Mnieciu Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 WAŻNE! Uwaga to może zepsuć ci rozgrywkę!: Spoiler Wybierając aktywacje artefaktów i używając tego aktywatora i klikając zmień można je klonować. Wartość pojedyńczego to 50 000 Ru, więc jak ktoś leniwy to metoda na nasze "klondajk" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nie widzę problemu, w tym przypadku można mieć króliczka i gonić króliczka. Ale brawo za spostrzegawczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Mam problem przy przejściu na Polesie ciągle gra wywala mi do pulpitu z takim logiem Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default::Compile [error]File : .\BlenderDefault.cpp [error]Line : 63 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: survarium\metal\electrical_cabinet_02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam. Na początek chciałbym się podzielić z wami moimi dotychczasowymi odczuciami z tym modem. Grafika w modzie tak jak i klimat jest oszołamiający! Nie mówiąc już o dźwiękach, bo przez nie to mi się normalnie łezka w oku kręci. Jeśli chodzi o główną fabułę to za wiele to nie przeszedłem, ale z Barmanem misję poboczną robię i ta historia jest niesamowicie ciekawa! Więc jak dla mnie to na tą porę mod 10/10! No ale przechodząc do głównego tematu mojego posta... Wraz z Sepleniącym przenosząc się na Podlesie, podczas ładowania mapy wyskakuje bugtrap Expression : fatal error Function : CBlender_default::Compile File : .\BlenderDefault.cpp Line : 63 Description : <no expression> Arguments : Not enought textures for shader, base tex: survarium\metal\electrical_cabinet_02 Ktoś wie o co chodzi? pomoże? PS: Nauczyłem się logi ogarniać ;> To okazało się być mega banalne PS PS: @anatol widzę że ten sam błąd w tym samym czasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Przestaw z ustawienia statycznego na dynamiczne oświetlenie - pomoże. ŹRÓDŁO: https://vk.com/topic-57123766_28617575?post=1625 Ps. Kody błędu wstawiamy w code - takie oznaczenie na panelu edycji: "<>" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 @Jacku faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Kolejny problem, ale na szczęście nie logi. Już wcześniej chciałem pisać z brakiem ludzi w bazie CN, ale se z nim poradziłem jakoś. Zabawne jest to że czytając cały temat w poszukiwaniu poradnika (Bo mam problem o którym zaraz będzie) zobaczyłem posta pewnego ziomka, który miał ten sam problem i na niego lekarstwo (zabawne jest to że zrobiłem dokładnie to co on tam napisał, i to tak w sumie intuicyjnie). Ale do rzeczy. Siwego już znalazłem, miał się wybrać do Dzika. Misja zniknęła ale to nie z tym mam problem (bo chyba tak ma być). Problem jest z tym że z technikiem pogadałem w bazie CN, dał mi zadanie... I nie wiem czy mam czekać do wieczora czy co, ale gdzieś tak od 20:00 do - 1:00 czekam i nic się nie pojawiło. W okół bazy nie ma żadnego ugrupowania porusz szabrowników w osadzie rybackiej. Ktoś mógł by mi pomóc? Mod jest świetny, każdy dialog aż czytam se na głos i nie wiem czy to jest tylko zadanie poboczne czy tak naprawdę główna fabuła. Tak czy inaczej, ta historia, która zaczęła się od Barmana i transakcji, w ciągła mnie niesamowicie. Dalej mod jak dla mnie 10/10 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Kontakt na priv. Mogę dać ci film jak zrobić zadanie, a powinność leży pod wieżą gdzie w CS podałeś od emisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 W sprawie Siwego chodziło o to, żeby oszukać Hasana, więc po dialogu, z Siwym to już wszystko. Co do zadana od technika, domyślam się, że chodzi o przechwycenie zapisu elektronicznego. To zadanie jest "umowne" , wystarczy z nim pogadać. Po rozmowie pojawi się zadanie, aby udać się do Hasana. Fleszka wypłynie później. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Dzięki za pomoc! Kolejne pytanie ;/ Skąd ogarnąć bombę dla Noego? I dlaczego on jest bandytą? W sumie... W tej modyfikacji, z niektórymi bandytami mam pozytywne stosunki, pierwszy raz w tej grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Bombę dla Noego trzeba wykonać samodzielnie. Musisz zdobyć umiejętności. Po ich zdobyciu potrzebne przybory automatycznie lądują w plecaku. Spoiler Przy pomocy odpowiednich przyborów rozbierasz PDA uzyskując nadajnik-GPS, analogicznie rozbierając granat - masz detonator. Spoiler Masz prawie wszystko, do kompletu brakuje tylko puszki. Wystarczy zjeść konserwę, a znajdzie się w inwentarzu. Spoiler Teraz wystarczy tylko... Spoiler I ładunek wybuchowy dla Noego jest w plecaku. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Dziękuję za pomoc. Zrobiłem wszystko jak należy, jednak po gdy próbuję zrobić tą bombę jest napisane że brakuje przedmiotów. Mam detonator, nadajnik, puszkę i skrzynkę z narzędziami i nic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Materiały eksploatacyjne i narzędzia ci są potrzebne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Masz rację zapomniałem o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Sam też w pierwszym rzucie nie wiedziałem o co chodziło, że brakuje materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Gdzieś w tym temacie (chyba) przeczytałem że gra potrafi zaskakiwać. To co mi się przytrafiło i wam wszystkim, którzy grali w tego moda, to po prostu tego się nie spodziewałem. Pewna misja tak mi skamlociła że masakra. Chodzi mi konkretnie o misje z Borowem. Normalnie daje mi RPG, rozwalam śmigłowiec, idę zabrać PDA od naukowca, przychodzę a tu nikogo nie ma. Idę do sąsiedniego budynku a tam naukowiec, mówi mi że Borow i reszta to zjawa i że łatwo te ''zjawy'' rozpoznać. Ja za ciula bym się nie domyślił gdyby nie ten naukowiec... Chociaż mam RPG za to jeszcze z 2 rakietami (jedną rakietę podarowałem tamtejszej chimerze) Choć co o tym teraz myśleć, skoro mi to zjawa dała to może te RPG też jest ''Zjawą'' i ta chimera może żyć dalej i czaić się za tym autobusem Dobry mod, dalej 10/10 ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Na razie nie gram, ale po skończeniu ORE i ogarnięciu życiowych spraw planuję zacząć tego moda. Zainstalowałem sobie podstawkę CoP i chciałem go przygotować, przy próbnym odpaleniu wywala z logiem znanym z pierwszej strony tematu: Spoiler [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\get_artefact.script:23: attempt to call method 'is_anomaly_blowout' (a nil value) @cichy podał lekarstwo, które nie działa, chciałbym spróbować jeszcze metody @gawrona, ale link do bin-a podany przez niego wygasł. Ktoś ma na podorędziu i byłby tak miły, żeby zrobić reupload? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) @Sierioża Hmm....a pobrałeś łatkę z pierwszej strony tematu łatkę 1602 do modyfikacji? W tym pliku jest folder bin, którego trzeba wrzucić do głównego katalogu gry. Ja robiłem wszystko zgodnie z instrukcją instalacji krok po kroku i póki co nie miałem tego typu wylotów do pulpitu. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez seb-stryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Pobrałem wszystko. Mod spakowany i podzielony na dwa archiwa, łatka wspomniana przez Ciebie @seb-stryl polonizacja, patch do polonizacji. To, co w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zmienię temat i prośba do tłumaczy bo ostatnia cutscenka nie jest przetłumaczona tj. brak napisów, a Arkan gada po rosyjsku i ja ni ponimaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Niestety, tłumaczymy tylko napisy. Głosów nie podkładamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 He He, a masz gdzieś może transkrypcję tego tekstu? To ja se głos podłoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autorem tego spolszczenia jest @gawron. Zapytaj go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. Link do Patcha 1602 nie działa. Ma ktoś może rezerwowy link ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Przed chwilą sprawdziłem, link działa. Może to była jakaś chwilowa awaria. Jeśli dalej będziesz miał problemy - pisz zrobimy link alternatywny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi