tom3kb Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja już ci pisałem o mojej konfiguracji kompa jakiego mam na wsi, tam bez problemu grałem w Sgm 2.2, w Jenota, a teraz w Geonezis. Fakt, że na low i mała rozdzielczość ale jak ty pisałeś, że masz trochę lepszego kompa i jak dołożysz mu trochę ramu jeszcze to powinno być lepiej. tylko pamiętaj żeby mieć system 64bitowy jeśli zamierzasz mieć więcej niż 4giga pamięci bo na XP to max 3,5 giga ci wykryje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 18 minut temu, tom3kb napisał: Tylko pamiętaj żeby mieć system 64bitowy jeśli zamierzasz mieć więcej niż 4giga pamięci bo na XP to max 3,5 giga ci wykryje. No właśnie to miało być moje następne pytanie. Ale chyba rzeczywiście format mu dobrze zrobi, bo jak już ustaliliśmy na takim sprzęcie powinien latać. Pewnie jakieś procesy się zapętlają i dlatego wyloty, format to wyleczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Z tym latać to względne stwierdzenie ;) Granie na maks grafie to latanie, a na low to smutna konieczność:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja tam nie muszę mieć jakichś super ekstra efektów. Mi wystarczy, że moda przejdę. Fabuła się liczy dla mnie nie wygląd. Jak będzie chodzić bez udziwnień to nawet może być na lov. A szczególnie, że sprzęt mam już nie najnowszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 No ja tam zrobiłem upgrade za 200zł bo jak mi zasilacz strzelił to tylko mi ram został ze starego kompa, więc wrzuciłem byle jakie badziewie byle by filmy oglądać ale okazało się, że od bidy nawet w stalkery da się na nim grać. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Kiedyś jak sobie grałem to potrafiłem zrobić niezniszczalne bronie i pancerze, bo w niektórych modach (w tym szczególnie) broń i pancerze mocno się zużywały. Broń zmieniłem ale nie pamiętam jak to szło w pancerzach. Wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 W pancerzach to: burn_immunity = x strike_immunity = x shock_immunity = x wound_immunity = x radiation_immunity = x telepatic_immunity = x chemical_burn_immunity = x explosion_immunity = x fire_wound_immunity = x Gdzie x to stopień zużywania się, im mniejszy tym pancerz wolniej się zużywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 A ogólne zużycie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Nie ma ogólnego zużycia, pancerze zużywają się różnie od różnych czynników, no chyba że wszystko poustawiasz tak samo. Np: burn_immunity = 0.1 strike_immunity = 0.1 shock_immunity = 0.1 wound_immunity = 0.1 radiation_immunity = 0.1 telepatic_immunity = 0.1 chemical_burn_immunity = 0.1 explosion_immunity = 0.1 fire_wound_immunity = 0.1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Bo w boni masz w 1 miejscu myślałem, że pancerze też tak mają. condition_shot_dec = 0.0003 zmieniasz na: condition_shot_dec = 0.0000 A zadrapanie, które to i obrażenia od pocisków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Od pocisków: fire_wound_immunity = x Od zadrapań (co do tego nie jestem pewien, ale to raczej to): wound_immunity = x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 To podaj jeszcze dokładne położenia plików i wyskrobiemy post instruktażowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Normalne kombinezony z gry są w gamedata\configs\misc\outfit.ltx Kombinezony z modów mogą być w innych plikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 To jak ktoś zna ich położenie to proszę podać zrobię poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Proszę bardzo gamedata/config/misc w innych modach też są w tym folderze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zwykłe są tu, modowe w innym zaraz po sprawdzeniu napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wraz z Ranger801 stworzyliśmy poradnik jak zmienić parametry broni i pancerzy, które się w tym modzie mocno zużywają. W parametrach broni trzeba zmienić: condition_shot_dec = 0.0003 na: condition_shot_dec = 0.0000 Adres w tym modzie i w większości innych gamedata/configs/weapons/weapons i wybieramy interesującą nas broń. Pancerze: burn_immunity = x strike_immunity = x shock_immunity = x wound_immunity = x radiation_immunity = x telepatic_immunity = x chemical_burn_immunity = x explosion_immunity = x fire_wound_immunity = x Gdzie x to stopień zużywania się, im mniejszy tym pancerz wolniej się zużywa. Generalnie szukamy nazwy outfit. Podstawowy folder pancerzy gamedata/config/misc. Folder modowych pancerzy gamedata/config/misc/items. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam mam problem, bo mam błąd bez loga. Na początku mówiło, że nie wyrabia grafika i żeby zmniejszyć ustawienia ale już mam najmniejsze. A gra się blokuje w Prypeci na placyku tam gdzie Zulus i nie daje mi wejść do Kina Prometeusz. A druga sprawa to jakbyście mogli to luknijcie na schemat rozłożenia penów z kodami albo spis zakodowanych schowków gdzie one są i do nich kody. Pewnie rozwiązanie tych problemów będzie na rosyjskich forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Takie blokowanie gry, często się przydarza, gdy w katalogu z savami jest ich spora ilość. Spróbuj zagrać z dwoma trzema ostatnimi zapisami, a resztę przenieś do katalogu poza modem. A oprócz tego, tak może się dziać, przy posiadaniu w schowkach i inwentarzu zbyt dużej ilości sprzętu. Spróbuj jeszcze podejść do kina z innej strony. W niektórych modach, pewne części lokacji, są dla danego zadania nieaktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Nie idzie zrobiłem wszystko co radziłeś i lipa. Inaczej podejść też nie da się niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Pomoże mi ktoś jak zwiększyć udźwig? Gdy zmieniam wartości tak jak przy innych modach w pliku actor i system to mam wylot z bugiem do pulpitu podczas wczytywania gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Zobacz tutaj: https://stalkerteam.pl/topic/4243-rady-i-porady-yurka-do-różnych-modów-stalkera/?do=findComment&comment=47722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dzięki bardzo kolego , sgm przechodziłem już z 10x i teraz chciałem się poprostu pobawić , nie żebym popierał robienie "ciężarówki" z majora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 W SGM jest to głęboko ukryte żeby sobie nie grzebać. W tym temacie albo o SGM 2.2 jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Mam problem, nawet zainstalowałem na nowo grę. Mianowicie, wywala podczas próby włączenia Nowej gry. Gra się ładuje i gdzieś tak w 1/3 paska ładowania gra 3/4 wywala na pulpit z komunikatem Program przestał działać z opcją (Zakończ proces). Zainstalowałem tak jak w instrukcji oprócz patcha 1.6.0.2 ponieważ mam tą wersję, to znaczy mam wersję 1.6.02. Nie wiem czy to robi różnicę. Jeszcze jedno... Z Fixu tylko wypakowywałem gamedata, te foldery z ruskimi napisami wolałem nie wrzucać, ponieważ podczas poprzedniej próby instalacji gra w ogóle nie chciała odpalić. Któraś z tych opcji może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi