam zgodnie z fabułą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy1280 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam taka sprawa z paliwem do miotacza tego ze schowka Kolekcjonera, Max niby wymienia za wódkę, ale wymieniam a w plecaku pusto, czy to jest związane z zadaniem naprawy zepsutego miotacza u Wkręta i dopiero po naprawie ta wymiana działa czy poprostu "coś" jest niedopracowane w plikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Z tego co pamiętam w NS nigdy nie było zapasu paliwa w plecaku. Dajesz miotacz kolesiowi on oddaje napełniony i gotowe. Być może że paliwo jest powiązane z posiadaniem w inwentarzu miotacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy1280 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam cały czas mam problem z sms na 1600x900 może ktoś pomóc. Tylko jest jeszcze jedno część sms się wyswietla a część nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 A jaki masz HUD? Najlepiej na screenie pokaż, jak wyglądają te smsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy1280 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Hud mam taki, oracle_hud_serafim12_ver.1___03.09.2010 esy czasem się wyświetlają a czasem nie np. nowa droga albo naprawiono pancerz nie wiem jak będzie z tymi esami od Kła np. w późniejszej rozgrywce, a tak na marginesie to wypas ten mod niespodziewałem się tylu zmian nawet fabularnie jest zmieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Mam Error po obronie baru od najemników FATAL ERROR [error]Expression : e_entity[error]Function : xrServer::Process_event_reject[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamexrServer_process_event_reject.cpp[error]Line : 12[error]Description : entity not found. id_parent=12872 id_entity=12874 frame=3168027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Jeśli chodzi o tego typu jak twój ƉƐϼД -wypady, to powodem często jest próba usunięcia tudzież próba wykorzystania nowej broni - przez zbierających ją NPC, zwłaszcza po dużych akcjach...nie jest to oczywiście regułą, ale na stronie http://www.metacognix.com w rozdziale Vanilla Crashes, znajdziesz opis tego wypadu w pkt.4. Po akcji na barze - pozostali stalkerzy rzucą się zbierać nową broń.Wczytaj save sprzed ataku...co prawda - nie mam tego moda, ale jeśli masz materiały wybuchowe + kanistry z benzyną/gaz koloidalny - rozmieść w miejscu spawnu najemników i zdetonuj ekipę, a później szybko zbierz broń - zanim zrobią to NPC. Poniżej wyciąg z porady:FATAL ERROR[error]Expression : e_entity[error]Function : xrServer::Process_event_reject[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamexrServer_process_event_reject.cpp[error]Line : 12[error]Description : entity not found. id_parent=1350 id_entity=1312 frame=11471stack trace: Scheduler tried to update object lvl_community_respawn_xxxxx (e.g., esc_soldier_respawn_11350)This crash typically occurs when a newly-killed NPC's dropped weapon is destroyed by the game while being processed by another thread (e.g., being evaluated as a possible replacement by another NPC).You can usually load the previous save prior to the crash and resume. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jest jakaś poprawka na HUD współpracująca z OOP czy wystarczy naprawa ikon dla starszych komputerów do zwykłej Soljanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Niedawno przeszedłem Soljanke, chciałbym wrzucić ten dodatek. Czy muszę zacząć nową grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Trzeba. Zbyt dużo zmian fabularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptero Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Witam wszystkich. Mam taki dziwny problem. Przy wejściu na jakąś lokację nie widać NPC-ów. Pojawiają się dopiero po chwili, a po dalszych kilku sekundach zaczynają się poruszać i przeładowywać broń. Takie mają opóźnienie w działaniu. Przy załadowaniu sejwa też tak jest... A i podczas przeglądania ekwipunku zabitego wroga wszystkie przedmioty w jego i w moim plecaku są przyciemnione. Doszło do tego, że mogę wpaść na magazyny wojskowe i w wiosce zabić wszystkie pijawki i kontrolera, chimery i kilku najemników. Nożem... Wszyscy stoją i się gapią. Muszę zaczynać od sejwa sprzed kilku lokacji. Przez jakiś czas to pomaga a potem znów... Nie pomaga usunięcie i ponowne zainstalowanie gry. Eeee. Pomogło usunięcie i ponowne zainstalowanie windowsa... Edytowane 22 Stycznia 2014 przez ptero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robalito Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witam. Mam pytanie, czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie znajduje się "schowek doświadczonego stalkera" na który namiar daje nam Denis po jego uratowaniu. Niestety, ale ten namiar jest zbyt ogólny. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Czy ktoś próbował uruchomić polonizacje na tej paczce? Chyba to jest to samo co tutaj, lecz zbiorczo upakowane i po angielsku: http://www.moddb.com/mods/stalkersoup/downloads/stalkersoup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Witam Mam problem ze schowkiem Tubylca w Czerwonym Lesie, koło czołgu. Przetrząsnąłem całą okolicę, normalnie i przy pomocy demo_record, sprawdzałem rosyjskie fora i filmy z lokalizacją, plecaka niema. Czy istnieje możliwość, że plecak się nie zespawnował? Drugi schowek znalazłem przy zgiętej belce. Próbowałem grać z wcześniejszego save'a, ale to tylko sprzed wejścia na lokację, nie mam już takiego sprzed przyjęcia zadania. Czy ktoś może mi dokładnie pokazać gdzie jest ten schowek? Pozdrawiam EDIT: Problem rozwiązany. Schowek był pod kamieniami, które były tak daleko, że uznałem je bardziej za otoczenie anomalii niż czołgu... Edytowane 17 Marca 2014 przez Ares Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 CześćMam pytanie odnośnie nagrody za zebranie części mutantów dla restauracji, może ktoś pamięta albo wie gdzie w plikach można zobaczyć, czy za wykonanie drugiej części tego zlecenia nagrodą jest wódka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 CześćMam pytanie odnośnie nagrody za zebranie części mutantów dla restauracji, może ktoś pamięta albo wie gdzie w plikach można zobaczyć, czy za wykonanie drugiej części tego zlecenia nagrodą jest wódka? 60 butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Super dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam. Panowie tłumacze mam sprawę. Czy jest szansa żeby chociaż część polonizacji nada się do mojej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Czy polonizacja kompatybilna z plikami w tym linku ?http://stalker-worlds.ru/forum/topic/2634-obedinennyi-pak-oop-collector-master-addon/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Tak, Kobal zrobił polonizację do tego właśnie dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi