Kudkudak Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A co z jakimś patchem na ui? Mam sobie darować czy nadal leczyć się połową tłumika i walczyć kapturem? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Panowie, myślę że w/w problem z "a_ufp_particles" można rozwiązać poprzez zmianę generowanych efektów wizualnych, tzn. zmianę ścieżki w sekcji odpowiedzialnej za efekt.Przykładowo mamy anomalię z Solijanki:zone_sphere.ltx, odpowiadającą za sferę/pęcherz.Każda anomalia w efekcie interakcji generuje odpowiedni efekt wizualny - skonfigurowany poprzez wpisy:idle_particlesblowout_particlestearing_particlesSą to oczywiście przykłady configu dla w/w anomali, gdzie wpisy przedstawiają się następująco: idle_particles = anomaly2generatoranomaly_teleport_00001blowout_particles = anomaly2electra2_blast ;gravity_blast_03tearing_particles =anomaly2body_tear_00torn_particles =anomaly2body_tear_01Widzimy wpis idle_particles i odpowiednią ścieżkę dot. efektu w particles.xrPiszę to ponieważ, chciałbym aby każdy kto ma ochotę wyeliminować w/w błąd sprawdził czy w pliku dot. amonali gazowej - której nazwy nie znam - występuje wpis toxic_fog_idle - a jeśli tak, to zastapił go na bold_idle cigarette_dust.Moja rada w skrócie:znaleźć plik anomalii powodującej CTD w gamedataconfigmiscsprawdzić plik, zmieniającidle_particles = a_ufp_particlestoxic_fog_idle na idle_particles = a_ufp_particlesbold_idleUwaga: odszukać wszystkie wpisy toxic_fog_idle i zastąpić je innymi. Ponieważ - nie mam tego moda, daję przykład wpisu - który pochodzi z podstawki, jeśli nie był edytowany - nie będzie problemów, ewentualnie - spróbujcie dać inną ścieżkę do innego efektu wizualnego. W razie problemów - niech ktoś znajdzie ten plik i wstawi do pobrania. Edit: FIX Ten problem nie dawał mi spokoju a widząc kredyt zaufania przyznany mi przez kolegów z forum, postanowiłem działać: pobrałem patch 4.0, w nadziei na potrzebne pliki...plik w którym występuje powodujący CTD efekt wizualny znajduje się w gamedataconfigmisc - zone_black_angel.ltxZnajdujemy wpisy :[tuman_toxic]:zone_zavesa$spawn = "zonestuman_toxic"idle_particles = a_ufp_particlestoxic_fog_idleblowout_particles = a_ufp_particlestoxic_fog_idlezmieniając na:[tuman_toxic]:zone_zavesa$spawn = "zonestuman_toxic"idle_particles = a_ufp_particlescigarette_dustblowout_particles = a_ufp_particlescigarette_dust Analogicznie postępujemy z plikiem zone_buzz.ltxSą to prakticle z moda - powinny działać. Wstawiam również fix, który jednak radzę przetestować, jeśli ktoś napotka błędy - raportować.Download Fix.1 - link aktywny 30 dni ___________1 - Całość plików skompletowana dzięki forumowiczowi patryk38832. Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez The Emperor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 @ Kudkudak Jaki masz monitor - 4:3, 16:9 czy inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) 16:9, 1380 x 768 bodajże Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Kudkudak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 @ Kudkudak Zobaczę co da się zrobić, ale muszę moda postawić, bo aktualnie nie mam go na dysku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dzięki za pomocną dłoń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk38832 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) The Emperor Poprawiłem te liniki w pliku LTX [ zone_balck_angel ] ale wylot identyczny jak wcześniej. Przeszukałem więc wszystki pliki i znalalazłem jeszcze jeden. W pliku LTX [ zone_buzz ] też trzeba zmienic te dwie liniki . Teraz jest bardzo widoczna mgła tokstyczna. Myśle że nie tylko mi pomogłeś więc dziękuje za wszystkich . Yurek Yurek twoje questy są świetne, czytelne, pomysłowe, dopracowane i może troszeczke za łatwe .Ocena 8/10 .Jeden punkt zabrałem za zbyt cenne nagrody, a drugi za to że tylko cztery questy zrobiłeś . Następnym razem postaraj się o większą liczbę questów bo wzbogacają przygode po Zonie, a znasz się na robocie . Dzięki Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez patryk38832 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) @patryk38832.Zaktualizowałem poprzedni post, ale już kilka pobrań zostało zrealizowanych.Sam fix jest testowy ponieważ oparłem go na patch'u 4.0 i dodatkowo nie mam wszystkich plików z gry a jedynie te z patch'a - widocznie nie były aktualnie, nie mniej jednak - cieszę się, że sposób działa - jeśli możesz podeślij mi ten plik - wówczas zaktualizuję fix do downloadu...i jeszcze jedno, zrób screena powodującej wylot na pulpit - anomalii. Jestem ciekaw jak wygląda po zmodyfikowaniu.Edit: poprzedni Fix zaktualizowany o dodatkowy plik, dzięki uprzejmości kol.patryk38832. Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez The Emperor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 @ patryk38832 Tylko cztery mówisz... A ile się przy nich narobiłem... Nie jestem informatykiem, więc był to dla mnie nie lada wysiłek, ale cieszę się, że się spodobały - choć niektórzy twierdzą, że niektóre zadania były nieco trudne ;) @ Kudkudak Jeszcze nie wiem czemu Ci się tak wyświetla, ale kombinuję dalej ;) @ wszyscy W pierwszym poście dodałem linka do patcha nr 03 do polonizacji zawierającego poprzednie poprawki z patcha 02 i lekarstwo na wylot związany z tą toksyczną mgłą na Starym Wysypisku. Poprawka powstała dzięki pracy dwóch naszych kolegów - stalkerów: The Emperor i patryk38832. Wielkie dzięki ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Yurek - to może być wina karty graficznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 @ Kudkudak A próbowałeś na innych rozdzielczościach grać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 ..nie szukajmy problemów - szukajmy rozwiązań... Co prawda - nie mam moda, ale w związku z problemem dot. ikon, pobrałbym jakikolwiek fix [nawet z innych modów] na monitory panoramiczne i w oparciu o pliki z fix'a - edytował pliki podstawowe moda, używając WinMerge do porównywania zawartości. Dzięki temu szybko znajdujemy różnice w plikach.Kudkudak - wrzuć screeny, może ktoś miał podobny problem i odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ja gram na panoramicznym - 1440x900 i nigdy czegoś takiego nie miałem...Na rozdziałce 1280x800 też było OK.Kiedyś korn06 dobrze sobie radził z takimi problemami, ale od lutego nie ma go na Forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Poproszę o plik ui_icon_equipment.dds - zobaczę co mogę zrobić z tymi ikonami. Ewentualnie, gdyby któryś z zainteresowanych userów był tak uprzejmy i pobrał tego fixa http://pliczek.net/index.php?p=41331 (ten akurat jest dla Szramy) - porównał i spakował identyczne pliki z Dream (nie mam moda na kompie i niespecjalnie chce mi się go ściągać do zrobienia fixa ) a potem wrzucił na jakiś hosting - może być ten http://pliczek.net/ - może uda się coś zrobić z samym plikiem ui_icon_equipment, ale lepiej mieć wszystkie pliki potrzebne do fixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ja często mam problemy z wyświetlaniem ikon, menu gry itp. Radzę sobie z tym w ten sposób, że otwieram w Paint.NET felerny plik, wchodzę w Effects - Blurs i Gaussian Blurs, zapisuję zmiany i działa. Nie wiem czy tak jest u wszystkich, ale u mnie zawsze pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 @ ścigacz1975 Tu masz spakowane wszystko co potrzeba: http://pliczek.net/index.php?p=41368 @ wszyscy W pierwszym poście dodałem linka do patcha nr 04 do polonizacji zawierającego wszystkie poprawki z poprzednich patchy (w tym też lekarstwo na wylot związany z tą toksyczną mgłą na Starym Wysypisku zrobione przez naszych kolegów - stalkerów: The Emperor i patryk38832). Wszyscy, którzy zdążyli pobrać patch 03 do polonizacji są proszeni o pobranie patcha 04 celem uniknięcia pewnych błędów podczas grania w tego moda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 http://pliczek.net/index.php?p=41371 - gatow - nadpisać pliki z fixa na pliki moda. Swoją drogą - po co ludzie pchają pliki po 16MB jak wystarczy 4MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Swoją drogą, darowałem sobie DR..ścigacz, mimo to pobieram Szramę. Jeśli będę miał taki problem naprawisz mi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Jak ładnie poprosisz :devil: :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharex Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 To całkiem nowa fabuła jak np. w NS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Tu nie ma fabuły, to freeplay, są tylko pseudoquesty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Wie ktoś może w których miejscach można naprawiać sprzęt chodzi mi o lokacje. Regulamin punkt 2.2 proszę się stosować. LD Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 W tym modzie sami sobie wszystko reperujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Ale w jaki sposób mam jakieś płyty kewlarowe smar do broni ale jak to użyć. Regulamin punkt 2.2 proszę się stosować. LD Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Do remontu potrzebny jest oprócz płyt kevlarowych (remont pancerza) i smaru (broń) - zestaw naprawczy. To taka walizka. Porozmawiaj z generałem na lądowisku (tam gdzie zaczyna się gra). Do walizki potrzebny jest kluczyk. Miejsce położenia walizki i kluczyka opisane jest od postu 113 w dół. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi