malakas Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 @metek nie mam teraz tego moda , ale wiem gdzie jest wejście..sprytnie pomyślane... .. do fotek używaj...http://www.imagebam.com/..to bardzo poręczny serwis...załączniki można edytować tylko w pełnym edytorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Poprawki za poprawkami, teraz jeszcze oczekiwanie na zapowiadany duży updata moda, może ostatni ale to wątpliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 (edytowane) Czy to normalne założenie w tym ostatnim patchu z tym hudem, że po wrzuceniu, znika minimapa i nie widać np kropek obecnych w pobliżu NPC. Namawiał mnie @malakas (nie mam mu tego za złe), do zmiany hud ekranu, bo miałem "nowatorski", choć przykryte, ale widziałem kropki NPC. Czy trzeba wszystkie te patche z tym hudem po kolei od początku wrzucać? I drugi temat: W tym modzie zamiast krzyżyka w celowniku, jest kropka. Nacudowałem się i nie udało mi się zmienić kropki na krzyżyk. Może twórca moda to jakiś antychrześcijanin, czy co, krzyżyk to be dla niego, nie wiem. Czy ma ktoś na to sposób? Z góry dziękuję. P.s. Stosowałem lekarstwo @scigacza1975, wklejając collimator_binder do gamedata\scripts bo takowego nie ma w modzie, zaglądałem w system.ltx i zrobiłem to co trzeba, ustawiałem też wszystkie crosshair na "on" w user. Pytanie: Czego jeszcze nie zrobiłem, oprócz połamania klawiatury i zmaltretowania kompa? Edytowane 26 Maja 2012 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Zapewne to po prostu taki hardcorowy hud i tyle. Nawet gdzieś mi przemknął post Irbisa na forum ap-pro z pretensjami do autora, że ten jakoby zerżnął hud z LWR i nie napisał skąd go wziął. Teraz wiem o co chodziło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 A nie orientujesz się @kobal, jaki skrypt odpowiada za tą kropkę? Jakoś może dobrałby się do tyłka tej kropce i ukrzyżował ją. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Poczytaj tutaj http://www.stalkerteam.pl/topic/3137-zmiana-celownika-na-dot-kropka-kursory-w-hud-gry/ Wprawdzie to jest jak zrobić kropkę właśnie, ale wystarczy zastosować inżynierię wsteczną i już :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Dziękuję @kobal, polukam tam. Z minimapą poradziłem sobie sam, mam na górze minimapę, a na dole to resztę i teraz jest cacucho. Jeszcze ten celownik zrobić na krzyżyk i będę miał to, co mi pasuje. @kobal, przyjrzałem się tematowi, który opisał @malakas, ale jak bym nie zmienił parametrów, wielkość kropki jest zawsze ta sama, a co dopiero uformować z tego krzyżyk (miałem nadzieję, że choć na zmianę parametrów jakoś zareaguje, nic). Zrobione jest to chyba na stałe i nic się nie da z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 To pech. Widocznie w hudzie jest zrobiony całkiem nowy celownik a nie zmniejszany do kropki podstawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Dla mnie łatwiej idzie tłumaczenie tekstów, niż dobranie się do tej kropki. @czarnobyl10 przygotowany jestem, jak do egzaminu, czekam na hasło od @smoxa. Nie mogę znieść myśli, że nie ma rady na ten celownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Metek egzaminy to całe życie ale ten mod pewnie będzie uzupełniony przez autorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 (edytowane) @metek zajrzyj do katalogu gamedata\textures\ui i zobacz czy jest tam jakiś plik o nazwie hud_crosshair czy ui_hud_crosshair - jak jest to go przenieś gdzieś na chwilę i odpal grę. Edytowane 26 Maja 2012 przez scigacz1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Trafiłeś prawie w sedno. @scigacz1975 nie znalazłem pliku o takiej nazwie ze słowem "crosshair", ale podsunąłeś dobry pomysł i znalazłem inny plik w ui o nazwie cursor, po usunięciu go, jakby odsłonił inny rodzaj punktu środkowego, mianowicie taki rodzaj dynamicznego kółka, jak chowa się broń i mamy jakby podwójne małe kółko. To już coś. Próbowałem w system.ltx, ale bez skutku. Coś jeszcze trzeba by zakombinować, tylko teraz nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Może coś tutaj jest nie tak, bo ja w system.ltx tego moda mam normalną sekcję celownika...taka sama sekcja jest w ostatnim Updata. Według linii cross_length = 0.002 ;äëčíŕ "ďŕëî÷ęč" ďđčöĺëŕ ..powinien się wyświetlać mały krzyżyk. [hud_cursor] ;âńĺ đŕçěĺđű â ďđîöĺíňŕő îň äëčíű ýęđŕíŕ cross_length = 0.002 ;äëčíŕ "ďŕëî÷ęč" ďđčöĺëŕ min_radius = 0.0 ;ěčíčěŕëüíűé đŕäčóń ďđčöĺëŕ (ďđč íóëĺâîé äčńďĺđńčč) max_radius = 1.0 ;ěŕęńčěŕëüíűé đŕäčóń radius_lerp_speed = 0.08 ;ńęîđîńňü číňĺđďîë˙öčč ďîëîćĺíčé ďđčöĺëŕ cross_color = 0.7,0.7,0.7,1.0 ;öâĺň ďđčöĺëŕ disp_scale = 0.08 ;ěŕńřňŕá ďđčöĺëŕ (îňíîńčňĺëüíî đŕäčŕí) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Ja po manewrach w plikach i kombinacjach, mam taki, choć nie krzyżyk, celownik na ekranie: // Mam prośbę do Ciebie @malakas, bo widzę, że masz już tego moda. W gamedata exturesui jest plik cursor i widać w nim chyba tą białą kropkę, co jest na ekranie zamiast celownika. Dałbyś radę zrobić z tego krzyżyk? Jak tak, to w dwóch opcjach, taki jak jest w grach i trochę większy, dla osób ze słabym wzrokiem. Może to tak zrobi krzyżyk na ekranie. Doda mi to bodźca przy spolszczaniu tego moda, a wdzięczność moja przyjmie niewyobrażalne rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 @metek58 ... Masz źle zainstalowany mod...dlatego prawdopodobnie są również błędnie wyświetlane elementy HUD na ekranie. Gra ma celownik podany w poście wyżej...mały krzyżyk...cross_length = 0.002 Odinstaluj wszystko łącznie z podstawką, folderem zapisów w Moje Dokumenty i postaw na nowo.. Stalker 1.006.+mod + patch // Mod nie ma minimapy..można edytować plik... gamedataconfiguizone_map_16...ustawić wartości...<level_frame x="010" y="10" width="163" height="161"/>...dla 4:3... configuizone_map /// Można skorzystać z dowolnego z siedmiu HUD ..paczka ma link w temacie. Foto ze świeżej instalacji...jak widać nowy HUD działa znakomicie i nic dziwnego ponieważ HUD bazowy jest z tej samej paczki. 1. hud bazowy 2. hud z paczki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Tak, coś zgrzytnęło, to wszystko wyjaśnia. Sądziłem, że to utrudnienie moda, ale się myliłem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Tak często bywa gdy na jednej podstawce instalujemy coraz to nowe modyfikacje...tu zamienisz plik, tam zamienisz ...potem zapominasz co zamieniłeś itd. to norma. // Dla uzupełnienia..możesz zachować zapisy gry...nie powinny kolidować z nową instalacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Updata 3.0 http://pl.rghost.net/38354316 Poprawka tekstur http://pl.rghost.net/38413707 Sam kompas na ekranie http://pl.rghost.net/private/38463295/61bf129e37d01aea6788e191803e2a0d Edytowane 4 Czerwca 2012 przez czernobyl10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Kolejne Updata 4.0 i Fix ujrzały światło dzienne.. . Linki w temacie . --------------------------------------------------------------Описание------------------------------------------------------------------------------------------------ Апдейт является комулятивным и включает в себя все преведущие патчи и апдейты; Автор: Shtopor Нужна новая игра!!! ВНИМАНИЕ!!! Сначало удалите полностью папки config и scripts из gamedata и уже потом скопируйте содержимое апдейта в игру; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- В апдейт входит: 1)Новая текстура таблички радиация; 2)Исправлена текстура ПМ-а; 3)На Янтарное озеро добавлен очаговый туман; 4)Убран транспорт с локаций; 5)Новый визуал у артефакта "Пузырь"; 6)Новая текстура для модели сталкера; 7)Новая текстура билдовской Плоти; 8)Исправлена текстура ученого Северена; 9)Новая текстура солнца в дождь; 10)Переделаны текстуры Темных сталкеров; 11)Исправлена трава на Агропроме; 12)Исправлена характеристика шапки с распиратором; 13)Убран из продажи нож, исправлен тот что в слоте; 14)Исправлено быстрое исчизание описания предметов; 15)Убрано гниение трупов; 16)Убран выбрасиваемый рюкзак; 17)Исправлен кровосос; 18)Новый асортимент у игрока при старте игры; 19)Новый загрузочный экран; 20)Убраны лишние мутанты с локации Чернобыль 4; 21)Исправлена стоимость болта; 22)Убраны некоторые надоедливые рандомные звуки; 23)Переработаная погода; 24)Изменен временной фактор рандомных звуков; 25)Исправлен вылет в подземке Агропрома(Сектор 2); 26)Исправлен вылет с иконкой Излома; 27)Переработан баланс; 28)ГГ более уязвим; 29)АКМ использует новые патроны 7.62x39; 30)Новая текстура крови; 31)Исправлен вылет с Темным сталкером в Мертвом городе; 32)Исправлены характеристики покупаемых вещей у Лодочника; 33)Новая текстура ножа; 34)Псевдособаке добавлена пси-атака как в билде 1935; 35)На локациях можно увидить в небе летучих мышей; 36)Убраны псисобаки-фантомы из-за вылетов; 37)Заменена модель АК47; 38)Изменено музикальное сопровождение некоторых локаций; 49)Добавлены техники, которые делают апгрейд оружия(Автор: Rekongstor); 40)Новые модели сталкеров; 41)Исправлен вылет при обыске Костолома; 42)Правлен текстурный вылет при ремонте оружия; 43)Новая амбиент озвучка + новые звуки в игре; 44)Больше динамических обьектов на локациях; 45)Изменен баланс цен на товары; 46)Новые монстры: - контоллер(быстро двигается, атакует руками); - полтаргейст(ходит по земле, атакует огненными струями); 47)Патроны для использования нужно вешать на пояс; ------------------------------------------------------------------Приятной игры!-------------------------------------------------------------------------------------- Fix inwentarza dla monitorów 4:3...http://narod.ru/disk...ory_4x3.7z.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 To nie będzie ostatni updata bo błędy są zgłaszane cały czas i jest ich coraz mniej. Polonizacja musi poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Wątpię czy ostatni Updata miałby coś wspólnego z ewentualnym spolszczeniem...w jadłospisie z Updata 4.0 są punkty 42 - 47..kilka tekstur, dźwięki, poltergeist, poprawiony kontroler i pas na amunicję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Twórca moda zapowiedział nową wersje moda, która będzie opublikowana w najbliższym czasie. Zaczyna to być widzę normą u rosyjskich moderów. Lepiej wydać całego moda w nowej wersji niż samego patcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Wylot na Jantarze Expression : fatal error Function : CInifile::r_section File : E:stalkersourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp Line : 342 Description : <no expression> Arguments : Can't open section 'arrow_carbon' FIXhttp://pl.rghost.net/38833783 http://ap-pro.ru/forum/35-1504-150 POST NR 2249 Błąd "arrow_carbon" na Jantarze przy bunkrze naukowców FIX http://pl.rghost.net/38857370 http://ap-pro.ru/forum/35-1504-151 Paczka poprawiająca broń rosyjskiego pochodzenia podczas dokonywania updata http://pl.rghost.net/38844458 Fix posiada własny instalator, po włączeniu instalatora zmiany są zapisywane. Do wczytania zmian potrzebna jest nowa gra. http://ap-pro.ru/forum/35-1504-150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czyli co, to co do tej pory było, a skończyłem na patchu 3.5.3, bo wpieniało mnie to ciągłe naklej i naklej, niewarte funta kłaków, czy teraz dużo zmienia się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Metek updata 4.0, potem te zmiany a najważniejsze to czekać na nową wersję moda. // Nowy inwentarz dla monitorów 4x3 http://pl.rghost.net/39023871 Nowa wersja moda będzie nazywać się Dream Reader - Leper Area 0.1 data wyjścia lipiec-sierpień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi