Ignachinio Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam, mam pytani, czym różni się wersja 2.2 od wersji Jenota? Nigdzie nie mogę tego znaleźć a chciałbym wiedzieć którą bardziej się opłaca zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puszkin86 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Mówiąc w skrócie(nie skarćcie mnie panowie jak coś źle powiem).Wersja Jenota ma zupełnie nowe bronie(z oryginału chyba tylko gauss został), celowniki, jest nowy system obrażeń broni który się opiera głównie na rodzaju amunicji. Na początku, startujesz, z jak dla mnie, najlepszym karabinem(AKMS). Ogólnie ta wersja bardziej skupia się na broni, kombinezonach(pancerze mają swoje części, różne różnie chronią, ulepszeniach, handlu, itp. Nie ma chyba zmian w fabule, zadaniach itp. Głównie zmiana dotyczy wszystkiego co ma związek z walką. Ja bym Ci polecił wersję Jenota, mi się spodobały wszelakie zmiany w tymże modzie. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Puszkin86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu98 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) @Ignachinio powiem tak, jeśli umiesz się wykazać instaluj Jenota jeśli nie zostań przy zwykłym SGM. Prostując twoją wypowiedź to do SGM 2.2 możesz zainstalować dodatek jakim jest Jenot. Powodzenia! Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Rosiu98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam serdecznie! Ja ogólnie nie jestem w temacie dlatego ponawiam pytanie. Zainstalowałem właśnie Zew Prypeci z wielką ochotą ogrania SGM. Którą wersje wybrać patrząc pod kątem zawartości, ilości broni, kombinezonów i innych? Podstawkę? Jenot czy S.n.i.p.e.r? Czy podstawowa wersja SGM ma bronie z czystego Zewu czy posiada mniej więcej nowe tak jak w Jenot Edition? który już kiedyś ukończyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ja sugeruję ci wersję SGM 2.0 z dodatkiem Geonezis. Całe mnóstwo przeróżnej broni, pancerzy i wszelkich innych potrzebnych i niepotrzebnych rzeczy w Zonie. Do tego jeszcze olbrzymia ilość questów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Kontroler Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Własnie przeszedłem Jenota 2.2. W innym wątku przeczytałem, że to własnie 2.0 Geonezis jest najlepsze więc chciałbym spróbować. I teraz pytanie: czy różnice są duże między tymi dwoma dodatkami czy niewielkie? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Grając, zauważyłem różnice w uzbrojeniu, teksturowe i niewielkie scenariuszowe. Ale to szczegóły dla miłośników różnych "kolorów" w stalkerze. Główny wątek dla mnie, nie był zmieniony. Zagraj w jakiegoś innego moda dla zmiany klimatu, a później wróć do innej wersji. Tylko w ten sposób możesz poznać różnice. Żadne opowiadanie tego nie zastąpi. Każdy ma swój własny osąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 A można by sprawdzić na ruskich forach kiedy planują 3.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 3.0: https://torrent5.net/stalker/1123-ctalker-zov-pripyati-sigerous-mod-30.html http://sigerous.ru/news/sostojanie_sigerous_mod_39_a_na_nastojashhij_moment/2016-10-18-359 ctalker-zov-pripyati-sigerous-mod-30-2018-pc_id1271505ids1s.exe 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Ja z rosyjskim na bakier, zupełnie nic nie kumam. Może wstaw do pobierali będzie git i może tłumacze się za to wezmą pewnie wielkich różnic pomiędzy 2.2, a 3.0 nie ma. Pewnie tłumaczenie zajmie mało czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 @LordDino - To tylko na oko, znalezienie różnic można ocenić jako krótkotrwałe. W rzeczywistości trzeba porównać każdy z już przetłumaczonych plików, z nowym. I nie ma żadnej pewności, że autor moda nie dodał jakichś plików. A jeśli w już przetłumaczonych plikach znajdzie się różnice, to nie tylko poprawia się to co było, ale czasem trzeba dodać to co nowe autor wprowadził. I czasem taka kompilacja nie chce zaskoczyć, więc trzeba nowy plik pisać od nowa. A to jest czasochłonne jak tłumaczenie. Sądzę że zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Zrozumiałem ale chodzi mi o to, że wsio od nowa jest czasochłonne, a opierać się na innej wersji jest lepiej. Nie mówię, że to spacer po parku ale zawsze łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Trzeba dobrze zapoznać się z opisem zmian jakie zrobiono. Piszą krótko - nowy pakiet broni - a to oznacza tłumaczenie na nowo tego pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 W Jenocie też było kupę nowej broni i dali redę wieżę w naszych tłumaczy choć pewnie to nie spacerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 @LordDino Jest to mod z 2012 roku. Jego czas dawno minął. Tłumacze to @Yurek i @kobal . Yurka od lat na forum już nie ma. A z nowymi tłumaczami krucho. Tylko my dwaj o nim rozmawiamy. Ale zawsze możesz mieć nadzieję, że ktoś jeszcze się nim zainteresuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 No tak czasy szalonego tłumaczenia bezpowrotnie minęły. Ale może tłumacze się zlitują zaglądają tu czasem smox i kobal w nich nadzieja. Jakbym znał ruski sam bym to zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 @LordDino Niech ostatni filmik wrzucony na vk SGM 3.0 uświadomi ci jak idą prace nad modem Cytat Мод живет и движется к цели. https://vk.com/doc237927765_476020054?hash=4d090b15ee163acf15&dl=bfaf480c6c3b615a63 a ty byś chciał już polonizację? Czego jak jeszcze mod nie jest zrobiony Ostatnie info jakie było to kilka screenów w maju 2018, no i trochę filmików pod koniec 2017: A te linki co wrzucił @vidkunsen to nie wiem co to jest jak mod jeszcze nie wyszedł Jak chcesz to ryzykuj i ściągaj ewentualnie poczekaj aż @v napisze co to w ogóle jest. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 A to co wstawił vid to nic, po rusku nie kumam ale chyba to to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Środkowy link prowadzi na stronę, gdzie jest informacja o przeniesieniu wydania moda z 2016 na 2017. Czyli staroć. A ostatni link do pobrania czegoś, co jest sygnalizowane ( przynajmniej u mnie ), zawirusowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Jakby SGM 3.0 wyszedł to by trąbili o nim na wszystkich stronach, a to nie wiem co to za pierdoły i nie zamierzam sprawdzać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 SGM 3.0 - strony w/w dotyczą nowości i różnic z poprzednimi wersjami w tym strona "firmowa" SGM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Czyli ty wrzucałeś nowości, a całego jeszcze nie ma dobrze rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 W opisie jest: czym się będzie i już częściowo różni wersja 3.0 od poprzednich. Oraz: Скачать игру торрентом Скачать Cталкер Зов Припяти Sigerous Mod 3.0 (2018) PC на русском с таблеткой для PC, без вирусов и СМС можно по ссылке ниже. - Ściągaj grę torrentem, Ściągaj Stalker Zew Prypeci Sigerous Mod 3.0 (2018) PC po rosyjsku z tabletką/nakładką dla PC, bez wirusów i SMS (-em) można przez zsyłkę niżej. Источник: https://torrent5.net/stalker/1123-ctalker-zov-pripyati-sigerous-mod-30.html © torrent5.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Czy w takim razie dobrze rozumuje, że jest skończony? 12 minut temu, vidkunsen napisał: Ściągaj Stalker Zew Prypeci Sigerous Mod 3.0 (2018) PC po rosyjsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Są na forum fani SGM'ów. Gdyby pojawiła się wersja 3.0, to już chodziliby po ścianach, łącznie ze mną. Projekt rodzi się od lat w bólach, między innymi z powodu zmian kadrowych - @LordDino spójrz na datę założenia tematu o modzie. To fakt, że (o ile dobrze pamiętam) miał być wydany przed końcem zeszłego roku, ale został przełożony na bliżej nieokreśloną przyszłość w tym roku. I coś mi mówi, że to nie koniec czekania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi