noisy Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Gdzie są narzedzia? Szukałem w Zelaznym Lesie wg screenu z rosyjskiego forum i nie ma. Nie ma ich nigdzie :/ w zadnym wskazanym miejscu przez Was.Edyta.Mod się zawiesił i dalej nie ma dialogów. Skończyłem kwesty dla najemników miał się pojawić Wilk na Skadowsku nie ma go.Co do zadania z X lab to jedna walizke znajdujemy w tunelach pod pazurem po otrzymaniu info od wolności.Materiały o x18 które sa na tartaku pojawiaja sie po rozmowie z najemnikami po zakonczeniu wszystkich kwestów dla nich.Na tym etapie u mnie dalej nic sie nie dzieje.Szkoda bo mod jest bardzo fajny. Trzeba po kminić nad nim :)Kod dla schowka powinności to rok urodzenia filozofa Kanta. Edytowane 3 Marca 2014 przez noisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynio Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ten mod kończy się tylko na zatonie.Gdzie lądujemy w stacji antenowej, gdzie jesteśmy w piwnicy i jest Noe? Czy u mnie jest cos nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tak, na tym sie kończy 1 część. Trzeba czekać na następną. Jak chcesz zobaczyć co szykują autorzy moda w tej drugiej części, to zagraj w NOWICJUSZa. Też jedna lokacja, kompletnie nowa i przewidywana w cz2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynio Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Już to mam na celowniku tera przerobie SNIPER, ale to był najstabilniejszy mod w jaki kolwiek grałem. Tylko 1 wylot na cało gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzerSiwek Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) Witam mam pytanko...Pobrałem moda, patcha 4 i spolszczenie.Zainstalowałem wszystko według kolejności (z wersją gry 1.6.02)oraz zmieniłem parametr w fsgame.ltx i....Dupa :(Wywala Bug trapa zaraz po uruchomieniu :( Nie wiem o co może chodzić ale to już nie pierwszy mod który nie chce działać :/Z góry mówię- mam orginała (Wersja Premium Games jeśli to robi jakąś różnice). Ktoś pomoże ?? Edytowane 3 Lipca 2014 przez SzerSiwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 SzerSiwek - a gdzie log wylotu? Tu nie ma wróżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzerSiwek Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) A jak go zamieścić ??Przyznam szczerze że nie wiem a całego pliku nie mogę wysłać :/ Chodzi o to: Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: xrEngine.exe Wersja aplikacji: 1.6.0.2 Sygnatura czasowa aplikacji: 4b683ed4 Nazwa modułu z błędem: xrCore.dll Wersja modułu z błędem: 1.6.0.2 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4b25fc61 Kod wyjątku: 80000003 Przesunięcie wyjątku: 0001e12e Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.3.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: c3fd Dodatkowe informacje 2: c3fd62fe81b1c65e85762970c6680588 Dodatkowe informacje 3: 1f5f Dodatkowe informacje 4: 1f5f1e03b5fc58187a34bb38d618b63d Edytowane 3 Lipca 2014 przez SzerSiwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Nie to. Tam gdzie masz zapisy gry, masz kat logs. Otwierasz go notatnikiem i na samym dole masz napis Fatal Error.To co poniżej niego to właśnie log błędu.Wstawiasz go w postcie do okienka, które wywołasz klikając w <> na pasku, nad oknem pisania posta.Tak to powinno wyglądać:FATAL ERROR [error]Expression : no_assert[error]Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::GetById[error]File : e:stalkersourcestrunkxr_3daxrgamexml_str_id_loader.h[error]Line : 112[error]Description : item not found, id[error]Arguments : av_killer stack trace:Oczywiście, w ramce Twój Fatal. Ten powyżej to tylko przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzerSiwek Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 W miejscu gdzie mam zapisy gry nie ma folderu LOGS :/System też nie wyszukuje tego folderu (tzn znajduje ale do SOC :/ ) Mam Windows 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 http://stalkerteam.pl/topic/6615-poradnik-jak-sprawdzi%C4%87-logi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzerSiwek Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Poza plikiem user.ltx nie mam tam nic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 A w pliku fsgame.ltx, jak masz ustawioną ścieżkę do katalogu z zapisami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzerSiwek Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) $game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames Edytowane 4 Lipca 2014 przez SzerSiwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 To nie to. Ścieżkę do zapisów masz w lini nr 2.$app_data_root$ = true | false | C:UsersPublicDocumentsStalkerCOPTo jest linia zapisu dla CoP, dla WIN7/64Ale coś mi się widzi, że najlepiej zrobisz, stawiając moda od nowa. Przestrzegając opisu instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzerSiwek Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Sorka nie znam się na tym aż tak :)$app_data_root$ = true | false | C:UsersPublicDOCUME~1STALKE~1.-ZETak to wygląda... Przeinstalowywałem i grę i moda już 2 razy i cały czas to samo :(Oczywiście przestrzegając instrukcji ;) Edytowane 5 Lipca 2014 przez SzerSiwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 A w 9 linii masz taki wpis?$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedataJeśli masz, to więcej nie jestem w stanie Ci pomóc.Proponuję PW do cichego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 SzerSiwek: uruchom grę z prawami administratora, sporo starych i nowych gier ma różne dziwne problemy jak nie jest odpalana w taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzerSiwek Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 kondotier- tak jest zmienione na TRUE. Gatzek- Prawdę mówiąc nie próbowałem tak :)Narazie mam zainstalowany mod "Czas Sojuszu" ale jak tylko go skończe spróbuję i dam znać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Powstaje trzecia odsłona tego MOD-a Смерти Вопреки 3 - z nową linią fabularną i całkiem nową lokacją. Premiera przewidywana na 2015 rok. Z MOD-ami różnie bywa, wiec jak będzie więcej informacji i prace będą dobiegały końca, założymy nowy temat. (Las wygląda wspaniale, wiatrołomów w Zonie jeszcze nie widziałem) https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WhTbd-W7jKU Dodam jeszcze, że twórcy oczekują wsparcia. Если кто-то желает поддержать проект, вот реквизиты разработчиков: R200253260083 (WebMoney) Nie odpuszczę... Myślę, że warto poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Pomóżcie Panowie Stalkerzy :)Wszysko ładnie i pięknie aż w koncu wywaliło mnie po wykonaniu zadania dla Żwawego na dostarczenie amunicji. Wróciłem po nagrodę i wylot :( FATAL ERROR [error]Expression : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty()[error]Function : CPhraseDialog::SayPhrase[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGamePhraseDialog.cpp[error]Line : 146[error]Description : No available phrase to say, dialog[shustriy_available_finds_dialog] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Skopiuj do gamedata/configs/text/pol ; SGM_xml_dialogs.xml ,wcześniej kopia zapasowa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Nie pomogło :( nadal ten sam błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Na stronie Sigerous.ru przeczytałem , że kolesie mieli ten sam problem Вылет, при сдаче второго квеста Шустрому: * Saving objects... * 12180 objects are successfully saved * Game DallaS11 - quicksave.scop is successfully saved to file 'd:gamess.t.a.l.k.e.r. - Зов Припятиuserssavedgamesdallas11 - quicksave.scop' * [win32]: free[2178560 K], reserved[210200 K], committed[1805480 K] * [ D3D ]: textures[1179208 K] * [x-ray]: crt heap[621897 K], process heap[11481 K], game lua[37661 K], render[8651 K] * [x-ray]: economy: strings[52163 K], smem[118969 K] * Saving spawns... * Saving objects... * 12178 objects are successfully saved * Game DallaS11 - quicksave.scop is successfully saved to file 'd:gamess.t.a.l.k.e.r. - Зов Припятиuserssavedgamesdallas11 - quicksave.scop' * [win32]: free[2170464 K], reserved[210160 K], committed[1813616 K] * [ D3D ]: textures[1180232 K] * [x-ray]: crt heap[624597 K], process heap[11481 K], game lua[47223 K], render[8663 K] * [x-ray]: economy: strings[53919 K], smem[152518 K] * Saving spawns... * Saving objects... * 12195 objects are successfully saved * Game dallas11 - выброс.scop is successfully saved to file 'd:gamess.t.a.l.k.e.r. - Зов Припятиuserssavedgamesdallas11 - выброс.scop' FATAL ERROR [error]Expression : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty() [error]Function : CPhraseDialog::SayPhrase [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGamePhraseDialog.cpp [error]Line : 146 [error]Description : No available phrase to say, dialog[shustriy_available_finds_dialog] Да, и ещё, с трупа гонца снял какой то пистолет, АКСУ, вроде бы РГД, и печеньку. Груза не было никакого. Возможно квест пройден криво? Добавлено (29.12.2012, 19:54) --------------------------------------------- Niejaki @dallas11 (to jego log) napisał , że pozbył się problemu w ten oto sposób :Problem rozwiązany przez wczytanie gry od momentu wzięcia zadania. Być może problem pojawił się przez to, że od razu nie poszedłem wykonywać kwestu w wyniku czego była tylko jedna opcja dialogowa . A, @Малахит dodał :Kwesty należy zdać do 3 w nocy. I najlepiej jako pierwszy brać kwest na poszukiwanie kuriera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Dzięki za pomoc. Na razie walczę z "Doliną Szmerów". Jak skończę to wrócę to tego moda i sprawdzę.Pozdro ps. Pomogło wykonanie zadania i powrót po nagrodę od razu po wykonaniu, tak aby zmieścić się w godzinach urzędowania :) Panowie, utknąłem. Idę z Pilotem do Janowa i po drodze rozwalają mnie za nim wyciągnę giwerę. O ucieczce też nie ma mowy :| ps2. DObra, zamówiłem egzo i jakoś udało się odeprzeć atak. Fajny mod :) Edytowane 6 Marca 2015 przez speediee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Nie bardzo lubię Zew Prypeci i mody do niego, ale ten mod + dodatek zimowy jest świetny. Być może zmienię zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi