Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

op2-cover_by_meta.jpg

Tytuł oryginalny: Объединенный пак 2
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 12.05.2014 r.
Autorzy: Proper70, Buusty, Akill
Autor spolszczenia: @kobal
(z wykorzystaniem fragmentów spolszczenia moda Narodnaja Solianka autorstwa @trurl3@Yurek)
Szac. długość rozgrywki: do kilkuset godzin

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródła: appro.jpg  stalkermod.jpg.8090220402bc69c0080c4ca2946c79bb.jpg  logo.jpg.5b3dea333f1724a243aa1cc863eaabed.jpg

• Dodatnia 14

Witam! Zwracam się z uprzejmą prośbą o wrzucenie katalogu wersji rosyjskiej na inny, dodatkowy serwer. MEGA, przynajmniej u mnie niestety nie potrafi wystartować. 

@edit: Problem występuje jednak tylko w operze, na chromie pobiera normalnie.

Edytowane przez MacTavish

W dniu 28.08.2015 o 22:32, carlopapa napisał(a):

Witam chciałbym spytać czy ta modyfikacja pozwoli dokończyć Soliankę??? tzn. po misjach błyskawicy i martwego miasta i przybyciu do Zatonu będzie można kontynuować nitkę scenariusza, czy kończy się tak samo jak solianka czyli pustym Zatonie??

Tak. Lokacje z Zewu Prypeci są zaludnione i dzieje się na nich bardzo dużo. Podobno bardzo dużo. Co najmniej dwie wielkie linie fabularne rozpoczynają się właśnie po zakończeniu starej Solianki. 

@pacjent1972 nie powinno być wylotów tylko chodzi o to że nie będzie się tobie tak długo ładował to duży mod i dużo tekstur i poligonów a HDD wolniej ładuje to wszystko niż SSD.

SSD szybciej ładuje o ok 30-45% od dysku HDD jeżeli gra tobie się ładuję 1 min na SSD to na HDD się łądować będzie 1.30-1.40min .

Edytowane przez SmokeHead
poprawa błędu

Więc ruszamy z Zonę znaną ze starej dobrej Soljanki :)

DZIĘKUJĘ wszystkim zaangażowanym w spolszczenie projektu !!!

I od razu mam jedno pytanie czy tak ma być jestem na Kordonie rozwalam Mięsacze ale nie mogę 
pobrać z martwej sztuki oka.. Jest widoczne jako do pobrania ale nie działa w tym zakresie ani przycisk
"pobierz wszystko" ani żadna inna opcja.

W dniu 29.08.2015 o 08:47, kazik napisał(a):

Więc ruszamy z Zonę znaną ze starej dobrej Soljanki :)

DZIĘKUJĘ wszystkim zaangażowanym w spolszczenie projektu !!!

I od razu mam jedno pytanie czy tak ma być jestem na Kordonie rozwalam Mięsacze ale nie mogę 
pobrać z martwej sztuki oka.. Jest widoczne jako do pobrania ale nie działa w tym zakresie ani przycisk
"pobierz wszystko" ani żadna inna opcja.

By móc zbierać trofea z mutantów musisz mieć w pierwszym slocie nóż. Inaczej nic z tego. :)

Edytowane przez kobal
  • Dodatnia 1

W dniu 29.08.2015 o 08:48, Gatzek napisał(a):

Świetna robota @kobal. Pobrane, zainstalowane i działa :) Kiedy w to pogram dłużej to nie wiem... doba mogłaby miec 72h żeby czasu na wszystko nie brakło.

Gdzie jest ta cziterska poprawka od @Godlike?

Wstawi, pewnie ją właśnie szykuje :) 

DZIĘKI za odpowiedź !

Ostatnie (jak na razie) pytanie.

Wiem, że  wiekszość plików pakowana jest tutaj do formatu  *.db.
Natomiast czy jest możliwość zmiany samych tekstur roślinności (trawa, drzewa itd.) ? 
Pamiętam wygląda "mojej" pierwszej Soljanki z dodatkiem Autumn Aurora...

Co jest determinantem stawiania OP-2 na dysku ( partycji) systemowym?

Dla modów korzystam z kopii podstawek, zrobionych poza nim. Z ikoną skrótu robioną od silnika, lub  innego pliku .exe.

I pytanie w związku z tym. Czy można liczyć na repacka, umożliwiającego postawienia OP-2 w dowolnym miejscu?

W dniu 29.08.2015 o 09:02, Gatzek napisał(a):

Dobra, spróbuję ze starą poprawką, a jak nie będzie działać to poczekam na aktualną. Dzięki :)

Lepiej nie. Nie wiem czy ta poprawka w ogóle jest na patcha 2.09. A na pewno nie będzie spolszczona, choć to akurat niewielki problem.

W dniu 29.08.2015 o 09:13, kazik napisał(a):

DZIĘKI za odpowiedź !

Ostatnie (jak na razie) pytanie.

Wiem, że  wiekszość plików pakowana jest tutaj do formatu  *.db.
Natomiast czy jest możliwość zmiany samych tekstur roślinności (trawa, drzewa itd.) ? 
Pamiętam wygląda "mojej" pierwszej Soljanki z dodatkiem Autumn Aurora...

Na razie nic takiego nie ma, może w przyszłości. Trzeba by przejrzec rosyjskie fora, może coś takiego mają. Ale wypasione tekstury = spadek fps. Przemyśl to.

W dniu 29.08.2015 o 09:17, kondotier napisał(a):

Co jest determinantem stawiania OP-2 na dysku ( partycji) systemowym?

Dla modów korzystam z kopii podstawek, zrobionych poza nim. Z ikoną skrótu robioną od silnika, lub  innego pliku .exe.

I pytanie w związku z tym. Czy można liczyć na repacka, umożliwiającego postawienia OP-2 w dowolnym miejscu?

Przede wszystkim lepsza wydajność. A jeżeli chodzi o sam proces instalacji, mi po prostu instalator nie chciał ruszyć dopóki go nie przeniosłem na dysk C. O swoich instalkach i skrótach zapomnij. Instalacja OP-2 totalnie zmienia wszystkie pliki stalkera, łącznie z katalogiem bin. Co do repacka, ma być. Godlike obiecał sie tym zająć. Niemniej to potrwa. Nie mówiąc już o tym, że przydało by się najpierw trochę pograć w tego moda, zanim zacznie się robić finalne repacki. Inaczej będzie później milion patchów do repacka.

W dniu 29.08.2015 o 09:19, carlopapa napisał(a):

Jeszcze mam jedno pytanie ponieważ mam zachowane sejwy z solianki na wypadek kolejnej dopy aby ją dokończyć, czy nowa gra jest wymagana czy konieczna jest nowa gra??

Zapomnij o starych sejwach. To kompletnie nowy mod, solianka jest tylko jego spora częścią. Oczywiście, że tylko i wyłącznie nowa gra.

W dniu 29.08.2015 o 08:31, kobal napisał(a):

Dokładnie, wymagania podane przy opisie moda są dla gry komfortowej. Ale mod pójdzie i na słabszym sprzęcie.

Na moim sprzęcie AMD Athlon 64X2 4gb ram i Nvidia 9400 chodzi ns statyku jak burza bez wylotów na dysku WD Caviar Blue czasy ładowania wynosza między 25 s a 38s

W dniu 29.08.2015 o 10:00, Gatzek napisał(a):

Czy jakaś dobra dusza może mi podpowiedzieć gdzie znajduje się schowek z wódką dla wojskowych pod mostem? Sam początek gry.

Tu jest obszerny materiał przejścia OP-2 https://youtu.be/taZF5j6n7dg?list=PLnGInkNZHnoIGDV5xHq0Y-t5ZoV5E_4SP

Edytowane przez pacjent1972