cichy Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Katowałem Restoration, śmigało aż miło. Przedwczoraj wieczorem grałem. Wczoraj już nie odpalił. // Ale to nie mod - czysty też nie odpala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Może to sabotaż? Zdalne uszkodzenie plików gry w celu wycofania jej z rynku? Ktoś uznał że jak SoC zdechnie to sprzeda wiącej CoP... Z waszych opisów wydaje się wynikać że winę ponosi GameSpy. Raczej nic nie ściąga, bo któryś z was by to wykrył. Ale nie ściąga nie znaczy nie łączy się - może program dostaje np. błędne ID przy próbie logowania i się blokuje. Drżę na myśl o powrocie do domu. Planowałem do rana grać w Szramę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Po deintalacji i przeskanowaniu CC mam coś takiego: Czy to oznacza, że Firewall mi blokuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 U mnie było to samo. Myślałem, że to coś z moim kompem i "postawiłem" system od nowa. Moda Restoration nie próbowałem, ale Stalker z modem Nature Winter v2.3 Black Edition działa bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Panowie teraz to mi wytłumaczcie: -wersja premierowa spachowana do wersji niższej niż 1.006 nie działa, wersja nowa spatchowana do 1.006 fabrycznie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Mam zainstalowaną 4 mies. temu oryginalną z THQ ver.1.006 ( ale kupioną lat temu 2 ). Była uruchomiona tylko po instalacji i do wczoraj nie ruszana. Degradację do ver. 1.004 zrobiłem na jej kopii w innym katalogu. Też nie używana. Mody instaluję na kolejnych kopiach, w kolejnych katalogach. Nie wygląda na to, aby problem zależał od pochodzenia gry. Gdyby się coś przyplątało, miałbym problem przedwczoraj ( no może wczoraj, zaraz po północy ) podczas gry w Wariant Omega. Miałem kilka wylotów z jego powodu i uruchamiał się ponownie. Zacięcie na fabule, zapis, wyjście z gry. Wczoraj rano informacja o aktualizacji ( nie pamiętam czego ) i jej uruchomienie. Próba uruchomienia moda i stop. Po południu informacja o czystych grach. Sprawdzenie i nie uruchamiają się. Dzisiaj rano, znowu aktualizacja NET framework 4.5. Dokonana, sprawdzenie gier i moda. Dalej nie działają. Mam Win7 - 64. Komputer zabezpieczony AVG, a po problemach przeskanowany. Teraz pytanie do scigacz1975 Piszesz, że zlikwidowałeś u siebie ten problem reinstalując NET frame i C++2010. NET frame sam się zaktualizował, ale ver. C++2010 w moim komputerze jest nowsza niż na stronie MS. Jaki nr ma ta Twoja działająca prawidłowo. Moja ma nr 10.0.40219 i jest z 13.09.12 i ma 11.1 MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Tak na marginesie to może spróbować date systemową. Kiedyś był coś podobnego z Gears of War. Może chodzi o zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 A ja odpaliłem grę BEZ NETA i POSZŁA gra spróbujcie inni może u Was też pójdzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Najprawdopodobniej system zrobił aktualizację jakichś bibliotek. Mi pomogło zablokowanie w firewallu pliku xr3_da.exe i zainstalowanie pełnych wersji NetFramework 4.0 i Microsoft Visual C++ 2010. Potem zainstalowałem jeszcze ostatnie wydanie DX9 i najnowsze stery do grafiki. No i poszło. A problem miałem i na 10006, i na 10004. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Odinstalowanie i zainstalowanie gry nic nie pomaga - wydaje mi się że problem tkwi w bibliotekach DX9 - Tak jakby NetFramework albo MV C++ 2010 coś z nimi kiełbasiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 A ja myślę, że serwery zostały wyłączone bo to nie możliwe żeby u Nas, ruskich i jankesów był ten sam problem. Na forum GSC też mają ten sam problem i przecież każdy ma innego kompa, więc to coś u źródła musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajdzik007 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 ja to mam od wczoraj przed wczoraj zainstalowałem i hulało a dziś nic wywala przed reklamami nawet nie wiem o co chodzi? kompa mam w 100% odpowiedniego 8 ramu 4x3.0 GHZ 1 gb grafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 O tym samym - http://stalkerteam.p...sie/#entry54254 http://stalkerteam.p...mia/#entry54252 Edit: Spróbuj wyłączyć połączenie z netem na czas odpalania gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajdzik007 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 wyłączłem i gra się odpaliła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Czyli tak jak u większości - @junx chyba ma rację że problem tkwi w serwerach. Jak masz firewalla to daj mu blokowanie połączeń dla SoC i powinno byc po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emixo1 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wyłączenie neta pomogło! Czyżby wyjdzie kolejny patch?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 No i prawda. Mój dostawca netu grzebie w sieci ( cyfrowa telewizja ) i przez chwilę netu nie było. Wszystkie wersje SoC odpaliły. Mody też. Ale kiedy net się zjawił, została mi tylko minimapa i okienko "życia". Wyszedłem z moda i już nic się nie dało uruchomić. Gramy więc bez netu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Fakt bez kabla sieciowego działa. Tylko dlaczego gra nagle przestała lubić kabel sieciowy.. ..jak ja mam 100 razy dziennie włączyć i wyłączyć net to wielkie dzięki za takie usprawnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zainstalujcie sobie jakiegoś darmowego firewalla i dajcie mu w opcjach blokowanie połączeń dla STALKER-a (ja dla pewności, bo i tak nie używam multi, zablokowałem też CS i CoP) - i po problemie. Comodo jest w miarę dobry. Teraz pytanie do scigacz1975 Piszesz, że zlikwidowałeś u siebie ten problem reinstalując NET frame i C++2010. NET frame sam się zaktualizował, ale ver. C++2010 w moim komputerze jest nowsza niż na stronie MS. Jaki nr ma ta Twoja działająca prawidłowo. Moja ma nr 10.0.40219 i jest z 13.09.12 i ma 11.1 MB. Moja ma 6MB i jest na 64bit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Jeżeli ktoś ma pakiet typu KIS i podobne to firewall jeszcze narobi bałaganu. Spróbuję dodać do wykluczeń... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ale KIS ma firewall - wystarczy wejść w opcje zapory i dodać do czarnej listy (czy blokowane, zależy jak program ma rozwiązane) plik wykonywalny czyli xr3_da.exe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wiem że ma i dlatego mówię, że kolejny to będzie bałagan. Jest już dobrze..zablokowany i działa... . Kto ma sam antywirus lub nic niema to firewall będzie pewno jedynym wyjściem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Poniżej rada udzielona przez CDP. Witam, Dziękujemy za skontaktowanie się z działem obsługi klienta CDP.pl Problem jest prawdopodobnie związany z wyłączeniem usługi GameSpy. W załączniku znajdzie Pan hotfix, który pozwoli korzystać z gry. Proszę jednak zwrócić uwagę, że po jego instalacji niemożliwe będzie korzystanie z gry w trybie multiplayer. Inne rozwiązanie, jakie pozwoli korzystać z gry w trybie dla pojedynczego gracza, to zablokowanie programu w ustawieniach zapory sieciowej, aby gra nie mogła nawiązywać i przyjmować połączeń przez Internet. Pozdrawiam, Maciej Kaczor Dział obsługi klienta CDP.pl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 To zapodaj proszę ten hotfix może ktoś skorzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ciekawe po co tą usługę wyłączyli ,wiele osób jeszcze z niej korzystało. Ten koniec roku dla Stalkera to okrutny cios,nie pomyśleli o graczach którzy korzystali z Gamespy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi