Yurek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 UWAGA !! Dziś zakończyliśmy prace nad polonizacją i poprawianiem błędów wersji BETA PL. Zajęło nam to rekordowo krótki czas, ale w tak zacnym i pracowitym gronie, było czystą przyjemnością robić tą polonizację. W pierwszym poście wrzuciłem linka do wersji FINAL PL polonizacji moda GLADIATOR II - Czas Sojuszu cz.1 Dlaczego od razu wersji finalnej - ano dlatego, że po tym jak cztery osoby sprawdziły moda, to raczej nie zostało tam już nic do poprawiania. Tak więc ekipa polonizująca w składzie: yelllow, Yurek, metek58 i smox życzy Wam przyjemnej zabawy podczas grania w tego naprawdę ciekawego moda (a jakże mogłoby być skoro mod wyszedł spod ręki Sigerousa i Geonezisa) :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code[error]Function : raii_guard::~raii_guard[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp[error]Line : 748[error]Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:479: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil) stack trace:Ten błąd wyskakuje mi tuż po skończeniu ładowania się gry. Instalacje przeprowadziłem tak jak opisywał @Cichy w poście nr. 2 i zgodnie z kolejnością podaną w poście nr. 1.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Czy zmieniałeś coś w configu? Jeżeli tak, to wstaw oryginalne pliki. W tym modzie nie można zmieniać ustawień, a przynajmniej nie tak jak w innych modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Zmieniałem.. No cóż, spróbuję z oryginalnymi plikami i zobaczymy czy będzie działać. Dzięki za szybką odpowiedź! [po edycji] Wszystko ładnie działa, tylko mam jeszcze jedno pytanie, co trzeba zrobić, by w menu tam gdzie jest grafika itp. obrazek na ekranie zajmował całą powierzchnię monitora, a nie 1/4? Ponieważ nie jestem w stanie zobaczyć czy ewentualnie przesuwać suwaków związanych z grafiką? Edytowane 23 Lipca 2013 przez bober322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Musisz ustawić co najmniej średnie ustawienia jakości. Jeżeli komp Ci nie wyrabia, to zobacz to - http://stalkerteam.pl/topic/5432-problem-przesunieta-grafika/?hl=paint.net#entry60859 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Śmieszna opcja bo gram na wysokich, raz miałem "normalny ekran", a potem zaczęła się sytuacja powtarzać. W paru innych modach też mi się tak zdarzało, ale nie zaburzało mi to widoku suwaków graficznych. Ale jednak grywalność i klimat Stalkera jest ważniejszy od grafiki :) Dobra robota tłumacze! Edytowane 26 Lipca 2013 przez bober322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridick95 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Ten mod jest w kilku częściach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Tak, to jest część pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Witam gdzie znajdę narzędzia dla technika Powinności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Narzędzia są tu - 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Dziękuje :) teraz można grać dalej mam nadzieję że sobie poradze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 W razie problemów zerknij do poradnika od @Cichego - http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=335.0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Mam pytanie- czy tylko ja mam problem z pobraniem spolszczenia? Bo kiedy klikam ,,pobierz", to zamiast pobierać plik wyskakują mi jakieś... krzaczki? Kod? Plik? Sam nie wiem, jak to dokładnie opisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Ja pobrałem, ale faktycznie coś się dzieje. Pobierz stąd - http://www.sendspace.pl/file/536f138b3d979e4c9d148a8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jeszcze jedno pytanie- jak odpalić BTR? Strzelać mogę bez problemu, ale z miejsca nie ruszy- jak zacementowany. Chyba całą klawiaturę przewałkowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ponieważ są pytania o BTR wstawiam opis funkcji za stroną źródłową.... Kierunki jazdy...w przód w tył, na prawo, na lewo takie same jak dla przemieszczenia gracza. Siąść za kierownicą: (a) Uruchomić motor: (s)...Завести мотор: (щ)...tutaj to (s) może kuleć. Strzelać: (Tab) Jeżeli BTR nie strzela...możliwe warianty.... 1 Zmieńcie ustawienia sterowania w grze na domyślnie. 2 Wchodzimy w menu. Opcje. Zakładka sterowanie i dalej Sieć...Sieciowa gra. Funkcja Lornetka. Przypisać ten klucz do strzelania.// Możliwy bug w kierowaniu BTR...funkcje w przód i w tył czasem zamieniają się miejscami. Naprawa.. jeżeli klucze zamieniają się miejscami, należy usiąść w BTR i zorientować pojazd na Północ mapy. Opuścić BTR. Zapisać grę, następnie załadować. Funkcje w przód i w tył będą pracować poprawnie.Aby w późniejszej rozgrywce klucze nie zamieniały się miejscami zawsze przed opuszczeniem pojazdu ustawiamy go przodem na północ mapy.///Dla tych którzy nie wiedzą dlaczego zamieniamy plik xrGame.dll...Plik zamieniamy po to by można było wsiąść do BTR i z niego korzystać. Bez tego pliku pojazd to nieruchomy złom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jeszcze jedno pytanie- jak odpalić BTR? Strzelać mogę bez problemu, ale z miejsca nie ruszy- jak zacementowany. Chyba całą klawiaturę przewałkowałem.U mnie uruchamiało się klawiszem "O". Przedtem trzeba jednak usunąć ze slotu detektor artefaktów/teleportu. Ja akurat nic nie musiałem zmieniać w ustawieniach klawiszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef Stalin Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jeżeli ktoś ma jeszcze problem z pobraniem spolszczenia z serwera stalkerteam. Ja skopiowałem link do windowsowego IE("bez dodatków") i zadziałało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Link do patcha 26.06 nie jest dostępny ( Nothing fund ). Na stronie macierzystej moda nie można sprawdzić bez rejestracji, a na rus forum też go nie ma.Moda pobrałem 10.07, czyli już po nim. Może nie jest konieczny? Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Niedługo będzie druga część a patch wnosi to (nie jest konieczny - grałem bez niego - jeżeli jednak chcesz napisz- uplouduję):"Co naprawiono: 1. Usunięte wypadanie apteczek i jedzenia u Alfa-bionikow. 2. Dopisana instrukcja wykorzystania teleportu w Barze. 3. Imiona Stalkerów w języku rosyjskim. 4. Komisarz w kweście Obrona Bazy zamiast pieniędzy wydaje miotacz granatów. 5. Naprawiono dźwięki w grze. 6. Naprawiono ikonki naboi. Przypis: Upgrade i remont pancerzy i broni u technika powinności pozostawiony bezpłatny. Lecz dorobienie się na sprzedaży przyniesionych karabinów i pancerzy teraz nie wyjdzie. Niki stalkerów w języku Rosyjskim widoczne będą tylko przy nowej grze. Wszystkim pozostałym waszym życzeniom i zdaniom przyglądamy się i możliwe, że będą wstawione w następną wersję addona.(Wedle uznania drużyny Gladiator 2)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Hej czy wiecie gdzie ejst encyklopedia Geonezisa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Leży na rurociągu w tym miejscu (celownik wskazuje plecak) ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 cichy - pytanie o patcha było pod kątem polonizacji, czy nie będzie się to gryzło. I chyba Yurek powinien się w tej sprawie wypowiedzieć.Że można grać bez niego to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 http://przeklej.net/down/753638991657059675141568393131891422bdf4e21d37473f529557c.html - link do patcha jeżeli jest potrzebny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Yurek - ten temat, bo pytanie dotyczy GLADIATORA. Szerzej odpowiedziałem Ci na PW.Problem dotyczy patcha-fixa 2 - poz.4 w Prawidłowej kolejności stawiania moda.Z pomocą cichego patch uzyskałem i mod uruchomiłem z polonizacją.Ale dla reszty problemów zrobiłem temat w Problemach ZP. Powinno być dobrze. Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi